Rămâi conectat

Politică Administrație

Medicul Radu Vieru și deputatul Cornel Comșa au lansat o nouă mișcare civică în Alba. O alternativă la politica murdară

Publicat

în

O nouă mișcare civică care se adrezează locuitorilor din județul Alba a fost lansată duminică, de inițiatorii acestui proiect – liderul PNTCD  aripa Ciorbea,  medicul Radu Vieru și deputatul PP-DD, Cornel Comșa.

După cum au afirmat cei doi, este vorba de un proiect de atitudine civică în fața presiunilor politice la care sunt supuși cei care lucrează în instituțiile publice și deopotrivă în mediul privat. A fost adus în atenție exemplul Spitalului Județean Alba supus unor atacuri murdare fără precedent dar și  exemplele rușinoase ale oamenilor susținuți de USL pentru conducerea unor instituții foarte importante cum sunt DSVSA Alba și OIR POS DRU.

“Mi se pare bizar ca domnul Mircea Severus Bîcu de la PSD sau Nicolae Sântimbrean de la PNL, unul care a luat nota 1.99 la concursul organizat de ANFP  iar celălat care a fost prins copiind, să fie persoanele cu care această alianță vine să rezolve problemele celor care i-au votat, să fie liderii unor instituții de asemenea importanță pentru comunitate.

Că tot suntem în postul Paștelui la ortodocși sau chiar în ziua de Paște la catolici, domnul acesta Bîcu, poartă numele unui împărat Severus cunoscut pentru persecuțiile religioase împotriva evreilor și creștinilor” a afirmat președintele PPDD Alba.

Deputatul Cornel Comșa a subliniat necesitatea unei astfel de mișcări civice, în contextul în care la nivelul județului Alba nu mai există practic nicio opoziție politică. Acesta susține că județul Alba este un caz unic în țară, în care fosta și actuala putere locală sunt legate ombilical. “Poliția politică care este făcută de aceștia (n.a. PDL și USL) în instituții a ajuns să instituie un climat de frică, ce a închis gura oricui”, a spus Comșa.

Electrica Furnizare Discount

Medicul chirurg a denunțat atacurile murdare nejustificate și fără precedent pe care anumite voci din presa locală le-au adus instituției la care lucrează.

“Lucrez de 6 ani la Spitalul Județean Alba și nu am văzut până acum o asemnea înverșunare cu care este atacată această instituție, culmea, într-o perioadă în care merge cel mai bine de la revoluție încoace.

Menționez faptul că nu vorbesc în numele spitalului, ci exprim părerile mele ca medic chirurg al acestei unități sanitare”, a declarat medicul Radu Vieru.

Parlamentarul de Alba susține că aceste atacuri sunt concertate politic și că au în spate interese meschine. Intenția este de a decredibiliza instituția și pe cei care lucrează acolo, pentru a prelua controlul asupra ei, pentru a-și impune proprii oameni la nivelul conducerii.

Metoda este una cunoscută! Lovești sistematic o instituție, o decredibilizei și apoi faci ce vrei cu acea instituție, fie că se numește Direcția Județeană pentru Protecția Copiluluii și Asistență Socială, ITM, OPC sau Spitalul Județean.

Au fost făcuți deja primii pași în acest sens iar noi am intervenit înainte ca asaltul să fie final”, a mai spus Cornel Comșa.

Vieru i-a mulțumit public partenerului său în acest demers civic:

„Îi mulțumesc deputatului Cornel Comșa. El a fost omul care mi-a prezentat cel mai concret, cel mai clar și cel mai sincer, un proiect de acțiune civică, care să ofere o alternativă la puterea politică actuală.

Este un politician pe mâna căruia ne putem lăsa fără nicio frică.

Politica românească și locală a câștigat oricum avându-l pe Comșa. Îi mulțumesc și pentru că am avut posibilitatea să exprim aceste lucruri.

Cred că împreună putem coagula în jurul acestui proiect de atitudine civică oameni valoroși, curajoși care vor să schimbe ceva în județul nostru”.

Cei doi albaiulieni așteaptă să li se alăture în următoarea perioadă cât mai mulți oameni valoroși din județ, care vor să schimbe ceva la stilul actual de a conduce și face politică, care vor să construiască o alternativă mai curată la cei care reprezintă puterea politică actuală.

“E proiectul unei generații și doresc să se înțeleagă foarte bine că nu vorbim de un proiect politic. După cum știți, eu sunt membru PP-DD iar Radu Vieru este liderul din Alba al aripii Victor Ciorbea a PNȚCD. Facem parte din aceeași generație și am căzut de acord că Alba Iulia dar și județul au nevoie de o formă de opoziție care să taxeze toate lucrurile care afectează comunitatea noastră in sens negativ (…)

USL a dus conceptul de politizare dincolo de puterea de  înțelegere a oricărui cetățean. Eu îmi amintesc de faptul că USL a promis că va promova profesioniștii. Sper ca lumea să nu uite de un “profesionist” de la PSD care a fost prins copiind la examen si de un liberal care a luat, tot la un examen, nota 1,99” a mai afirmat deputatul Cornel Comșa.

Proiectul ar putea fi aplicat și în alte județe din Regiunea Centru ( de ex. Covasna, Brașov, Harghita), unde potrivit lui Comșa, au fost deja stabilite întâlniri în acest sens cu persoane reprezentative pentru societatea civilă locală.

Tânărul politician nu exclude ca pe viitor, în cazul în care va avea succes,  acest proiect să se transforme într-unul politic, pentru a putea deveni o alternativă reală la sistemul de putere  actual. Proiectul nu are deocamdată un nume, dar având în vedere ziua de astăzi, el s-ar putea numi „Echinocțiu”. S-ar putea numi și “Generația ‘90”, pentru că, în opinia deputatului, practicile împotriva cărora s-au luptat românii  în urmă cu 23 de ani sunt încă prezente în politica autohtonă.

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Gheorghe Matieș, senator PSD de Alba: Târg de Crăciun, dedicat producătorilor și produselor tradiționale, în curtea Ministerului Agriculturii

Publicat

în

Am solicitat ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuț Chesoniu, organizarea unui târg de Crăciun, dedicat producătorilor și produselor tradiționale, în curtea instituției pe care o conduce.

Am transmis această solicitare în calitate de președinte al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România și sunt convins că ea va fi aprobată de către colegul meu Adrian Chesnoiu, un adevărat profesionist al domeniului pe care îl reprezintă.

Pe lângă că ofer producătorilor locali un nou, inedit, în care își pot valorifica produsele, prin organizarea acestui târg, în punctul 0 al agriculturii românești, doresc să transmit un mesaj ferm: pentru PSD producătorii locali sunt pe primul plan!

Electrica Furnizare Discount

Strategiile agriculturii românești trebuie să pornească de la sprijinirea producătorilor noștri. Producția proprie este mai bună, sănătoasă și gustoasă, decât cea de export. În școlile, spitalele, cantinele publice, centrele sociale și de persoane vârstnice, penitenciare și alte instituții publice sau care utilizează bani publici, trebuie să se prepare hrana utilizând doar produsele noastre românești.

Pandemia de COVID-19 a afectat producția de produse alimentare românești, cât și comercializarea acestora, și sunt convins că producătorii locali, agricultorii și crescătorii de animale vor fi sprijiniți de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Dorim să organizăm Târgul de Crăciun în curtea Ministerului Agriculturii în data de 15 decembrie 2021. O astfel de manifestare este binevenită pentru membrii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, dar și pentru toți producătorii care obțin produse alimentare atestate conform schemelor de calitate.

Sper ca astfel de manifestări să aibă continuitate și să reprezinte un simbol al respectului și bunei cuviințe față de cei care produc în România!

Cu stimă,

Călin Gheorghe Matieș,

Senator PSD de Alba

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Daniel-Gheorghe Rusu: Un an de mandat AUR! Vă mulțumim din suflet pentru încrederea acordată!

Publicat

în

A trecut un an de când am fost ales deputat în Parlamentul României, circumscripția electorală nr. 1 Alba, făcând parte din formațiunea politică Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Deși fac parte dintr-un partid parlamentar mic, de doar 10%, asta nu m-a împiedicat să vă reprezint cu mândrie pe toți locuitorii județului Alba, chiar dacă nu am avut acces la pârghiile decizionale ale puterii.

Mă simt dator față de toți cetățenii județului Alba să prezint activitatea mea parlamentară:

Electrica Furnizare Discount

Am avut 23 de luări de cuvânt (în 20 de ședințe).

În februarie 2021, am fost numit vicelider al grupului parlamentar AUR și membru în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului.

Pe raza județului Alba, avem 78 de Organizații locale, din care 52 constituite.

Am depus 22 de Propuneri legislative, după cum urmează:

 • Propunere legislativă pentru completarea Art.138 şi a Art.178 din OUG 57/2019 privind Codul Administrativ;
 • Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaților;
 • Propunere legislativă privind interzicerea înstrăinării activelor statului pe perioada pandemiei Covid-19 şi o perioadă determinată post-pandemie;
 • Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale;
 • Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale;
 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2016 privind ceremoniile oficiale;
 • Propunere legislativă pentru declararea zilei de 28 octombrie ca ”Ziua naţională a familiilor numeroase”;
 • Propunere legislativă pentru completarea art.4 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
 • Propunere legislativă pentru stabilirea unor măsuri de protecţie socială în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2;
 • Propunere legislativă privind unele măsuri de informatizare în domeniul educației;
 • Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor;
 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ;
 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal privind unele măsuri fiscale cu scopul redresării demografice prin încurajarea natalităţii prin deduceri personale din venituri salariale;
 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, numărul 361 din 26 aprilie 2004, cu modificările ulterioare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi pentru modificarea Legii nr.55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, numărul 396 din data de 15 mai 2020, cu modificările şi completările ulterioare;
 • Propunere legislativă privind modificarea şi completarea OUG 217/2000 cu modificările şi completările ulterioare;
 • Propunere legislativă pentru abrogarea Legii nr.55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
 • Propunere legislativă pentru abrogarea Legii nr.55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;
 • Propunere legislativă privind modificarea şi completarea „Legii nr.259/2021 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrica şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr.27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei €žDelta Dunării’;
 • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.168/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare, misiuni şi operaţii pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român şi acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia şi urmaşilor celui decedat;
 • Propunere legislativă privind actualizarea burselor acordate românilor de pretutindeni;
 • Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European;
 • Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată.

=> Toate propunerile legislative le găsiți accesând următorul link: http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp?idm=256&cam=2&leg=2020&pag=2&idl=1&prn=0&par=

Datorită programului ,,AUR te aude” am interacționat cu foarte mulți oameni, oferindu-le sprijin atât la nivel județean, cât și la nivel central.

Consider că toți parlamentarii trebuie să muncim și să ținem cont de ceea ce își doresc cetățenii.

Celor care mi-au acordat votul le spun că încrederea lor mă face și mai puternic și determinat în munca mea pentru dezvoltarea județului Alba.

Rămân același OM! Îmi voi continua activitatea și voi lupta cu prețul vieții pentru o Românie a valorilor morale și creștine, o Românie a noastră, a tuturor!

Mă înclin în fața voastră, a tuturor, vă transmit toate gândurile mele de bine și vă rog să aveți grijă de voi, de familiile voastre și de copiii voștri!

Sărbători fericite și pline de lumină! Doamne ajută!

Deputat AUR Alba, Daniel-Gheorghe Rusu

Citește mai mult

Politică Administrație

Încălzirea cu LEMNE: Un europarlamentar de Alba solicită Comisiei Europene să stopeze decizia de a o interzice. „În mediul rural sunt peste 80% astfel de locuințe”

Publicat

în

Încălzirea cu LEMNE: Un europarlamentar de Alba solicită Comisiei Europene să stopeze decizia de a o interzice. „În mediul rural sunt peste 80% astfel de locuințe”

Europarlamentarul PSD de Alba, Victor Negrescu, a intervenit în mijlocul unei situații grele pentru aproape jumătate dintre locuitorii țării noastre, a căror căldură în mijlocul iernii este asigurată pur de încălzirea pe lemne, ca în vremurile apuse.

„Am solicitat Comisiei Europene să stopeze aberația fostului guvern de a renunța la încălzirea cu lemne până în 2023 în contextul în care aproape jumătate dintre români se încălzesc în acest mod.

În mediul rural sunt peste 80% astfel de locuințe, adică 2.700.000 de locuințe încălzite cu lemn, conform datelor Institutului Național de Statistică, iar ponderea este mai mare pentru zonele montane.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Bani pentru DIGITALIZARE pentru școlile din județul Alba: Elevii din zonele izolate de munte vor putea învăța în aceleași condiții ca și cei de la oraș, grație banilor europeni

Din păcate, chiar dacă protejarea mediului și a pădurilor trebuie să fie o prioritate, este imposibil pentru România să găsească și să ofere soluții alternative până în 2023.

Această măsură reprezintă una dintre multiplele greșeli din PNRR care trebuie adaptate realităților și corectate în parteneriat cu instituțiile europene.”, a transmis eurodeputatul PSD, prin intermediul unui mesaj postat în mediul online.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare