Rămâi conectat

Curier Județean

METEO: Cod GALBEN de caniculă, ploi şi vijelii în weekend, în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administraţia Naţională de Meteologie a emis o avertizare cu cod galben de caniculă şi, ulterior, de ploi şi vijelii, valabil pentru Alba și alte județe vecine.

În cursul zilei de sâmbătă (12 august) valul de căldură va persista în zonele joase de relief, unde pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unităţi,iar disconfortul termic se va menține ridicat, temperatura maximă prognozată find de până la 33 de grade.

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată, iar în zona de munte a județului, îndeosebi pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 50…60 l/mp și izolat 80…90 l/mp.

În după-amiaza zilei de duminică (13 august) și la începutul nopții de duminică spre luni (13/14 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor apărea și în celelalte zone, dar pe arii mai restrânse, iar temperatura maximă prognozată este de 24 de grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un cartier din Alba Iulia, printre zonele din România în care găsești cel mai ușor loc de parcare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un cartier din Alba Iulia, printre zonele din România în care găsești cel mai ușor loc de parcare Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din România în care rezidenții au votat că găsesc cu ușurință locuri de parcare. La polul opus, București, Cluj-Napoca și Constanța sunt orașele în care se găsesc mai greu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea