// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Mega-depozitul de la Galda de Jos, a cărui investiție este de circa 23 de milioane de euro, vizează obținerea autorizației de mediu

Consiliul Județean Alba se pregătește să solicite autorizația de mediu pentru Depozitul ecologic de deșeuri de la Galda de Jos, o investiție în valoare de circa 23 de milioane de euro.

Fiind un proiect cu un impact semnificativ asupra zonei și comunității de la Galda de Jos, este necesară organizarea unei dezbateri publice.

Aceasta este programată să aibă loc în data de 3 decembrie, începând cu ora 16.30, la Căminul Cultural din Galda de Jos. Cu această ocazie pot fi formulate observații, sugestii și propuneri din partea publicului interesat.

”Consiliul Județean Alba aduce la cunoștința celor interesați organizarea ședinței de dezbatere publică privind solicitarea de emitere a autorizației integrate de mediu pentru activitatea ce se va desfășura pe amplasamentul situat în comuna Galda de Jos, sat Galda de Jos, jud. Alba. Activitatea se încadrează în anexa nr. 1 a Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale, la punctele: 5.4. Depozitele de deşeuri, astfel cum sunt definite la lit. b) din anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 349/2005 privind depozitarea deşeurilor, cu modificările şi completările ulterioare, care primesc peste 10 tone de deşeuri pe zi sau cu o capacitate totală de peste 25.000 de tone, cu excepţia depozitelor pentru deşeuri inerte. 5.3. b) Valorificarea sau o combinaţie de valorificare şi eliminare a deşeurilor nepericuloase cu o capacitate mai mare de 75 de tone pe zi, implicând, cu excepţia activităţilor care intră sub incidenţa prevederilor anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 188/2002, cu modificările şi completările ulterioare, următoarea activitate: (i) tratarea biologică. Solicitarea de emitere a autorizației integrate de mediu se referă la o instalație nouă”, se arată în anunțul CJ Alba.

Informațiile privind potențialul impact asupra mediului al activității pentru care se solicită emiterea autorizației integrate de mediu se pot obține la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Alba, la sediul CJ Alba sau la cel al Primăriei comunei Galda de Jos.

În momentul de față, licitația în valoare de 78,1 milioane de lei, fără TVA, privind operaționalizarea depozitului, se află în faza evaluării ofertelor și se așteaptă finalizarea ei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419