Rămâi conectat

Societate

Membrii Cvartetului Transilvan impresionaţi de frumuseţea Cetăţii Alba Carolina

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prezenţi la Alba Iulia pentru a susţine un mini-concert în onoarea invitaţilor Congresului Business Forum „Smart and sustainable cities and regions”, membrii Cvartetului Transilvan împreună cu doamna Ramona Ieremia Coman – prim solista Operei din Cluj Napoca au ţinut neapărat să vadă Cetatea Alba Carolina. După cum distinşii invitaţi au declarat, auziseră recent câteva aprecieri la adresa noii Cetăţi Alba Carolina, însă până în această săptămână nu văzuseră niciodată transformarea spectaculoasă a fortificaţiei din inima României.
Cu spirit de artist şi de departe unii dintre cei mai talentaţi muzicieni pe care i-a dat România, atât prim solista Ramona Ieremia Coman, cât şi membrii Cvartetului Transilvan alcătuit din domnii Gabriel Croitoru – vioara I, Nicuşor Silaghi – vioara a II-a, Marius Suărăşan – violă şi Vasile Jucan – violoncel şi-au arătat chiar şi prin lacrimi surprinderea şi bucuria primului contact cu noua Cetate Alba Carolina.
„Am rămas extrem de impresionat de ceea ce mi-a fost dat să văd aici: de măreţia zidurilor, de cât de mare în dimensiuni este această cetate din Alba Iulia şi mai ales de modul în care s-a pus în practică restaurarea ei. Sunt foarte bucuros că am putut să văd aşa ceva în ţara mea, în România. Mă simt împlinit să văd că şi românii au fost capabili să preţuiască şi să valorifice o cetate atât de minunată. Sunt impresionat de-a dreptul de ceea ce am văzut aici, de ospitalitatea de care aţi dat dovadă. Am crezut că voi vedea o grămadă de pietre sau de cărămizi, aşa cum se întâmplă de regulă în România. Însă nu este aşa. Nici pe departe. Cetatea aceasta de aici este spectaculoasă şi măreaţă. Aici am simţit din nou mândria de a fi român, mândria că şi în ţara mea se poate face aşa ceva!”, ne-a declarat Nicuşor Silaghi, membru al Cvartetului Transilvan.
De asemenea, la fel de impresionată a fost şi prim solista Ramona Ieremia Coman, cea care a urcat pe zeci de scene din întreaga lume. De altfel, talentul aparte şi magia concertelor susţinute de aceşti artişti care ne-au vizitat în această săptămână a străbătut lumea, fiind invitaţi şi susţinând concerte în peste 40 de ţări. Ceea ce au văzut însă în Alba Iulia, deşi încă în plin proces de reamenajare, a fost de natură să îi bucure.
Biroul de presă al SC Grup Corint SA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea