Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Săptămâna Verde la Grădinița ,,Dumbrava minunată” din Alba Iulia: Copiii au învățat să reducă poluarea, risipa și importanța reciclării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Săptămâna Verde la Grădinița ,,Dumbrava minunată” din Alba Iulia: Copiii au învățat să reducă poluarea, risipa și importanța reciclării

Săptămâna Verde a constituit pentru preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit ”Dumbrava minunată” din Alba Iulia și structura Micești, un prilej de sensibilizare și responsabilizare în îngrijirea și înfrumusețarea mediului ambiant, pentru deprinderea copiilor de a reduce poluarea, risipa și de a înțelege importanța reciclării, pentru a deveni salvatorii planetei.

Această săptămână a fost bogată în activități pentru toate grupele din grădiniță, astfel că în prima zi din această săptâmână ce a avut ca temă sădirea de plante – ,,Sădește o plantă, ai grijă de ea și ea va avea grijă de sănătatea ta”, preșcolarii au plantat flori, plante aromatice, grâu, în jardinierele și ghivecele grădiniței.

Citește și: „Săptămâna Verde” la CENTRUL CULTURAL „LUCIAN BLAGA” Sebeș, 22-26 aprilie 2024

În cea de-a doua zi, cu tema – ,,Păstrează un mediu sănătos”, preșcolarii au organizat un marș al ecologiștilor, cu pancarde confecționate de ei, din materiale reciclabile, au ecologizat zona din jurul grădiniței, strângând gunoaie și colectându-le separat în containerele potrivite și au realizat diverse obiecte din materiale reciclabile.

În cea de-a treia zi, numită -,,Natură și aventură!”, câteva grupe de preșcolari au fost în vizită la Teodora Golf Club, unde au fost inițiați în tainele golfului și s-au dat cu tiroliana, în timp ce alte grupe au mers în Parcul Dendrologic și în pădurea din zonă pentru a monta căsuțe pentru păsări.

Ziua a patra – ,,Învățăm să reciclăm!”- a adus preșcolarii la Roboțelul Binelui din Cetatea Alba Carolina, unde au reciclat pet-uri și la Fabrica ENVIPCO la Sebeș, unde au  văzut cum se fabrică aceste aparate de reciclat, roboțeii și au aflat informații despre reciclare.

Săptâmâna se încheie cu o zi la fel de interesantă, cu tema – ,,Sănătatea – bunul cel mai de preț!”, ,,Apa și rolul ei în existența și întreținerea vieții pe Pământ!” și cu vizita câtorva grupe de preșcolari la Toskana Garten, unde au descoperit diverse soiuri de plante și arbuști și au aflat informații esențiale despre creșterea și întreținerea plantelor și mai ales despre oxigenul vital pentru noi și pentru animale. Tot cu această tematică s-a desfășurat și experimentul pentru observarea absorbirii apei de către flori și gătirea de sandwichuri haioase și sănătoase.

Pe parcursul acestei săptămâni pline de informații utile, copilașii au acumulat cunoștințe diverse, s-au distrat și au petrecut timp de calitate.

Mulțumim părinților, partenerilor noștri educaționali și tuturor celor care ne-au sprijinit!

Director, prof. Aurora Vârtei
Responsabili promovare imagine:
Prof. Alina Petcu- Nicola
Prof. Adriana Aurica Barjica


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ACCIDENT rutier pe DJ 704 K: Un șofer a pierdut controlul asupra mașinii și s-a răsturnat într-un canal de colectare a apei pluviale

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe DJ 704 K: Un șofer a pierdut controlul asupra mașinii și s-a răsturnat într-un canal de colectare a apei pluviale Un ACCIDENT rutier a avut loc miercuri, 8 mai 2024, pe DJ 704 K. Un șofer a pierdut controlul asupra mașinii și s-a răsturnat într-un canal de colectare a apei pluviale. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea