Rămâi conectat

Sport

Millenium Giarmata – Performanţa Ighiu 3-1 (3-0)! Umilință pentru echipa condusă de Vasile Ursu, în ultima etapă a turului Seriei a 4-a din Liga a 3-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

industria-galda-performanta-ighiu-2În ultima etapă a turului Seriei a 4-a a Ligii a 3-a, Millenium Giarmata – Performanţa Ighiu 3-1 (3-0).

Golul de onoare al oaspeților a fost marcat de Keita (86), iar pentru amfitrioni au înscris Călin (24), Ghighilicea (29), Trifu (37)

O nouă umilință a ighienilor, care au avut un act întâi de coșmar, la fel ca și la Rovinari, primind trei goluri în primul mitan.

Un rezultat rușinos al Performanței, ce a pierdut în fața codașei din Timiș, formația condusă de Vasile Ursu terminând turul în genunchi., după ce runda anterioară a învins Național Sebiș.

Performanța: Tiut – Gîț, Vlădia, Cornea, Circov – Buda, Boldea, S. Turuș, Poiană, R. David, Keita, au mai intrat G. Toma şi Fetiţa, rezerve Mikloș, Cherecheș

În continuare vă prezentăm cronica jocului, preluată de pe www.sporttim.ro.

CS Millenium Giarmata a încheiat turul prin a câștiga astăzi de la ora 14 și pentru a treia oară la rând pe teren propriu în Seria a IV-a, cel de-al patrulea succes repurtat în ultimele 6 etape fiind conturat nu doar prin două goluri înscrise, ci chiar cu 3, toate în decurs de nici un sfert de oră, în cea de-a doua jumătate a reprizei I.

Cu o zestre de numai două puncte cucerite acasă din primele 12 posibile pe teren propriu în 4 meciuri, CS Millenium a schimbat însă radical registrul pe ”Nicu Moraru” în a doua jumătate a turului, impunându-se în apariții consecutive în Giarmata cu 2-1, scor depășit astăzi la ultima strigare în sezonul de toamnă, cu ocazia celei de-a 13-a runde în C4.

Iar învinsă a fost nimeni alta decât vicecampioana seriei în ediția precedentă: Millenium Giarmata – Performanţa Ighiu 3-1 (3-0). Ar putea surprinde atât rezultatul final cât mai ales diferența de scor conturată după nici 40 de minute, în care Marius Călin a deschis scorul în minutul 24, Claudiu Ghighilicea l-a majorat în minutul 29 iar Patrian Trifu l-a ridicat și mai mult în minutul 37, însă realitatea este că gazdele au dominat de la un capăt la altul, chiar și la 3-0, fiind la un pas de a intra la pauză cu un avantaj neverosimil, după ce Călin a scăpat singur cu portarul în ultima fază a primului mitan, lobându-l dar trimițând și peste transversală.

Performanța, care, deși a trecut săptămâna trecută cu 3-1 de Național Sebiș, n-a fost în apele ei în ultimele deplasări, remizând alb în Alba cu Industria Galda și înclinându-se apoi cu 4-0 la Pandurii II, a fost nevoită să se mulțumească doar cu un gol de onoare semnat pe final de ex-prim-divizionarul Souleymane Keita, în minutul 86, după o combinație pe centru cu Poiană, finalizată la colțul lung.

Pe un teren relativ moale, CS Millenium și-a surprins încă din start adversarii printr-o constantă presiune ce avea să dea roade destul de repede, dovedind astfel că depășirea liderului din Sebiș în urmă cu două săptămâni n-a fost o simplă întâmplare.

Astfel, după mijlocul primei reprize, în minutul 24, lovitura liberă executată de fundașul lateral Florin Olariu a fost reluată de Marius Călin cu latul piciorului stâng, de la 6 metri: 1-0.

Nu mult a trecut și Ghighilicea a dublat avantajul cu o reluare din voleu, fructificând centrarea lui Ciobănică de pe stânga, 2-0 în minutul 29, scor la care din marcator a devenit coautor, servindu-l pe vârful Patrian Trifu, care a înscris din lateral dreapta, la colțul lung: 3-0 în minutul 37.

Același Ghighilicea mai rata o bună oportunitate și după mijlocul părții secunde, Corlățeanu având la rândul său un foarte bun șut de la 20 de metri, respins de portar.

Un tur încheiat cu zâmbetul pe față de tânăra garnitură din comuna timișeană, cele 15 puncte asigurând o iarnă ceva mai liniștită, incomparabil mai bine față de zestrea toamnei precedente.

Fără Artimon, accidentat, CS Millenium s-a impus în alcătuirea Rusu – Florin Olariu, Soare, Maghici, Ciobănică – Codrea, Corlățeanu – Stoica (72, Popa), Ghighilicea (84, Mihai Olariu), Călin (60, Semenea) – Trifu (84, Mihălceanu).

Rezerve: – / Ștefănescu, Domșa, Leucă.

La final, fundașul central Casian Maghici a remarcat aspectul că ”rezultatul ar putea părea surprinzător dar noi am dovedit și astăzi că nu întâmplător am trecut și de Național Sebiș. Cu excepția înfrângerii de la Mama Mia, în cel mai slab meci al nostru, am fost mereu în joc în acest tur și, cu mai multă atenție, am fi putut avea 5-6 puncte în plus. Este oricum un parcurs bun, ținând cont că este vorba despre o formație tânără, dintr-o comună”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea