Rămâi conectat

Ştirea zilei

Medrea, reacție la atacurile lui Breaz: ”Mă miră puterea mare de adaptabilitate pe care o aveți. Mai ieri vă vedeam la televizor cum îi criticați cu vehemență pe liberali”

Publicat

în

Într-o postare publicată pe un site de socializare din mediul online, Bogdan Medrea, Președintele PSD Alba Iulia, a dorit să comenteze ultima postare a lui Daniel Breaz, în care critica dur fostul său partid.

,,Dragă #Daniel, stimate #rector și #senator, nu am comentat demisia dvs. din PSD, ci am respectat-o, asemenea oricărui act unilateral de voință. La un moment dat, în viață, se poate ajunge în situația în care strângi mâna celor care ți-au fost colegi, coechipieri, parteneri, le urezi succes și le spui că drumurile se despart. Ca la fotbal, siguri știți ce zic! Nu ați făcut acest lucru, nu ați venit să îi priviți în ochi pe cei care v-au fost alături, care au făcut campanie pentru dvs., care v-au susținut necontenit!

S-ar putea ca lingușirea PNL să nu țină și să scrieți în zadar, pe pagina dvs. de Facebook, despre surprizele plăcute pe care le-ați întâlnit în administrația din Alba Iulia, despre liderii care privesc în viitor și își respectă programul. Mă miră, însă, puterea mare de adaptabilitate pe care o aveți. Mai ieri vă vedeam la televizor cum îi criticați cu vehemență pe liberali. Dacă nu vreți să vă mai amintiți, vă asigur, ei sigur nu au uitat! În fond, e strict alegerea dvs. Din partea mea primiți doar un sfat prietenesc și nu despre acest lucru vreau să vă vorbesc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ci despre faptul că vorbele grele pe care le aduceți colegilor din PSD Alba nu vă fac cinste! Spuneți despre organizația județeană că și-a pierdut busola când, de fapt, prin cuvintele transmise, cel care și-a pierdut o altă busolă, cea a moralității, sunteți chiar dvs. Aș fi avut mai multe întrebări să vă adresez, dar mă limitez la câteva: De ce nu vă dați demisia de onoare din funcția de senator, în care ați fost ales pe listele PSD și susținut de cei pe care astăzi îi criticați nedisimulat? Ce v-a reținut să vă implicați? Sau considerați că partidul nu v-a oferit suficient? Ați deținut funcția de ministru al Culturii și Educației și având funcția de senator, spuneți că România a fost condusă prea mult timp cu proiecte pe genunchi, făcute de la o zi la alta… de ce nu ați făcut lucrurile mai bine?

Vorbiți, de asemenea, despre importanța dialogului, pe care nu înțeleg de ce nu l-ați avut cu toți foștii colegi și prieteni din PSD Alba. Au fost ei, oare, buni, doar cât timp au bătut străzile și au împărțit pliante cu fotografia dvs.? Este strict problema dvs. dacă alegeți să faceți parte, sau nu, din alt partid și, de asemenea, a acelor care vor alege, sau nu, să vă susțină pentru a candida la o funcție publică, dar dacă acestea se vor întâmpla, meditați puțin asupra părerii pe care o vor avea cei care vor face campanie pentru dvs., în contextul recentelor afirmații.

Vă asigurăm, de asemenea, că în PSD Alba sunt oameni care aduc plus-valoare în societate. Și vor mai veni. Sau ați chiar crezut că ați fost ultimul? Partidele, indiferent de coloratură și doctrină, sunt formate din oameni care, la rândul lor, compun o echipă, pe care, vă asigur, ați fi avut-o și în PSD Alba. Știți foarte bine, la fel ca mine, că în PSD Alba sunt oameni harnici, pregătiți din punct de vedere profesional și dornici de a aduce schimbare și bunăstare! Sunt convins că astfel de membri sunt și în alte partide!
Daniel Breaz, compar declarația dvs. cu imaginea unei căruțe la care când am urcat dealul am tras mulți și căreia, astăzi, vreți să îi dați drumul pe o pantă abruptă, fără să se oprească, așa cum nici cuvintele dvs. nu se vor opri doar pe buzele celor care le vor citi și v-au susținut. Ci vor merge puțin mai departe. Le vor ține minte!

Când am luat act de demisia dvs. din organizația municipală a PSD nu am consider că nu sunt necesare alte comentarii și, dacă aș fi avut ocazia să vă întâlnesc, v-aș fi urat succes. Însă, în urma reacției dvs., mă văd nevoit să vă transmit că sper să vă regăsiți busola, alta decât cea de care vorbiți, anume cea care să vă conducă pe drumul respectului și onoarei față de cei care v-au fost, cândva, camarazi și tovarăși!
Cu stimă și colegialitate,
Bogdan Medrea,
Președinte PSD Alba Iulia”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

Publicat

în

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

În cursul acestei veri, cel târziu în august, Complexul Balnear de la Ocna Mureș își va deschide porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

Potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, în funcție de cât de repede va fi livrat transformatorul de care băile au nevoie, Baza de Tratament și Agrement se va deschide în luna iulie sau cel târziu la începutul lui august.

„Suntem pe ultima sută de metri, însă avem și câteva luni de întârziere. Noi am programat să dăm drumul acestei investiții undeva la sfârșitul lunii mai, însă cel mai probabil n-o să putem deschide decât pe sfârșitul lunii iulie sau în august. nu depinde doare de noi, investiția este în procent de 99% gata, însă depindem de un anumit transformator care trebuie adus din străinătate și după cum știți războiul din Ucraina îngreunează fabricarea acestui transformator, pentru că sunt anumite componente speciale care trebuie aduse din altă parte. Fabricantul ne-a promis că în perioada 10-15 iunie o să-l avem și vom putea deschide pe sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august. În vara acestui am vom deschide acest Complex Balnear”, a spus Silviu Vințeler la Radio Unirea FM.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarul Silviu Vințeler a spus că plățile sunt la zi, nu sunt datorii, atât Consiliul Județean că și Consiliul Local și-au achitat fiecare partea de contribuție pentru investiție, probleme sunt doar cu întârzieri de livrare ale unor produse care trebuie montate la Baza de Tratament.

Potrivit edilului la acest moment se lucrează la alimentarea cu saramură a celor două bazine interioare, iar în momentul în care va fi curent vor începe probele tehnologice.

„Noi direct vom încerca să pornim cel puțin cu 30-35 de persoane acolo, vedem cum creștem acest număr de persoane, pentru că nu vor fi suficienți. O să avem mai multe discuții cu partenerul nostru, Consiliul Județean, să stabilim și partea de organigramă, în următoarea perioadă și partea de proceduri pe care le facem noi în regie proprie și pe care le vom concesiona unor operatorii privați.

Cel mai important lucru în această bază de tratament este partea medicală. Noi am numit-o Baza de Tratament și Agrement, dar vrem să ne axăm cel mai mult pe partea medicală, pentru că saramura de la Ocna Mureș și saramură scoasă din adâncime are proprietăți mai diferite față de alte băi care fac aceste tratamente. Această saramură conține și sulf și alte componente care sunt foarte benefice pentru anumite tratamente medicale”, a mai declarat Silviu Vințeler.

Turiștii și localnicii sunt așteptați să se bucure de o gamă largă de facilități oferite de Baza de Tratament și Agrement, odată ce aceasta va fi deschisă.

„Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția la Ocna Mureș se poate face acest lucru. O să avem mai multe proceduri medicale: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaj, saună umedă sau uscată, bazine cu apă sărată la diferite salinități și diferite temperaturi, o să fie un bazin special pentru tratament care va avea o salinitate mai mare și temperatură mult mai mare a apei. Dacă discutăm de partea de agrement avem bazine mari, cu apă sărată și apă dulce care vor fi încălzite la diferite temperaturi în funcție de condițiile care trebuie create”, a spus edilul din Ocna Mureș despre facilitățile Complexului.

Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor. Asocierea între Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu orașul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a acestui obiectiv crează premisele valorificării potenţialului natural şi antropic al zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Publicat

în

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Trei deputați independenți vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

După Congresul AUR în care a fost ales președinte unic George Simion, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a formațiunii. Rezultatul a fost demisia celor 3 deputați din grupul AUR, urmată de excluderea recentă a acestora din partid.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ei s-au alăturat, miercuri, formațiunii Alternativa Dreaptă, care va avea de acum reprezentare parlamentară. „Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus aceștia.

Deputații vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul” așa că partidul se va conduce în echipă pentru că partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Publicat

în

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Doctorul Hurani Mujid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipial Aiud, începând de azi, 25 mai.

„Începând de astăzi, 25 mai 2022, domnul Dr. Hurani Majid revine pe postul de director medical în cadrul Spitalului Municipal Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe această cale îi mulțumim pentru activitate domnului Dr. Burchiu Daniel și îi transmitem mult succes noului director medical!”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

În trecut, medicul primar cardiolog Hurani Majid, alături de colega sa Dr. Groza Ioana, a fost implicat într-o premieră medicală la Spitalul din Aiud și anume salvarea unui pacient de 70 de ani, prin aplicarea trombolizei farmacologice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare