Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Ministerul Finanţelor se împrumută din nou: 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Finanţelor Publice s-a împrumutat, marţi, cu 75 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 746,7 de milioane de lei, la o dobândă de 4,33% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark cu maturitatea reziduală la 49 de luni, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 402,5 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în mai 2019 împrumuturi de la băncile comerciale de 4,08 miliarde de lei, din care 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,2 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea