Mega parc fotovoltaic cu putere instalată de 150 MW în Alba Iulia, la Bărăbanț. Proiect în consultare publică
Mega parc fotovoltaic cu putere instalată de 150 MW în Alba Iulia, la Bărăbanț. Proiect în consultare publică
Primăria Municipiului Alba Iulia a lansat în consultare publică planul urbanistic zonal care prevede construirea unui parc fotovoltaic cu puterea instalată de 150 MW în extravilanul municipiului.
Citește și: Plângere prealabilă pentru REVOCAREA, în parte, a ”PUZ-ului haiduciei”, HCL 402/2018. Primăria Alba Iulia se opune
Potrivit documentației, se propune construirea unei capacități de generare și stocare a energiei electrice Alba Iulia, compusă din instalații de producere și stocare a energiei electrice, împrejmuiri și posturi de transformare. Aceasta este alcătuită din capacități de producție a energiei solare, unități de stocare a electricității, stații de transformare sau alte sisteme similare. Se vor realiza amenajări exterioare – drumuri de exploatare și platforme, împrejmuiri.
Conform temei de proiectare se dorește realizarea unei CAPACITĂȚI DE GENERARE ȘI STOCARE A ENERGIEI ELECTRICE cu puterea instalată de cca 150 MW și racordarea acesteia la rețeaua națională energetică. Pe terenurile aparținând Asociația Micilor proprietari, foștilor grănicieri și composesoratul silvic din Bărăbanț Alba Iulia și asupra cărăroa 4P Renewables Alba Iulia .R.L. are drept de superficie se propune realizarea unei capacități de generare și stocare a energiei electrice (denumită în continuare ”parc fotovoltaic”) în vederea optimizării capacității sistemului energetic național prin producția de energie regenerabilă și stocarea de energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice.
Parcul fotovoltaic se compune din câmpul de panouri fotovoltaice cu invertoarele aferente și stația de monitorizare a parcului. Câmpul de panouri fotovoltaice va ocupa terenurile studiate aproape în întregime iar stația de monitorizare se va amplasa în partea de sud a parcului. În interiorul parcului se vor amenaja drumuri necesare accesului de întreținere a parcului. Parcul se va împrejmui cu plasă industrială.
Parcul nu necesită utilități (apă, canalizare, gaz) și se va racorda la rețeaua națională de distribuție a energiei electrice. Partea de voce date se va asigura prin sistem de transmitere la distanță, înglobat în echipamentele tehnologice.
Prevederi ale programului de dezvoltare a localității pentru zona studiată
Zona reglementată prin prezentul PUZ se referă la teritoriul în suprafață de 1.793.768 mp, aflat în extravilanul UAT Alba Iulia delimitat astfel:
– la sud-vest: parcele proprietate privată
– la sud-est: parcele proprietate privată și domeniul public al municipiului Alba Iulia în administrarea Consiliului Județean Alba Iulia fosta Rampă de gunoi a municipiului Alba Iulia nr. CAD 109315
– la nord-vest: parcelele proprietate privată
– la nord-est: parcele proprietate privată
Pe limita nord – estică incinta se află la limita dintre UAT Alba Iulia și UAT Cricău respectiv Sântimbru. Conform certificatului de urbanism terenurile se află în zona de protecție a gropii de gunoi.
Accesul la amplasament se realizează din zona DN1 (strada Alexandru Ioan Cuza) pe strada Turnătoriei și apoi pe drumurile de exploatare din zonă.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Primăria municipiului Blaj achiziționează servicii cadastrale pentru întăbularea a peste 750 de imobile din extravilanul orașului. Licitația, lansată pe SEAP
Primăria municipiului Blaj achiziționează servicii cadastrale pentru întăbularea a peste 750 de imobile din extravilanul orașului. Licitația, lansată pe SEAP Administrația municipiului Blaj a lansat recent licitația în SEAP, care prevede achiziția de servicii cadastrale de înregistrare sistematică având ca obiect sectoare cadastrale din cadrul UAT Blaj care cuprind un număr de 766 imobile din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum o zi
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Ştirea zileiacum o zi
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
14 decembrie: 69 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite