Rămâi conectat

Ştirea zilei

Merele „Red Love” cultivate într-o comună din județul Alba, unice in Romania. Au un conținut de antioxidanți de 10–25 de ori mai mare decât merele clasice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comuna Doștat, din județul Alba este locul unei livezi unice în România, aici cultivându-se soiul de mere „Red Love”, un soi obținut de cercetătorii elvețieni după 20 de ani de experimentări din polenizarea încrucișată dintre un soi de mere din Asia, extreme de acre și aproape imposibil de consumat, și un soi dulce din Europa, din care a rezultat Red Love, mărul cu inimă roșie.

Numele nu este întâmplător, în secțiune mărul are culoarea roșu intens și un aspect surprinzător, de inimă. Care este explicația din spatele acestui măr sângeriu? Un conținut de antioxidanți de 10 – 25 de ori mai mare decât în merele clasice, antioxidanți din familia anthocianine, adică aceeași pigmenți benefici prezenți în fructele de pădure sau în struguri roșii.

Dacă până acum mărul era cunoscut de a fi cel mai natural, bogat în vitamine, apă și fibre, „Red Love” adduce suplimentar un efect antioxidant și antiinflamator. O altă caracteristică interesantă a acestor pomi fructiferi este faptul că sunt autofertili, adică au rezistență naturală crescută la boli și dăunători, deci nu trebuie folosite multe pesticide pentru cultura lor.

„Red Love” este un măr crocant și acidulat, cu aroma intense de fructe de pădure și conținut de calorii. Sloganul „un măr pe zi tine doctorul departe” este cum nu se poate mai adevărat atunci când vorbim de acest măr cu efect antioxidant, într-o perioadă în care cu toții ne dorim o imunitate crescută și rezistență la boli.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea