Rămâi conectat

Politică Administrație

Medicul Radu Vieru și deputatul Cornel Comșa au lansat o nouă mișcare civică în Alba. O alternativă la politica murdară

Bogdan Presecan

Publicat

în

O nouă mișcare civică care se adrezează locuitorilor din județul Alba a fost lansată duminică, de inițiatorii acestui proiect – liderul PNTCD  aripa Ciorbea,  medicul Radu Vieru și deputatul PP-DD, Cornel Comșa.

După cum au afirmat cei doi, este vorba de un proiect de atitudine civică în fața presiunilor politice la care sunt supuși cei care lucrează în instituțiile publice și deopotrivă în mediul privat. A fost adus în atenție exemplul Spitalului Județean Alba supus unor atacuri murdare fără precedent dar și  exemplele rușinoase ale oamenilor susținuți de USL pentru conducerea unor instituții foarte importante cum sunt DSVSA Alba și OIR POS DRU.

“Mi se pare bizar ca domnul Mircea Severus Bîcu de la PSD sau Nicolae Sântimbrean de la PNL, unul care a luat nota 1.99 la concursul organizat de ANFP  iar celălat care a fost prins copiind, să fie persoanele cu care această alianță vine să rezolve problemele celor care i-au votat, să fie liderii unor instituții de asemenea importanță pentru comunitate.

Că tot suntem în postul Paștelui la ortodocși sau chiar în ziua de Paște la catolici, domnul acesta Bîcu, poartă numele unui împărat Severus cunoscut pentru persecuțiile religioase împotriva evreilor și creștinilor” a afirmat președintele PPDD Alba.

Deputatul Cornel Comșa a subliniat necesitatea unei astfel de mișcări civice, în contextul în care la nivelul județului Alba nu mai există practic nicio opoziție politică. Acesta susține că județul Alba este un caz unic în țară, în care fosta și actuala putere locală sunt legate ombilical. “Poliția politică care este făcută de aceștia (n.a. PDL și USL) în instituții a ajuns să instituie un climat de frică, ce a închis gura oricui”, a spus Comșa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Medicul chirurg a denunțat atacurile murdare nejustificate și fără precedent pe care anumite voci din presa locală le-au adus instituției la care lucrează.

“Lucrez de 6 ani la Spitalul Județean Alba și nu am văzut până acum o asemnea înverșunare cu care este atacată această instituție, culmea, într-o perioadă în care merge cel mai bine de la revoluție încoace.

Menționez faptul că nu vorbesc în numele spitalului, ci exprim părerile mele ca medic chirurg al acestei unități sanitare”, a declarat medicul Radu Vieru.

Parlamentarul de Alba susține că aceste atacuri sunt concertate politic și că au în spate interese meschine. Intenția este de a decredibiliza instituția și pe cei care lucrează acolo, pentru a prelua controlul asupra ei, pentru a-și impune proprii oameni la nivelul conducerii.

Metoda este una cunoscută! Lovești sistematic o instituție, o decredibilizei și apoi faci ce vrei cu acea instituție, fie că se numește Direcția Județeană pentru Protecția Copiluluii și Asistență Socială, ITM, OPC sau Spitalul Județean.

Au fost făcuți deja primii pași în acest sens iar noi am intervenit înainte ca asaltul să fie final”, a mai spus Cornel Comșa.

Vieru i-a mulțumit public partenerului său în acest demers civic:

„Îi mulțumesc deputatului Cornel Comșa. El a fost omul care mi-a prezentat cel mai concret, cel mai clar și cel mai sincer, un proiect de acțiune civică, care să ofere o alternativă la puterea politică actuală.

Este un politician pe mâna căruia ne putem lăsa fără nicio frică.

Politica românească și locală a câștigat oricum avându-l pe Comșa. Îi mulțumesc și pentru că am avut posibilitatea să exprim aceste lucruri.

Cred că împreună putem coagula în jurul acestui proiect de atitudine civică oameni valoroși, curajoși care vor să schimbe ceva în județul nostru”.

Cei doi albaiulieni așteaptă să li se alăture în următoarea perioadă cât mai mulți oameni valoroși din județ, care vor să schimbe ceva la stilul actual de a conduce și face politică, care vor să construiască o alternativă mai curată la cei care reprezintă puterea politică actuală.

“E proiectul unei generații și doresc să se înțeleagă foarte bine că nu vorbim de un proiect politic. După cum știți, eu sunt membru PP-DD iar Radu Vieru este liderul din Alba al aripii Victor Ciorbea a PNȚCD. Facem parte din aceeași generație și am căzut de acord că Alba Iulia dar și județul au nevoie de o formă de opoziție care să taxeze toate lucrurile care afectează comunitatea noastră in sens negativ (…)

USL a dus conceptul de politizare dincolo de puterea de  înțelegere a oricărui cetățean. Eu îmi amintesc de faptul că USL a promis că va promova profesioniștii. Sper ca lumea să nu uite de un “profesionist” de la PSD care a fost prins copiind la examen si de un liberal care a luat, tot la un examen, nota 1,99” a mai afirmat deputatul Cornel Comșa.

Proiectul ar putea fi aplicat și în alte județe din Regiunea Centru ( de ex. Covasna, Brașov, Harghita), unde potrivit lui Comșa, au fost deja stabilite întâlniri în acest sens cu persoane reprezentative pentru societatea civilă locală.

Tânărul politician nu exclude ca pe viitor, în cazul în care va avea succes,  acest proiect să se transforme într-unul politic, pentru a putea deveni o alternativă reală la sistemul de putere  actual. Proiectul nu are deocamdată un nume, dar având în vedere ziua de astăzi, el s-ar putea numi „Echinocțiu”. S-ar putea numi și “Generația ‘90”, pentru că, în opinia deputatului, practicile împotriva cărora s-au luptat românii  în urmă cu 23 de ani sunt încă prezente în politica autohtonă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Începe transformarea din temelii a arterelor principale din Alba Iulia: Marți demarează lucrările pentru lotul 1 din primul proiect de mobilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe transformarea din temelii a arterelor principale din Alba Iulia: Marți demarează lucrările pentru lotul 1 din primul proiect de mobilitate

Marți, 15 noiembrie, vor începe efectiv lucrările la lotul 1 din primul proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia. Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Marius Filimon la Radio Unirea FM. Investiția are o valoare de 28.693.035,22 lei, fără TVA.

„Marți vor începe efectiv lucrările la primul proiect de mobilitate urbană din Alba Iulia, cel care începe de la podul peste Mureș. Firma ne-a asigurat că începând de marți, utilajele și muncitorii vor fi la lucru”, a declarat viceprimarul Marius Filimon.

În ce va consta modernizarea

Elit - Gustul Desăvârșit

„Pe tot traseul vom avea piste de biciclete, bandă dedicată pentru autobuze, inclusiv trotuarle vor fi refăcute, iar liniile de curent vor fi introduse în subteran. Va fi o perioadă mai dificilă, se va circula mai greu, însă cred că la final orașul va arăta altcumva”, a mai spus viceprimarul Filimon.

Pe lotul 1, parte din primul proiect de mobilitate urbană din municipiu, va fi reabilitată și modernizată infrastructura rutieră, pe principalele artere de circulație din Alba Iulia, cuprinzând străzile: Regimentul V Vânători, bulevardul Ferdinand I și Ion I.C. Brătianu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Coaliția PSD-PNL destabilizează sistemul energetic al României

Ziarul Unirea

Publicat

în

În timp ce Europa este în pragul unei crize energetice fără precedent, Coaliția PSD-PNL destabilizează sistemul energetic al României prin aprobarea ordonanței care închide minele de cărbune și termocentralele. Practic, prin ordonanța de urgență privind decarbonizarea sistemului energetic românesc, PSD și PNL închid minele și termocentralele înainte să pună ceva în loc. Este de-a dreptul revoltător cum coaliția de guvernare nu a dorit să își asume aprobarea prin lege a unui plan coerent pentru decarbonizarea sistemului energetic, așa cum a solicitat în mai multe rânduri Uniunea Salvați România.

USR a propus ca închiderea minelor și a termocentralelor să se facă doar după ce în sistem au fost introduse noi capacități de producție, însă toate amendamentele USR au fost respinse. În contextul în care toate statele membre ale Uniunii Europene vor să scape de dependența de gazul rusesc, România își îngroapă o parte importantă a sistemului energetic. Să nu uităm că, în prezent, cărbunele asigură peste 20% din energia zilnică necesară la nivel național. Impactul va fi dezastruos pentru zonele miniere și din cauza disponibilizărilor preconizate, dar mai ales pentru că, în ultimii 30 de ani, nu s-au dezvoltat soluții alternative pentru aceste zone, în marea lor majoritate dependente de industria minieră.

Actualul Guvern PSD – PNL și-a demonstrat incapacitatea de a gestiona provocările cu care se confruntă sistemul energetic. Specialiștii coaliției minciunii nu sunt în stare să pună în funcțiune nici măcar proiectele hidrotehnice mici, iar două mini-hidrocentrale, la Valea Sadului și Cârțișoara, pe Jiu, la 7 kilometri de aria protejată, stau de 3 ani executate în proporție de 60-70%. Nimic nu-i împiedică pe cei de la PSD și PNL să le finalizeze și să le introducă în sistemul energetic național. Nimic în afară de propria lor incompetență.

Elit - Gustul Desăvârșit

În timp ce în România, PSD și PNL se joacă cu sistemul energetic, în alte țări europene guvernele implementează planuri serioase pentru a asigura stabilitatea energetică și protejarea populației. În Germania, spre exemplu, folosirea cărbunelui este permisă și chiar încurajată, în contextul în care țara dorește să scadă cât mai mult dependența de gazul rusesc. Pentru a ajuta populația să suporte mai ușor creșterile de prețuri la energie, Spania și Germania au REDUS TVA-ul la gaze! Este măsura pe care o cere de multe luni Uniunea Salvați România!

PSD și PNL mint că vor să stimuleze producția națională de energie însă, în realitate, cu fiecare zi care trece, doar îngroapă sistemul energetic național și cresc dependența României de gazul și electricitatea cumpărate din exterior. Putem spune că graba cu care au aprobat ordonanța de decarbonizare a sistemului energetic românesc poate fi considerată un atentat la siguranța energetică a României.

Românii trebuie să știe că Europa și angajamentele pe care ni le-am asumat prin PNRR nu ne obligă să închidem capacități, ci ne obligă doar să reducem emisiile. Aceste emisii pot fi reduse și prin retehnologizarea unor capacități sau prin înlocuirea unor capacități cu altele pe tehnologii cu emisii reduse. De asemenea, ca răspuns la criza energetică, Comisia a adăugat acum componenta RepowerEU, care are exclusiv bani pentru investiții în energie, cu accent pe sursele regenerabile. România are la dispoziție 1,4 miliarde de euro pentru investiții în capacități noi de producție.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Călin Matieș: I-am lansat Excelenței Sale, ambasadorul Statului Israel, invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României

Astăzi am avut deosebita plăcere să mă întâlnesc cu ambasadorul Statului Israel la București, Excelența Sa Reuven Azar, ocazie cu care am vorbit despre relațiile bune dintre cele două țări și alte subiecte de actualitate din plan intern și extern.

Am avut ocazia să îi povestesc despre Alba Iulia (de care nu a auzit până acum) despre importanța istorică a orașului nostru, cât și despre Marea Unire de la 1918.

Am profitat de moment să îi lansez Excelenței Sale invitația de a vizita Alba Iulia de Ziua Națională a României, oraș cu care ne mândrim peste tot în țară!

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea