Rămâi conectat

Actualitate

Memorandum pentru Cuprumin Abrud: se caută investitor generos, în schimbul produsului finit, fără înstrăinarea de acţiuni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a adoptat astăzi un memorandum cu privire la susținerea comaniei miniere de stat Cuprumin Abrud, mandatând Ministerul Economiei să caute un investitor cu care să se asocieze pentru a finanţa activitatea Cuprumin.

În documentul, prezentat de ministrul Economiei Varujan Vosganian, se arată că societatea pe care o “păstorește” are nevoie de finanţare pentru retehnologizare, cheltuieli de mediu şi noi decopertări, astfel încât să îşi mărească zona de exploatare.

Soluția pentru a reuși să se atingă toate aceste obiective ar fi găsirea acelei companii, care poate fi trader sau producător din domeniu, care să investească minim de 40-50 milioane euro și care ar primi în schimb produsul finit rezultat în urma exploatării minereului, adică cuprul.

Vosganian a precizat că, pentru moment, nu se ia în calcul înstrăinarea unor acţiuni ale Cuprumin, ci doar o asociere pe o activitate specifică. Acesta a mai precizat că Ministerul Finanţelor a acceptat ca 50% din profitul operaţional să rămână la dispoziţia Cuprumin pentru a putea fi onorate obligaţiile iminente de mediu, de circa 2 milioane de euro.

Ministerul Economiei îşi propune ca investitorul să fie identificat până la jumătatea acestui an.

Având în vedere că societatea Cuprumin este angajată în câteva procese, inclusiv cu fostul câştigător al licitaţiei de privatizare anterioare, Roman Copper, Guvernul nu a mai putut opta pentru varianta privatizării, ci pentru cea a unei asocieri cu un investitor, a declarat Varujan Vosganian.

sursa: Mediafax

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea