Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mesajele denigratoare la adresa conducerii firmei NU pot constitui MOTIV de concediere. Suma imensă obținută în instanță de angajatul unei firme din Alba care l-a ”bălăcărit” pe director pe facebook

Publicat

în

Mesajele denigratoare la adresa conducerii firmei NU pot constitui MOTIV de concediere. Suma imensă obținută în instanță de angajatul unei firme din Alba care l-a ”bălăcărit” pe director pe facebook

Un bărbat din județul Alba a câștigat o sumă importantă de bani, după ce a contestat în instanță decizia de concediere. Instanța a decis că măsura luată de angajator este mult prea deastică raportat la faptele bărbatului și a hotărât „obligarea pârâtei la plata în favoarea reclamantului a despăgubirilor bănești egale cu salariile lunare indexate, majorate și actualizate,începând cu data concedierii, până la data reintegrării efective”

„ÎN ATENȚIA, PREȘEINTELUI CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE AL CUPRU MIN S.A.ABRUD !

ÎN ACEASTĂ SEARĂ VĂ SALUTĂ CU DRAG NE-A CULIȚĂ MILIARDARUL, DEVENIT ÎN DATA DE 06. 07. 2021. DATORITĂ INCOMPTENȚEI ȘI A HABARNISMULUI DE CARE DĂ DOVADĂ ACTUALA CONDUCERE AL CUPRU MIN S.A. ABRUD.

BĂI BENFICIARILOR A INTERESELOR PERFIDE CARE VĂ PERINDAȚI TEMPORAR PE LA CONDUCEREA CUPRU MIN S.A. ABRUD, CÂT DE HABARNIȘTI ȘI INCOMTENȚI PUTEȚI SĂ FIȚI ÎNCÂT SĂ ÎMI VIRAȚI ÎN CONT SUMA URMĂTOARE 999 630 MILIOANE ȘASE SUTE TREZECI DE MII LEI VECHI ? CU CE VA-AM GREȘIT EU, DE MA-ȚI LOVIT AȘA GRAV ÎN PORTOFEL?

CE VA-M TRANPUS ÎN ATENȚIE SE PROBEAZĂ CU DOCUMENTE OFICIALE, NU CU ABURI DE CARE VĂ FOLOSIȚI VOI PENTRU AI PROSTI PE PROȘTI !!! VA-Ș SCRIE MAI MULTE DAR PENTRU CĂ PERSOANA CARE ÎMI FORMULEAZĂ TEXTELE SE AFLĂ ÎN CONCEIU DE ODIHNA CHIAR ÎN DUBAI SA-R PUTEA SĂ O DERANJEANJEZE DEMERSURILE CARE LE EFECTUUEZ DE CAPUL MEU, PE DL. ING. ȘEF ADJUNT UZINĂ, CU SIGURANȚĂ ÎL DERANJEAZĂ PASCU OPRUȚ, PE MOTIV CĂ NU LA-M FORMULAT ACADEMIC, PENTRU A NU INIȚIA IAR DISCUȚII LA LOCUL DE MUNCĂ PE TEMA SCRISĂ DE MINE. ANUME FAPTUL CĂ NU ÎMI FORMULEZ EU COMENTARIILE, DIN SIMPLUL MOTIV CĂ NU SUNT CAPABIL DE AȘA CEVA.

MĂ VĂD OBLIGAT DIN MOTIVELE ANTERIOR MENȚIONATE SĂ MĂ OPRESC AICI. AȘTEPT PROPUNERI PENTRU NEGOCIERI !!! ACUM S-A ÎNTORS ROATA, MĂ PUPAȚI VOI PE PORTOFEL !!!”, a transmis bărbatul prin intermediul paginii de socializare.

Prin sentința care s-a pronunțat, s-a solicitat „anularea Deciziei nr./103/25.06.2018 emisa de către parata, prin care s-a dispus desfacerea disciplinară a contractului său de muncă, iar pe cale de consecință obligarea pârâtei la reintegrarea acestuia și achitarea unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate de care ar fi beneficiat”

Bărbatul a fost sancționat în anul 2018, în urma unor postări pe o rețea de socializare, în care ar fi adus mai multe „insulte, calomnii și denigrări la adresa conducerii societății, acestea constituind abateri disciplinare repetate”.

„În fapt: prin decizia nr. 103/25.06.2018 a directorului general al pârâtei, a fost sancționat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă salariatul B.N., reclamant în cauza de față pentru săvârșirea unor abateri disciplinare repetate. Reclamantul în mod repetat a postat pe rețeaua de socializare Facebook (fiind de notorietate că aceasta reprezintă spațiu public) în timpul și în afara serviciului insulte, calomnii și denigrări la adresa conducerii societății, acestea constituind abateri disciplinare repetate, prevăzute de contractul colectiv de muncă, regulamentul intern și codul etic, la nivel de unitate și sancționate de contractul colectiv de muncă, regulamentul intern și codul etic, conform articolelor precizate în decizia de sancționare disciplinară”, arată întâmpinarea formulată de pârâtă.

Instanța a admis acțiunea formulată și modificată de reclamant, astfel „modifică decizia nr.103/25.06.2018, în sensul că dispune înlocuirea concedierii disciplinare a reclamantului, cu sancțiunea reducerii salariului lunar de bază cu 10% pe o perioadă de 3 luni.

Dispune reintegrarea reclamantului în funcția avută anterior concedierii, cu obligarea pârâtei la plata în favoarea reclamantului a despăgubirilor bănești egale cu salariile lunare indexate, majorate și actualizate,începând cu data concedierii, până la data reintegrării efective”, arată decizia instanței.

Publicitate
Publicitate

Ştirea zilei

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Publicat

în

Structura ANULUI ȘCOLAR 2021-2022. Când începe școala și când au elevii vacanță

Anul acesta, cursurile vor începe în data de 13 septembrie 2021, arată un document emis de către Ministerul Educației.

Anul școlar 2021- 2022 se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează:

Semestrul I va avea 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021- 22 decembrie 2021.

Semestrul al II-lea va avea 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022- 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8- 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor în anul școlar 2021- 2022

25- 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;

23 decembrie 2021- 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;

15 aprilie 2022- 1 mai 2022: vacanța de primăvară;

11 iunie 2022- până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.
Structura anului școlar 2021- 2022

”Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului școlar 2021- 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021- 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Publicitate

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022- 2023. În acest sens, vor fi inițiate consultări extinse.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări, fără a exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți, nici revenirea la trimestre, nici extinderea duratei cursurilor și nici altă variantă ce va rezulta în interesul pregătirii elevilor”, se arată în comunicatul transmis de edu.ro.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Mitul imunității oferite de vaccin tinde să dispară. Germania legiferează a treia doză. Pandemia între discurs și certitudine

Publicat

în

Mitul imunității oferite de vaccin tinde să dispară. Germania legiferează a treia doză. Pandemia între discurs și certitudine

Guvernul german lucrează la un proiect prin care persoanele vulnerabile să primească o a treia doză de vaccin, relatează presa germană. Persoanele vulnerabile vaccinate cu AstraZeneca sau Johnson & Johnson ar putea primi o doză de rapel cu Pfizer sau Moderna.

Începând din septembrie, ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, doreşte să ofere o a treia doză persoanelor în vârstă şi persoanelor cu sistemul imunitar slăbit, potrivit publicaţiei Bild am Sonntag, care citează un document din cadrul discuţiilor.

Celor deja vaccinaţi complet cu unul dintre vaccinurile cu vector viral (Oxford / AstraZeneca sau Johnson & Johnson) ar trebui să li se administreze un vaccin ARNm ca rapel, conform proiectului.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Pfizer și Moderna vor face mai MULȚI bani de pe urma vaccinurilor anti-COVID. Au majorat tariful perceput Uniunii Europene

Până acum, 62% dintre adulţii germani au fost vacicnaţi cu cel puţin o doză, în timp ce 52% sunt complet vaccinaţi, relatează Politico.

În mod separat, pe măsură ce călătoriile se intesifică în perioada concediilor, guvernul a declarat că va începe controalele la frontierele terestre.

Cei care nu sunt complet vaccinaţi trebuie să ofere dovada unui test negativ, o cerinţă care anterior a fost aplicată doar în aeroporturi.

O decizie similară a fost anunțată, săptămâna trecută în Israel, conform Reuters. Aici, o a treia doză de vaccin Pfizer va fi administrată persoanelor peste 60 de ani.

Citește mai mult

Ştirea zilei

OFICIAL| Locotenentul-colonel, Ovidiu Costea, la comanda ISU Alba. A fost numit Inspector Șef

Publicat

în

Începand cu data de 01.08.2021, domnul Locotenent colonel Ovidiu Nicolae Costea a fost numit, prin ordin al Inspectorului General, în functia de Inspector Sef al ISU Alba ca urmare a promovării concursului organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în luna Iunie, a.c.

Pe parcursul celor peste 20 ani de cariera militară in arma pompierilor, ofiterul a indeplinit atribuțiile mai multor functii de execuție si comandă in ISU Alba, ISU Hunedoara dar si în cadrul IGSU.

Electrica Furnizare Discount

În perioada 15.11.2020 – 31.07.2021, ofițerul a fost împuternicit să îndeplinească atribuțiile funcției de Inspector Șef al ISU Alba.

Ofiterul are 40 ani, este casatorit si are un copil.

„Cu această ocazie, domnule inspector șef, colegii vă transmit mult succes în toate activitățile și misiunile specifice și să dați dovadă de aceeași implicare, profesionalism și devotament!”, au transmis reprezentanții ISU Alba, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare