Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mii de elevi din județul Alba nu au acces la tablete, calculatoare şi internet. Ce soluţii a găsit Inspectoratul Şcolar Județean

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba, aproximativ 3.000 de elevi din județ nu au acces la calculatoare, tablete sau internet pentru a derula şcoala online. În cursul acestei săptămâni se desfăşoară consultările reprezentanţilor şcolilor cu părinţii, pentru a decide modalitatea în care încep cursurile din 14 septembrie.

Potrivit IŞJ Alba, 2.712 elevi (5,67%), dintre cei 47.825 incluşi în sistemul de învăţământ preuniversitar din judeţ, nu au acces la dispozitive sau internet pentru a urma şcoala online.

În perioada 1-14 septembrie 2020, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba vor fi prezenţi în toate unităţile de învăţământ din judeţul Alba pentru a-i sprijini pe directorii unităţilor de învăţământ şi pentru a se asigura că sunt asigurate condiţiile optime pentru începerea cursurilor.

La nivelul judeţului Alba există o echipă mixtă, formată din reprezentanţi ai IŞJ Alba, Prefecturii, CJ, DSP, ISU, care oferă suport şcolilor, însă acestea decid modul în care cadrele didactice şi elevii vor participa la cursuri. Ordinul ministrului Sănătăţii prin care se stabilesc normele de sănătate la începerea anului şcolar a fost publicat vineri în Monitorul Oficial. În Alba, sunt 145 de unităţi de învăţământ cu statut de persoană juridică şi 336 unităţi arondate. În anul şcolar 2020-2021 sunt 34.998 de elevi în mediul urban şi alţi 12.827 în mediul rural, adică 47.825 în total.

Pe cicluri de învăţământ, situaţia este următoarea:

Mediu urban: 5.401 copii la grădiniţă, 9.202 elevi la ciclul primar, 7.678 la gimnaziu, 8.767 la liceu, 2.121 la liceu seral şi fără frecvenţă şi 1.829 la profesional.

Mediul rural: 3.001 copii la grădiniţă, 5.126 la ciclul primar, 4.237 la gimnaziu, 53 la liceu, 262 la liceu fără frecvenţă şi seral, 148 la profesional.

De asemenea, în judeţul Alba, 1.915 cadre didactice au făcut cursuri pentru competenţe digitale, în vederea pregătirii variantei şcolii online.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pregătiri pentru petrecerea srilankezilor, la Alba Iulia, pe malul Ampoiului. Albaiulienii, invitați să le cunoască tradițiile și obiceiurile Vineri după-masa, pregătirile pentru petrecerea comunității de srilankezi din Alba, dar și din alte orașe din România, sunt în toi, pe malul râului Ampoi, zona unde vor sărbători pentru al treilea an consecutiv anul nou. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea