Rămâi conectat

Sport

Metalurgistul Cugir bate la porţile ligii secunde | Deocamdată, nicio noutate sub Drăgana

Dan HENEGAR

Publicat

în

Poziţionată pe locul secund în Seria a 4-a, echipa de sub Drăgana porneşte preparativele returului luni, 18 ianuarie, în jurul prânzului, speranţele cugirene îndreptându-se spre o promovare în Liga a 2-a, chiar dacă declarativ oficialii MetaMetalurgistul Cugir - CSU Craiova 28lurgistului vorbesc despre o “clasare pe podium”.

Spre comparaţie, acum un an, formaţia cugireană se situa pe locul al şaselea după tur, la 8 puncte de liderul FCM Baia Mare care a şi promovat (Cugirul a terminat pe locul secund, la finele campionatului). Oficialii cugireni au încercat întărirea lotului, una dintre ţintele de „lux” fiind fundaşul central Alexandru Ichim, fost la Ceahlăul Piatra Neamţ, care a ajuns însă la prim-divizionara FC Botoşani. Momentan, nicio modificare în efectivul condus de antrenorul Călin Moldovan, în nicio direcţie, deşi conducătorii clubului continuă să caute juniori, pentru întărirea compartimentului. “Eforturile noastre în campania de transferuri se îndreaptă spre acest sector. Căutăm, căutăm, suntem pe mai multe piste, dar nici nu ne grăbim”, a spus “principalul” Metalurgistului, ce-i are sub comandă pe juniorii Huţanu, Chelaru, L. Moldovan şi Afrapt.

*Retur de foc

Programul partidelor de verificare a mai suferit ajustări, după cum urmează: Viitorul Sântimbru (3 februarie), Industria Galda de Jos (13 februarie), FC Hunedoara (17 februarie), CSM Rm. Vâlcea (10 şi 20 februarie) şi FC Hermannstadt Sibiu (27 februarie), în ţintarul amicalelor mai fiind disputa cu Unirea Jucu. “Ne aşteaptă un retur de foc! Beneficiem de «norocul» ca în fiecare an să evoluăm în una dintre cele mai puternice, dacă nu cea mai tare serie din Liga a 3-a. Însă nu avem ce face decât să muncim serios şi să dăm totul pentru a câştiga fiecare joc şi a-i face fericit pe cugireni şi toţi susţinătorii noştri”, a punctat Bogdan Petric, directorul sportiv al “roş-albaştrilor”.

*Tineri, în continuare o problemă

La Cugir se visează la o revenire, după 26 de ani, în Liga a 2-a, creându-se şi cadrul adecvat ascensiunii prin lucrările de modernizare ale arenei “CSO”, aflate în plină desfăşurare. Până la returul fierbinte ce va răspunde la ecuaţia luptei pentru promovare rămân intenţiile, reliefate printr-o altă declaraţie. “Obiectivul nostru este clasarea pe podium şi practicarea unui fotbal cât mai plăcut, însă aşa cum am spus, vom da totul pentru a câştiga fiecare întâlnire”, a concluzionat Petric. De luni, concret, Metalurgistul va avea şi câţiva fotbalişti tineri, în probe, pentru a fi testaţi, dar în acelaşi este foarte probabilă despărţirea de Ghergar, fotbalist împrumutat de la UTA “Bătrâna Doamnă”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Denisa Maria Mărcuș, din Alba, învingătoare la Târnăveni

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Denisa Maria Mărcuș, sportivă din județul Alba, a câștigat o competiție disputată la Târnăveni. Sportiva legitimată la clubul CSM Mediaș, la categoria copii A, s-a clasat pe primul loc la concursul de mountain bike disputat sub egida Federației Române de Ciclism. Denisa Maria este din satul Geomal și elevă în clasa a VII-a la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea