Rămâi conectat

Cultură Educație

MIERCURI: Se inaugurează laboratoarele Smart Cities, la Centrul de Conferințe ”Gaudeamus” al UAB. Studenții se vor putea familiariza cu conceptul de ”oraș inteligent” și aplicațiile acestuia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UAB01Miercuri, 8 aprilie 2015, cu începere de la ora 10.00, la Centrul Internațional de Studii și Conferințe Gaudeamus al Universităţii ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, str. Stefan Luchian nr. 22 (zona Schit), au loc două evenimente importante pentru instituția albaiuliană, și anume: inaugurarea a două laboratoare “Smart Cities” şi „Smart Environment” și un eveniment de tip ”Ziua Porților deschise”, unde elevii vor putea afla mai multe despre oferta educațională a universității albaiuliene.  

În laboratoarele didactice ( “Smart Cities” şi „Smart Environment”), dotate cu sisteme interactive și senzori, cu soluții IT de ultimă generație, studenții se vor putea familiariza cu conceptul de “oraș inteligent” și cu aplicațiile acestui concept în domeniile poluării aerului, monitorizării nivelului de zgomot, iluminatului public, managementului deșeurilor.  Laboratoarele au fost dotate prin proiectul „Oameni inteligenți pentru orașe inteligente! – Adaptarea programelor de studiu în domeniile electronicii aplicate, informaticii și ingineriei mediului la cerințele secolului 21”, în baza parteneriatului dintre UAB şi INFOR– Consorzio Interaziendale per la Formazione, Torino, Italia; UNINOVA – Instituto de Desenvolvimento de Novas Tecnologias – Caparica, Portugalia).

Inaugurarea laboratoarelor, prezentarea și demonstrațiile practice vor fi între orele 10.00  – 12.00.

Evenimentul de tip „Ziua porților deschise” este adresat, cu precădere, elevilor.  Aceștia vor putea culege informații despre oferta educațională a Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, dar și mediului de afaceri, pentru viitoare colaborări cu Universitatea. Perioada de desfășurare, între orele 12.00 -20.00, la Centrul de Conferințe Gaudeamus.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea