Rămâi conectat

Politică Administrație

Medicul Radu Vieru și deputatul Cornel Comșa au lansat o nouă mișcare civică în Alba. O alternativă la politica murdară

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă mișcare civică care se adrezează locuitorilor din județul Alba a fost lansată duminică, de inițiatorii acestui proiect – liderul PNTCD  aripa Ciorbea,  medicul Radu Vieru și deputatul PP-DD, Cornel Comșa.

După cum au afirmat cei doi, este vorba de un proiect de atitudine civică în fața presiunilor politice la care sunt supuși cei care lucrează în instituțiile publice și deopotrivă în mediul privat. A fost adus în atenție exemplul Spitalului Județean Alba supus unor atacuri murdare fără precedent dar și  exemplele rușinoase ale oamenilor susținuți de USL pentru conducerea unor instituții foarte importante cum sunt DSVSA Alba și OIR POS DRU.

“Mi se pare bizar ca domnul Mircea Severus Bîcu de la PSD sau Nicolae Sântimbrean de la PNL, unul care a luat nota 1.99 la concursul organizat de ANFP  iar celălat care a fost prins copiind, să fie persoanele cu care această alianță vine să rezolve problemele celor care i-au votat, să fie liderii unor instituții de asemenea importanță pentru comunitate.

Că tot suntem în postul Paștelui la ortodocși sau chiar în ziua de Paște la catolici, domnul acesta Bîcu, poartă numele unui împărat Severus cunoscut pentru persecuțiile religioase împotriva evreilor și creștinilor” a afirmat președintele PPDD Alba.

Deputatul Cornel Comșa a subliniat necesitatea unei astfel de mișcări civice, în contextul în care la nivelul județului Alba nu mai există practic nicio opoziție politică. Acesta susține că județul Alba este un caz unic în țară, în care fosta și actuala putere locală sunt legate ombilical. “Poliția politică care este făcută de aceștia (n.a. PDL și USL) în instituții a ajuns să instituie un climat de frică, ce a închis gura oricui”, a spus Comșa.

Medicul chirurg a denunțat atacurile murdare nejustificate și fără precedent pe care anumite voci din presa locală le-au adus instituției la care lucrează.

“Lucrez de 6 ani la Spitalul Județean Alba și nu am văzut până acum o asemnea înverșunare cu care este atacată această instituție, culmea, într-o perioadă în care merge cel mai bine de la revoluție încoace.

Menționez faptul că nu vorbesc în numele spitalului, ci exprim părerile mele ca medic chirurg al acestei unități sanitare”, a declarat medicul Radu Vieru.

Parlamentarul de Alba susține că aceste atacuri sunt concertate politic și că au în spate interese meschine. Intenția este de a decredibiliza instituția și pe cei care lucrează acolo, pentru a prelua controlul asupra ei, pentru a-și impune proprii oameni la nivelul conducerii.

Metoda este una cunoscută! Lovești sistematic o instituție, o decredibilizei și apoi faci ce vrei cu acea instituție, fie că se numește Direcția Județeană pentru Protecția Copiluluii și Asistență Socială, ITM, OPC sau Spitalul Județean.

Au fost făcuți deja primii pași în acest sens iar noi am intervenit înainte ca asaltul să fie final”, a mai spus Cornel Comșa.

Vieru i-a mulțumit public partenerului său în acest demers civic:

„Îi mulțumesc deputatului Cornel Comșa. El a fost omul care mi-a prezentat cel mai concret, cel mai clar și cel mai sincer, un proiect de acțiune civică, care să ofere o alternativă la puterea politică actuală.

Este un politician pe mâna căruia ne putem lăsa fără nicio frică.

Politica românească și locală a câștigat oricum avându-l pe Comșa. Îi mulțumesc și pentru că am avut posibilitatea să exprim aceste lucruri.

Cred că împreună putem coagula în jurul acestui proiect de atitudine civică oameni valoroși, curajoși care vor să schimbe ceva în județul nostru”.

Cei doi albaiulieni așteaptă să li se alăture în următoarea perioadă cât mai mulți oameni valoroși din județ, care vor să schimbe ceva la stilul actual de a conduce și face politică, care vor să construiască o alternativă mai curată la cei care reprezintă puterea politică actuală.

“E proiectul unei generații și doresc să se înțeleagă foarte bine că nu vorbim de un proiect politic. După cum știți, eu sunt membru PP-DD iar Radu Vieru este liderul din Alba al aripii Victor Ciorbea a PNȚCD. Facem parte din aceeași generație și am căzut de acord că Alba Iulia dar și județul au nevoie de o formă de opoziție care să taxeze toate lucrurile care afectează comunitatea noastră in sens negativ (…)

USL a dus conceptul de politizare dincolo de puterea de  înțelegere a oricărui cetățean. Eu îmi amintesc de faptul că USL a promis că va promova profesioniștii. Sper ca lumea să nu uite de un “profesionist” de la PSD care a fost prins copiind la examen si de un liberal care a luat, tot la un examen, nota 1,99” a mai afirmat deputatul Cornel Comșa.

Proiectul ar putea fi aplicat și în alte județe din Regiunea Centru ( de ex. Covasna, Brașov, Harghita), unde potrivit lui Comșa, au fost deja stabilite întâlniri în acest sens cu persoane reprezentative pentru societatea civilă locală.

Tânărul politician nu exclude ca pe viitor, în cazul în care va avea succes,  acest proiect să se transforme într-unul politic, pentru a putea deveni o alternativă reală la sistemul de putere  actual. Proiectul nu are deocamdată un nume, dar având în vedere ziua de astăzi, el s-ar putea numi „Echinocțiu”. S-ar putea numi și “Generația ‘90”, pentru că, în opinia deputatului, practicile împotriva cărora s-au luptat românii  în urmă cu 23 de ani sunt încă prezente în politica autohtonă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea