Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Mihaela Blaga (CSȘ Blaj) – vicecampioană națională în proba de 3000 metri obstacole

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/ AC „Mica Romă” Blaj) a devenit vicecampioană națională în proba de 3000 de metri obstacole din cadrul Campionatului Național de Seniori și Tineret Under 23, ce se desfășoară pe „Cluj Arena”.

Medalia de argint a fost adjudecată la categoria tineret, cu rezultatul 11:06.28, care reprezintă și locul 5 în cursa senioarelor, Grație acestei performanțe de apreciat Mihaela Blaga s-a calificat la Campionatele Balcanice de Juniori.

„La  doua cursă de 3000 de metri abordată în carieră, Mihaela a reușit să devină vicecampioană națională, rezultat care o și califică la Balcaniada de săptămâna viitoare, de la Istanbul, deși este mai mică ca vârstă, fiind cadetă. Mai avem mult de muncă, însă pentru moment rezultatele realizate sunt încurajatoare și ne dau speranțe pentru un sezon foarte bun„, a punctat antrenoarea Cristina Man.

Este un nou rezultat excelent al sportivei pregătite de Cristina Man, după ce în urmă cu două săptămâni a cucerit Cupa României, în proba de 2000 de metri obstacole.

Sportiva din Blaj abordează această probă de 3000 metri obstacole întrucât calendarul competițional prevede concursuri importante la acest nivel, mondiale, balcaniadă, deoarece Campionatul European din Italia, la categoria sa de vârstă, pentru proba de 2000 de metri, a fost anulat din pricina pandemiei.

Este a patra distincție națională din 2021 pentru eleva antrenoarei Cristina Man (recent aleasă în postura onorată de vicepreședinte al FRA), după ce în luna martie a reușit performanțe extraordinare la Campionatele Naționale de atletism Under 18 (categoria sa de vârstă) de sală, unde a fost în două rânduri medaliată, cu aur în proba de 3000 metri și argint în proba de 1500 de metri. Eleva reputatei Cristina Man a concurat la cel mai înalt nivel în ambele curse, reușind de fiecare dată să-și îmbunătățească recordul personal (PB) și adjudecându-și distincții prețioase, deși nu era cotată printre favorite! Rezultatele acestei veritabile speranțe a atletismului național, sportivă ce a împlinit 17 ani în 4 martie, au fost următoarele: *în proba de 1500 metri, vicecampioană națională (cu timpul 4:36.69); *în proba de 3000 metri, campioană națională (10:01.16). Demn de remarcat faptul că în acest an, Mihaela Blaga și-a corectat de trei ori cel mai bun rezultat în proba de 3000 metri.

Cluj Arena găzduiește începând de vineri, 4 iunie, Campionatul Național de Seniori și Tineret U23 – etapa finală, competiție organizată de Federația Română de Atletism.

Timp de două zile, peste 350 de sportivi din toate colțurile țării se vor întrece pentru un loc pe podium, la finalul competiției. Printre acești atleți de excepție se numără și două sportive calificate la Jocurile Olimpice ce vor avea loc în acest an la Tokyo, respectiv Florentina Marincu Iușco și Alina Rotaru Kottmann.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea