Rămâi conectat

Politică Administrație

Mesajul premierului Cîțu pentru Kelemen Hunor, la congresul UDMR: „Vom sta la guvernare patru ani de zile”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Mesajul premierului Cîțu pentru Kelemen Hunor, la congresul UDMR: „Vom sta la guvernare patru ani de zile”

Vineri, premierul Florin Cîțu, a declarat înaintea congresului UDMR la care a fost invitat faptul că se bazează pe Uniunea Democratică a Maghiarilor din România în această guvernare și așteaptă să „vadă un festival al democrației cu adevărat”, deoarece „la alte partide s-a ajuns la festivalul ridicolului”. De asemenea, premierul a declarat că a acceptat provocarea liderului Kelemen Hunor de a rămâne împreună la guvernare patru ani de zile.

„Un mesaj foarte clar, să rămână la fel de pragmatic cum a fost și până acum. Să rămână același partener puternic pe care eu mă bazez în această guvernare.

Mă aștept să vedem un festival al democrației cu adevărat aici la UDMR, pentru că la alte partide s-a ajuns la festivalul ridicolului”, a spus Florin Cîțu, la sosirea la congresul UDMR care se ține la Sângeorgiu de Mureș.

Acesta a spus nu există varianta să nu se ţină Congresul PNL din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID.

În cadrul congresului, Kelemen Hunor a afirmat că, după 2008, niciun guvern nu a reuşit să îşi ducă mandatul la bun sfârşit.

În replică, Florin Cîțu a spus că a auzit provocarea și că actualul guvern va „rupe ciclul din 2008”.

„Am auzit provocarea, domnule președinte, dragă Hunor. Vom sta la guvernare patru ani de zile. Acesta e guvernul care rupe ciclul din 2008.

Mă bucur să mă aflu azi alături de dumneavoastră și este o invitație pe care am acceptat-o cu plăcere. E normal să fie așa, că așa se întâmplă când ai alături un partener pe care știi că te poți baza.

Stabilitatea este foarte importantă atunci când vrei să construiești ceva. Indiferent de ce se întâmplă, de negocieri, de dorințele fiecăruia, este esențial să știi la finalul zilei cel cu care discuți nu amenință, nu șantajează, nu-și ia jucăriile și pleacă acasă. UDMR este acest partener pe care te poți bizui”, a declarat Cîțu.

În timp ce-l invita la microfon, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus despre Florin Cîțu că este „un om deschis la dialog, un om rațional și un om cu care pot să colaborez”.

Congresul UDMR se desfășoară vineri la Sângeorgiu de Mureș. La eveniment participă numeroși lideri politici de la guvernare și din opoziție, inclusiv liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Sursa: digi24.ro

Foto: Kelemen Hunor – Facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea