Mesajul unei femei din Alba, stabilită în Italia: „Îi mulțumesc statului italian pentru toate măsurile luate în acest moment. Sunt foarte supărată pe conaționalii mei!”

Mesajul unei femei din Alba, stabilită în Italia: „Îi mulțumesc statului italian pentru toate măsurile luate în acest moment. Sunt foarte supărată pe conaționalii mei!”

Italia este a doua țară cea mai afectată de nou epimedie care a lovit planeta în ultimele luni. O femeie originară din județul Alba, dar stabilită în Italia ne-a transmis pe pagina redacției un mesaj, prin care mulțumea statului italian pentru măsurile de prevenire și remediere a răspândirii, pe care le-a luat în acest moment.

Femeia, originară din zona Munților Apuseni, spune că este stabilită în Peninisulă de 13 ani, menționând că este „foarte supărată” pe conaționalii ei care au considerat acest moment „o vacanță” și au decis să plece, punându-și astfel familia și rudele în pericol.

De asemenea, această consideră că aceste „condiții de carantina”, sunt măsurile pe care majoritatea „sistemului sanitar le poate oferi părinților sau neamurilor în caz de epidemie”, la fel cum este și în Italia, și nu numai.

INFORMARE COVID-19

„Buna seara! Mă numesc Elena! Sunt în Italia de 13 ani, și îi mulțumesc statului Italian pentru toate măsurile luate în acest moment. Da! Îi mulțumesc! Sunt foarte supărată pe conaționalii mei! Pe toții cei ce au fugit în vacanță în România. Și pe toții cei ce se plâng pentru condițiile ce le oferă „perioada de carantina”.

Știți de ce? Acum vă explic! Aceste „condiții de carantina ” este ceea ce majoritatea „sistemului sanitar” poate oferi părinților sau ale neamului lor/nostru/vostru în caz de epidemie cum este în Italia și nu numai.

Din Italia nu au plecat doar cei ce sunt stagiari, au plecat și alți, cei ce credeau că „acest moment ” este o vacanță! Asta ne arată tuturor cum România noastră dragă poate face față în caz de epidemie mult mai gravă de ceea ce putem crede!

Aici vreau și să îi mulțumesc guvernului nostru pentru felul de a se mișca, fiind și ei conștienți de sistemul sanitar ce îl putem oferi! Așa că dragi mei, cei ce acum va aflați în carantină, sper că acum înțelegeți în ce condiții se pot afla părinți și neamurilor voastre daca voi ajungeți acasă! Odihnă plăcută în noul hotel!”, a fost mesajul transmis din Diasporă.

În Italia, numărul total al cazurilor celor infectați este de aproximativ 12.500, dintre care au fost înregistrate 827 de decese, iar peste 1.000 dintre ei au fost recuperați.

Numărul românilor care lucrează la negru în „Cizmă”, era de jumătate de milion de români, potrivit unei declarații recente a președintelui Asociației Românilor din Italia. Acesta a menționat, într-o emisiune la TVR 1 că, acesția acum vor să se întoarcă acasă, „să moară în țara lor”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...