Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mihaela Dehelean-Mih, directorul APM Alba, a fost trimisă în judecată pentru suspiciuni de corupție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihaela Mih-Dehelean, directorul executiv al APM Alba a fost trimisă în judecată pentru corupție. În dosarul înregistrat la Tribunalul Alba, în data de 5 martie 2015, pe lista inculpaților se mai află Gheorghe Iordache, fostul director al CupruMin Abrud și Sergiu Ioan Nicolae Mihuţ, administrator al unei firme din Cluj Napoca.

deheleanPotrivit reprezentantului Tribunalului Alba, ”Joi, 5 martie 2015, prin Rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au fost trimise în judecată, la Tribunalul Alba 3 persoane : Dehelean Mih Mihaela Nicoleta, Iordache Gheorghe, Mihuţ Sergiu Ioan Nicolae.

Inculpaţii sunt acuzaţi de săvârşirea următoarele infracţiuni :

– Dehelean Mih Mihaela Nicoleta – luare de mită şi instigare la comiterea infracţiunii de abuz în serviciu

– Iordache Gheorghe : abuz în serviciu şi dare de mită

– Mihuţ Sergiu Ioan Nicolae: complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu”.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii DNA care au efectuat percheziții, în data de 1 octombrie 2014, la sediul agenției și la locuința directorului, care a fost audiat, în aceeași zi, timp mai multe ore.

CITEȘTE ȘI: FOTO/ VIDEO: Percheziții pentru corupție în Alba Iulia – Agenția de Protecție a Mediului Alba în vizorul DNA

La ieșirea de la DNA Mihaela Dehelean-Mih a declarat că ancheta vizează modalitatea prin care au fost eliberate unele avize de mediu către CupruMin Abrud.

Întrebată dacă ea consideră că e ceva politic la mijloc, directorul APM Alba a declarat: „Nu pot să fac o asemenea declaraţie, un asemenea comentariu, că ar fi ceva politic la mijloc. Dar oricum, mă gândesc că la începutul campaniei electorale să fii chemat la DNA nu este un lucru în regulă. Dar, mă rog, legea îşi spune cuvântul„.

Reamintim că Mihaela Mih Dehelan este membru al PSD Alba. A fost numită, prin ordin de ministru, la conducerea APM Alba, ca interimar, la începutul lunii august 2012, iar în ianuarie 2013 a promovat concursul pentru postul de director executiv. Ea este de profesie jurist şi anterior numirii la APM a lucrat în cadrul Direcţiei Publice pentru Evidenţa Populaţiei Alba.

Facem precizarea că judecarea unui dosar este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea