Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Mersul la mall, în weekend, doar cu vaccin și bonusuri pentru imunizare: O serie de măsuri pregătite de Guvern, pentru un imbold al campaniei de vaccinare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Mersul la mall, în weekend, doar cu vaccin și bonusuri pentru imunizare: O serie de măsuri pregătite de Guvern, pentru un imbold al campaniei de vaccinare

În cadrul coaliției sunt discutate și luate în calcul diverse scenarii pentru ca valul 4 al pandemiei să poată fi prevenit.

Medicii ar putea fi obligați să se vaccineze, iar în weekend ar putea avea acces în mall-uri doar persoanele imunizate. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dan Barna. Acesta a anunțat că Guvernul pregătește o serie de măsuri pentru a încerca să dea un imbold campaniei de vaccinare anti-Covid, care înaintează cu dificultate.

„Am discutat în ședința Coaliției. Trebuie să venim cu măsuri pe modelul celorlalte state pentru a încuraja campania de vaccinare. Valul 4 va avea un efect de stimul pentru cei care încă nu s-au vaccinat. Vorbim de două tipuri de măsuri: încurajare și stimulare și măsuri pentru accesul la unele utilități.

De exemplu, mersul la mall să fie condiționat în weekend de vaccinare, ar fi o măsură care s-ar putea lua. Legea cu zi liberă pentru vaccinare a fost deja adoptată.

Dacă nu reușim să creștem acest nivel de vaccinare la nivel național vom avea probleme cu toții. E necesar să-i încurajăm pe oameni să se imunizeze”, a spus Dan Barna.

Vicepremierul Dan Barna a confirmat, vineri, că liderii coaliției au discutat, în prezența premierului Florin Cîțu și a ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, despre posibilitatea ca românii să primească vouchere, bonuri sau tichete valorice pentru a se vaccina.

„Nu in bani direct, dar se discuta diverse variante precum vouchere, bonuri, tichete, prin care cetatenii sa fie incurajati. S-a discutat si despre o potentiala loterie, inclusiv cu utilaje agricole, astfel incat sa rezoneze cei din mediul rural”, a declarat Dan Barna. Potrivit acestuia, este nevoie de masuri suplimentare pentru a-i incuraja pe nehotarati sa se vaccineze.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea