Ziarul Unirea

METEO: Cod GALBEN de caniculă, ploi şi vijelii în weekend, în Alba

Administraţia Naţională de Meteologie a emis o avertizare cu cod galben de caniculă şi, ulterior, de ploi şi vijelii, valabil pentru Alba și alte județe vecine.

În cursul zilei de sâmbătă (12 august) valul de căldură va persista în zonele joase de relief, unde pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unităţi,iar disconfortul termic se va menține ridicat, temperatura maximă prognozată find de până la 33 de grade.

ELIT

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată, iar în zona de munte a județului, îndeosebi pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 50…60 l/mp și izolat 80…90 l/mp.

În după-amiaza zilei de duminică (13 august) și la începutul nopții de duminică spre luni (13/14 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor apărea și în celelalte zone, dar pe arii mai restrânse, iar temperatura maximă prognozată este de 24 de grade.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419