Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mici din carne de cal retrași de la comercializare dintr-un cunoscut supermarket din Alba Iulia

Publicat

în

Scandalul cărnii de cal vândută ca și carne de vită este, se pare, departe de a se fi încheiat. Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Alba au sechestrat dintr-un cunoscut supermarket din Alba Iulia 17,6 kg de pastă de mici, asupra cărora există suspiciunea de fraudă constând în substituirea cărnii de vită cu cea de cal.

Județul Alba face parte dintr-o listă de 36 de județe, pentru care săptămâna trecută, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a lansat o alertă alimentară după ce într-un magazin din Bucureşti a fost descoperită cantitatea de 200 kilograme de carne tocată asupra căreia a existat suspiciunea că ar fi de cal.

Cele 17,6 kg de pastă de mici, respectiv  22 de caserole de câte 800 grame, care au mai rămas pe rafturi, au fost retrase de la comercializare de către supermarketul din Alba Iulia, precum și din întreaga rețea de magazine, imediat ce au apărut suspiciunile asupra lotului de carne de mici produs de societatea din Ploiești. Ele au fost predate până la finalizarea analizelor de laborator reprezentanților DSV Alba. În cazul în care Laboratorul de Igienă și Sănătate Publică Veterinară din București, unde se efectuează analizele probelor prelevate din aceste produse vor confirma prezența cărnii de cal în caserolele comercializate în Alba Iulia, atunci ele vor fi confiscate.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit lui Ioan Tătucu, purtătorul de cuvânt al DSV Alba, nu există probleme în ceea ce privește siguranța alimentară privind pasta de mici retrasă de la comercializare, nefiind practic pusă în pericol sănătatea celor care ar fi consumat din pasta de mici. Suspiciunile sunt legate de frauda produsă de societatea din Ploiești prin etichetarea și vânzarea cărnii de cal ca fiind de vită.

Șansele ca suspiciunile privind micii de cal comercializați în Alba Iulia să fie confirmate sunt mari, având în vedere faptul că analizele de laborator făcute pe probele prelevate din același lot de mici produs de firma din Ploieşti şi vândut într-un supermarket din Bucureşti au confirmat prezenţa cărnii de cal în locul celei de vită, societatea respectivă fiind amendată cu 30.000 lei. Aceleași produse au fost distribuite prin lanţul de supermarket-uri în 36 de judeţe, printre care și Alba.

Firma amendată este administrată de soţul fostei şefe a biroului pentru siguranţa alimentelor de origine animală din cadrul DSVSA Prahova, iar subalternii acesteia sunt cei care fac controalele la firme precum cea administrată de soţul său.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie la Alba Iulia: Primele vehicule care vor defila pe străzi au ajuns în Orașul Unirii

Publicat

în

PARADA MILITARĂ de 1 Decembrie la Alba Iulia: Primele vehicule care vor defila pe străzi au ajuns în Orașul Unirii

O parte dintre vehiculele militare care vor participa la parada destinată Zilei Naționale a României, 1 decembrie, au sosit la Alba Iulia, în cursul acestei după-amiezi.

Escortate de mașinile Poliției, acestea au fost zărite pe Bulevardul Revoluției din oraș, trecând prin fața Liceului Militar „Mihai Viteazul”.

Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat că nu vor exista interdicții pentru oamenii care doresc să participe la parada de Ziua Națională, dar aceștia vor trebui să poarte mască și să respecte distanțarea fizică.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

„Interdicția de a intra în zonă pentru persoanele nevaccinate se aplică numai zonei oficiale, nu și zonei din apropiere unde stau oamenii.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Acolo se aplică doar regulile de sănătate publică și purtarea măștii care este obligatorie”, a declarat Raed Arafat, duminică, la finalul ședinței de Guvern.

Citește și: PROGRAM FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: paradă militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

În zona oficială și la recepțiile oficiale se poate intra doar cu certificatul verde, iar numărul participanților este limitat, a precizat Arafat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| DEZASTRU pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș: Un autoturism a luat FOC pe carosabil

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit în cursul acestei dimineți pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș, o mașină fiind cuprinsă de flăcări.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că traficul a fost oprit pentru aproximativ 15 minute pe Autostrada A1 pe sensul Sibiu către Deva, la kilometrul 265, în zona localității Săcel, județul Sibiu, în vederea lichidării incendiului produs la nivelul unui autoturism.

Incidentul nu s-a soldat cu victime.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea zilei

Comuna din Alba cu cea mai MARE incidență de infectare din țară: Cu doar 4 infectări, este de peste 17 la mie

Publicat

în

Comuna din Alba cu cea mai MARE incidență de infectare din țară: Cu doar 4 infectări, este de peste 17 la mie

Comuna Ceru Băcăinți din județul Alba este, în acest moment, comuna cu cea mai mare incidență de infectare cu COVID-19 din țară, potrivit ultimelor date primite de la autorități.

Deși are o populație de 235 de locuitori, Ceru Băcăinți a reușit această „performanță” cu doar 4 infectări raportate, conform modului în care incidența este calculată.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulată la 14 zile este mai mare de 6 la mia de locuitori într-un singur oraş din ţară – Curtici (Arad), a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Electrica Furnizare Discount

Potrivit GCS, incidenţă peste 10 la mia de locuitori nu se mai înregistrează în niciun oraş.

Oraşele cu cea mai mare incidenţă sunt:

* Curtici (Arad) – 6,23

* Miercurea Sibiului (Sibiu) – 5,63

* Geoagiu (Hunedoara) – 5,45

* Valea lui Mihai (Bihor) – 5,36

* Cisnădie (Sibiu) – 4,86

În ceea ce priveşte comunele, cea mai mare incidenţă se înregistrează în:

* Cerbu Băcăinţi (Alba) – 17,02

* Cerbăl (Hunedoara) – 14,53

* Luncoiu de jos (Hunedoara) – 12,3

* Mehadica (Caraş Severin) – 12,12

* Valea Ierii (Cluj) – 11,89

* Aluniş (Cluj) – 11,67

* Sic (Cluj) – 11,52

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare