Rămâi conectat

Politică Administrație

Miercuri, la Alba Iulia: Dezbatere dedicată îmbunătățirii competențelor autorităților locale în vederea planificării, implementării și finanțării politicilor energetice durabile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 1 februarie 2016 – 31 ianuarie 2019, Consiliul Judeţean Alba şi Agenţia Locală a Energiei Alba implementează în parteneriat proiectul SIMPLA – Sustainable Integrated Multi-sector PLAnning – Planificare Durabilă Integrată Multisectorial, finanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Orizont 2020 – Programul Cadru pentru Cercetare şi Inovare.

dezbatere AFIR Alba Iulia11Parteneriatul include 16 parteneri – autorităţi publice locale, agenţii regionale de energie, organizaţii de cercetare în domeniul dezvoltării durabile, managementului mediului, managementul proiectelor de cercetare – din 6 ţări europene (Italia, Austria, Spania, Bulgaria, Croaţia şi România).

Proiectul își propune îmbunătățirea competențelor autorităților locale în vederea planificării, implementării și finanțării politicilor energetice durabile prin crearea condițiilor pentru o integrare inteligentă între Planurile de Acțiune pentru Energie Durabilă – PAED și Planurile pentru Mobilitate Urbană Durabilă – PMUD în orașe şi agregări urbane cu o populație cuprinsă între 50.000 și 350.000 de locuitori.

Prin sesiuni de consolidare a capacităților și training-uri, obiectivul final al SIMPLA este de a dezvolta, la nivel de proiect, 30 de planuri integrate (câte 5 in fiecare țară participantă) pentru orașe cu o populație cuprinsă între 50.000 și 350.000 de locuitori, contribuind astfel la descongestionarea lor, la o eficiență sporită a energiei, la reducerea poluanților și, prin urmare, la obiectivele UE în materie de protecție a mediului și de luptă împotriva schimbărilor climatice.

Pentru a putea realiza acțiunile necesare dezvoltării acestor planuri integrate este necesară o analiză inițială a contextului național privind planificarea în domeniul energiei și în domeniul mobilității urbane. În acest sens, în data de 22 iunie 2016, se organizează la Alba Iulia dezbateri în cadrul unei întâlniri « focus grup» ce va reuni reprezentanți ai unor instituții/ organizații cheie din domeniile de interes. (Z.U.)

FOTO: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea