Rămâi conectat

Ştirea zilei

Miercuri, 15 octombrie: Sărbătoarea Încoronării la Alba Iulia – Te Deum, expoziție și concert simfonic în prezența Principelui Radu și a unor oficiali din străinătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

macheta regalitateAlba Iulia a asumat împreună cu Casa Regală a României un protocol de colaborare care să valideze legătura trainică dintre două simboluri puternice ale acestei țări. 2014 este anul dedicat diplomației, prilej cu care Ziua Încoronării va fi sărbătorita alături de Alteţa Sa Regală Principele Radu al României și reprezentanți ai corpului diplomatic.

Pe data de 15 octombrie 2014 la celebrarea unui moment nobil, unic și foarte important pentru urbea noastră și întreaga Românie vor fi prezenţi ambasadori și oficiali din: Cipru, Franța, Slovenia, Polonia, Moldova, Bulgaria.

Albaiulienii sunt așteptați să participe la evenimentele ce se vor desfășura la Alba Iulia, alături de Casa Regală a României. În onoarea oaspeților Celeialalte Capitale, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un concert simfonic susținut de Filarmonica de Stat Sibiu. Intrarea la spectacol este liberă (în limita locurilor disponibile), sectorul B fiind rezervat integral. Acest eveniment se va desfășura în prezența Alteței Sale Regale, Princepului Radu al României. Intrarea se va face strict până la ora 18.30.

Programul Sărbătorii Încoronării cuprinde un serviciu religios Te Deum de la ora 17.00 la Catedrala Încoronării, verinisajul expoziţiei “Comoara regăsită. Portretele Regale de la Alba Iulia” la SalaUnirii şi concertul menţionat anterior. Evenimentul este organizat de Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea