Miercuri, la Alba Iulia: Dezbatere dedicată îmbunătățirii competențelor autorităților locale în vederea planificării, implementării și finanțării politicilor energetice durabile

În perioada 1 februarie 2016 – 31 ianuarie 2019, Consiliul Judeţean Alba şi Agenţia Locală a Energiei Alba implementează în parteneriat proiectul SIMPLA – Sustainable Integrated Multi-sector PLAnning – Planificare Durabilă Integrată Multisectorial, finanţat de Comisia Europeană în cadrul Programului Orizont 2020 – Programul Cadru pentru Cercetare şi Inovare.

dezbatere AFIR Alba Iulia11Parteneriatul include 16 parteneri – autorităţi publice locale, agenţii regionale de energie, organizaţii de cercetare în domeniul dezvoltării durabile, managementului mediului, managementul proiectelor de cercetare – din 6 ţări europene (Italia, Austria, Spania, Bulgaria, Croaţia şi România).

ELIT

Proiectul își propune îmbunătățirea competențelor autorităților locale în vederea planificării, implementării și finanțării politicilor energetice durabile prin crearea condițiilor pentru o integrare inteligentă între Planurile de Acțiune pentru Energie Durabilă – PAED și Planurile pentru Mobilitate Urbană Durabilă – PMUD în orașe şi agregări urbane cu o populație cuprinsă între 50.000 și 350.000 de locuitori.

Prin sesiuni de consolidare a capacităților și training-uri, obiectivul final al SIMPLA este de a dezvolta, la nivel de proiect, 30 de planuri integrate (câte 5 in fiecare țară participantă) pentru orașe cu o populație cuprinsă între 50.000 și 350.000 de locuitori, contribuind astfel la descongestionarea lor, la o eficiență sporită a energiei, la reducerea poluanților și, prin urmare, la obiectivele UE în materie de protecție a mediului și de luptă împotriva schimbărilor climatice.

Mihail David - 2020

Pentru a putea realiza acțiunile necesare dezvoltării acestor planuri integrate este necesară o analiză inițială a contextului național privind planificarea în domeniul energiei și în domeniul mobilității urbane. În acest sens, în data de 22 iunie 2016, se organizează la Alba Iulia dezbateri în cadrul unei întâlniri « focus grup» ce va reuni reprezentanți ai unor instituții/ organizații cheie din domeniile de interes. (Z.U.)

FOTO: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...