Rămâi conectat

Ştirea zilei

MEGA INVESTIȚII cu ajutorul fondurilor europene în viitoarea microregiune de dezvoltare din Munții Apuseni: Strategia, pregătită după un model de succes din Franța

Publicat

în

MEGA INVESTIȚII cu ajutorul fondurilor europene în viitoarea microregiune de dezvoltare din Munții Apuseni ”Moții. Țara de Piatră”: Strategia, pregătită după un model de succes din Franța

La finele săptămânii trecute s-a desfășurat la Zlatna, la invitația Asociației ”Moții. Țara de Piatră”, o nouă întâlnire a factorilor implicați în implementarea programului pilot de dezvoltare prin Investiții Teritoriale Integrate (ITI) în zona Munților Apuseni. Asociația ”Moții. Țara de Piatră” s-a înființat cu scopul de a dezvolta socio-economic localitățile din arealul Apusenilor situate administrativ în județele Alba, Arad, Bihor, Cluj și Hunedoara.

Delegaților veniți din cele cinci județe implicate le-au fost prezentate rezultatele preliminare ale aplicării metodologiei analizei SWOT pentru microregiunea ”Moții. Țara de Piatră”, proiect finanțat prin FEDR prin POAT 2014-2020, ca rezultat al acordului cadru pentru sprijinul Băncii Europene de Investiții (BEI) Lot 4 – Sprijin sectorial ad-hoc – Sprijin pentru managementul de program în România.

Potrivit primarului orașului Zlatna, Silviu Ponoran, președinte al Asociației ”Moții. Țara de Piatră”, în 24 august se va desfășura o nouă întâlnire cu reprezentanții județelor implicate în proiect, urmând ca acestora să le fie prezentat draftul proiectului de dezvoltare al microregiunii ”Moții. Țara de Piatră”. ”Vom contura o strategie originală de dezvoltare a Apusenilor, bazată pe tranziția verde, green deal și transformare digitală, cu acces masiv la rețele de comunicație, mai ales internet, telemedicină.

Electrica Furnizare Discount

Avem un model de succes, acela al unei microregiuni din Franța”, a dezvăluit Ponoran.

Pentru perioada de programare 2021-2027, ca Program Naţional Pilot de Descentralizare, au fost desemnate A.D.R. Centru şi A.D.R. Nord-Est, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Moţii. Țara de Piatră”, pentru zona Munţilor Apuseni, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară-Dezvoltare sustenabilă în Ţara de Sus pentru judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului pentru judeţele Sibiu şi Braşov, ca organisme de implementare a Investiţiilor Teritoriale Integrate.

Agenţia de Dezvoltare Regională Centru va asigura managementul şi implementarea pentru Programul Naţional Pilot de Descentralizare pentru ITI Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Moţii. Țara de Piatră”, inclusiv pentru teritoriile gestionate de Agenţiile de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Vest şi pentru Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ITI Microregiunea Ţara Făgăraşului.

La începutul anului 2021, România a semnat cu Banca Europeană de Investiții (BEI) un acord de servicii de asistență tehnică în valoare de 20 de milioane de euro pentru atragerea fondurilor europene în viitoarea perioadă de programare.

Semnarea acestui acord va susține implementarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) prin asigurarea unui ritm de implementare a proiectelor care să conducă la utilizarea tuturor fondurilor disponibile, sprijinirea beneficiarilor în fazarea proiectelor majore, pregătirea portofoliilor de proiecte pentru noua perioadă de programare (2021-2027), îndeplinirea condițiilor necesare pentru rambursarea investițiilor care vor fi realizate în sectoarele finanțate din POIM în timpul viitoarei perioade de programare (2021-2027) și promovarea măsurilor strategice (legislative, administrative etc.) pentru a stimula investițiile în infrastructură. Beneficiază de serviciile de asistență tehnică Ministerul Fondurilor Europene, Organismul Intermediar Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și beneficiari POIM.

Acordul este finanțat din Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT), iar Banca Europeană de Investiții va furniza servicii de asistență tehnică până în decembrie 2023.

Publicitate

Ştirea zilei

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

Publicat

în

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

După 3 ani, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o femeie de 30 de ani cu motocicleta neînmatriculată pe care o conducea fără să dețină permis categoria A. În plus acesta a părăsit locul accidentului.

La data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 13.25, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost victima unui accident rutier produs de un motociclist care a părăsit locul evenimentului.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că o femeie de 30 de ani, din comuna Bistra, în timp ce circula pe marginea drumului naţional 75, deplasându-se spre localitatea Hudricești, a fost acroşată de o motocicletă al cărui conducător şi-a continuat drumul.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni la nivelul unui picior şi a fost transportată la spital.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe motociclist, un tânăr de 19 ani la momentul comiterii infracțiunii, din comuna Bistra, care a condus motocicleta fără să deţină permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată în circulație.

În urma accidentului persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 100 – 105 zile de îngrijiri medicale.

În cadrul judecății, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor așa cum a fost reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate, cerere admisă de către instanță.

Victimei accidentului i-au fost acordate de către Judecătoria Câmpeni daune morale în valoare de 21.000 de euro.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpat, părțile civile și partea responsabilă civilmente.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Publicat

în

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Raed Arafat a răspuns la câteva întrebări esențiale legate de restricțiile care vor intra în vigoare în România. Care este diferența între românii vaccinați și cei nevaccinați, care nu au avut coronavirus.

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, vineri, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, de ce doar persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală pot circula noaptea. De această libertate nu se pot bucura și cei care se bazează doar pe test.

Raed Arafat a explicat de ce nevaccinații sunt supuși mai multor restricții

„Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a afirmat Raed Arfat. El a fost întrebat care este diferența, ținând cont că și persoanele vaccinate pot să se îmbolnăvească de COVID și să ajungă să aibă nevoie de spitalizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Certificatul verde va fi OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate. Excepție fac magazinele alimentare și slujbele

„Mult mai puțin – citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați și, am spus la un moment dat, înregistrați ca vaccinați.

Citește și: DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

Pentru că știm foarte bine cum sunt unii sunt cu certificatele, cum sunt obținute și cum este făcută vaccinarea”, a mai precizat șeful DSU, cu referire la fenomenul de „vaccinare la chiuvetă” pe care statul român l-a controlat cu foarte mare greutate.

Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 pentru o perioadă de 30 de zile începând de luni, 25 octombrie 2021

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

Publicat

în

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

La nivelul județului Alba, vineri, 22 octombrie, s-au înregistrat 301 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 28.563 de persoane confirmate, 24.267 persoane vindecate, 815 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate în total 1.084 de teste, 590 de teste PCR și 494 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 310.502, mai exact, 274.204 de teste PCR și 36.298 de teste rapide. Astfel potrivit unui calcul matematic efectuat în baza raportului transmis de Direcția de Sănătate Publică Alba la nivelul județului a fost înregistrat un procent de pozitivare al testelor COVID efectuate de 27,76% .

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ultimului bilanț național, la terapie intensivă sunt internați 1.848 de pacienți cu COVID în stare gravă, un număr record. În ultima zi au fost raportate 15.410 cazuri noi de infectare, după ce au fost efectuate 66.076 de teste, rezultând o rată de pozitivare de 23,32%. Astfel rata de pozitivare a testelor COVID efectuate în județul Alba depășeste cu mai mult de 4 procente media de pozitivare înregistrată la nivel național.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare