Medicul Radu Vieru și deputatul Cornel Comșa au lansat o nouă mișcare civică în Alba. O alternativă la politica murdară

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

O nouă mișcare civică care se adrezează locuitorilor din județul Alba a fost lansată duminică, de inițiatorii acestui proiect – liderul PNTCD  aripa Ciorbea,  medicul Radu Vieru și deputatul PP-DD, Cornel Comșa.

După cum au afirmat cei doi, este vorba de un proiect de atitudine civică în fața presiunilor politice la care sunt supuși cei care lucrează în instituțiile publice și deopotrivă în mediul privat. A fost adus în atenție exemplul Spitalului Județean Alba supus unor atacuri murdare fără precedent dar și  exemplele rușinoase ale oamenilor susținuți de USL pentru conducerea unor instituții foarte importante cum sunt DSVSA Alba și OIR POS DRU.

USR - Alegeri parlamentare 2020

“Mi se pare bizar ca domnul Mircea Severus Bîcu de la PSD sau Nicolae Sântimbrean de la PNL, unul care a luat nota 1.99 la concursul organizat de ANFP  iar celălat care a fost prins copiind, să fie persoanele cu care această alianță vine să rezolve problemele celor care i-au votat, să fie liderii unor instituții de asemenea importanță pentru comunitate.

Că tot suntem în postul Paștelui la ortodocși sau chiar în ziua de Paște la catolici, domnul acesta Bîcu, poartă numele unui împărat Severus cunoscut pentru persecuțiile religioase împotriva evreilor și creștinilor” a afirmat președintele PPDD Alba.

Deputatul Cornel Comșa a subliniat necesitatea unei astfel de mișcări civice, în contextul în care la nivelul județului Alba nu mai există practic nicio opoziție politică. Acesta susține că județul Alba este un caz unic în țară, în care fosta și actuala putere locală sunt legate ombilical. “Poliția politică care este făcută de aceștia (n.a. PDL și USL) în instituții a ajuns să instituie un climat de frică, ce a închis gura oricui”, a spus Comșa.

Medicul chirurg a denunțat atacurile murdare nejustificate și fără precedent pe care anumite voci din presa locală le-au adus instituției la care lucrează.

“Lucrez de 6 ani la Spitalul Județean Alba și nu am văzut până acum o asemnea înverșunare cu care este atacată această instituție, culmea, într-o perioadă în care merge cel mai bine de la revoluție încoace.

Menționez faptul că nu vorbesc în numele spitalului, ci exprim părerile mele ca medic chirurg al acestei unități sanitare”, a declarat medicul Radu Vieru.

Parlamentarul de Alba susține că aceste atacuri sunt concertate politic și că au în spate interese meschine. Intenția este de a decredibiliza instituția și pe cei care lucrează acolo, pentru a prelua controlul asupra ei, pentru a-și impune proprii oameni la nivelul conducerii.

Metoda este una cunoscută! Lovești sistematic o instituție, o decredibilizei și apoi faci ce vrei cu acea instituție, fie că se numește Direcția Județeană pentru Protecția Copiluluii și Asistență Socială, ITM, OPC sau Spitalul Județean.

Au fost făcuți deja primii pași în acest sens iar noi am intervenit înainte ca asaltul să fie final”, a mai spus Cornel Comșa.

Vieru i-a mulțumit public partenerului său în acest demers civic:

„Îi mulțumesc deputatului Cornel Comșa. El a fost omul care mi-a prezentat cel mai concret, cel mai clar și cel mai sincer, un proiect de acțiune civică, care să ofere o alternativă la puterea politică actuală.

Este un politician pe mâna căruia ne putem lăsa fără nicio frică.

Politica românească și locală a câștigat oricum avându-l pe Comșa. Îi mulțumesc și pentru că am avut posibilitatea să exprim aceste lucruri.

Cred că împreună putem coagula în jurul acestui proiect de atitudine civică oameni valoroși, curajoși care vor să schimbe ceva în județul nostru”.

Cei doi albaiulieni așteaptă să li se alăture în următoarea perioadă cât mai mulți oameni valoroși din județ, care vor să schimbe ceva la stilul actual de a conduce și face politică, care vor să construiască o alternativă mai curată la cei care reprezintă puterea politică actuală.

“E proiectul unei generații și doresc să se înțeleagă foarte bine că nu vorbim de un proiect politic. După cum știți, eu sunt membru PP-DD iar Radu Vieru este liderul din Alba al aripii Victor Ciorbea a PNȚCD. Facem parte din aceeași generație și am căzut de acord că Alba Iulia dar și județul au nevoie de o formă de opoziție care să taxeze toate lucrurile care afectează comunitatea noastră in sens negativ (…)

USL a dus conceptul de politizare dincolo de puterea de  înțelegere a oricărui cetățean. Eu îmi amintesc de faptul că USL a promis că va promova profesioniștii. Sper ca lumea să nu uite de un “profesionist” de la PSD care a fost prins copiind la examen si de un liberal care a luat, tot la un examen, nota 1,99” a mai afirmat deputatul Cornel Comșa.

Proiectul ar putea fi aplicat și în alte județe din Regiunea Centru ( de ex. Covasna, Brașov, Harghita), unde potrivit lui Comșa, au fost deja stabilite întâlniri în acest sens cu persoane reprezentative pentru societatea civilă locală.

Tânărul politician nu exclude ca pe viitor, în cazul în care va avea succes,  acest proiect să se transforme într-unul politic, pentru a putea deveni o alternativă reală la sistemul de putere  actual. Proiectul nu are deocamdată un nume, dar având în vedere ziua de astăzi, el s-ar putea numi „Echinocțiu”. S-ar putea numi și “Generația ‘90”, pentru că, în opinia deputatului, practicile împotriva cărora s-au luptat românii  în urmă cu 23 de ani sunt încă prezente în politica autohtonă.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

15 Comentarii

Dorin 31 martie 2013 at 17:08

Bravo baieti! Mult curaj trebuie sa aveti, in special Radu, care lucreaza printre oamenii astia, aici! Comsa, ideea e buna, sa vedem cine mai vine langa voi in urmatoarele luni. Succes va dorim!

MIRCEA TRIFU 31 martie 2013 at 17:13

Dupa alegeri s-a dovedit ca tot ce-au spus o gramada de politruci locali au fost doar vorbe in vant..CETATENI,LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI,TRANSPARENTA..ETC..S-au folosit de buna credinta a noastra multi si chiar a doua zi au dat mana cu cei pe care-i acuzau de HOTIE ,DE SUBMINAREA ECONOMIEI ORASULUI..ETC..Mie personal dupa 3 ani in care am luptat impotriva regimului dictatorial al lui HAVA din oras mi-au intors spatele si s-au imbratisat cu cel pe care-l huleau cu o luna in urma..Asta-i adevarul crud si de-asta cu si mai mare inversunare trebuie sa continuam lupta de eliberare a ALBEI IULII..

2peu 31 martie 2013 at 17:13

Felicitari! Va doresc succes dar alba e plina de lasi si de angajati incompetenti care asta merita, sefi la fel..lingai politici care nu au mama nici tata. Speranta moare ultima insa…..

MIRCEA TRIFU 31 martie 2013 at 17:16

IULIA,scuze

Ali 2000 31 martie 2013 at 18:09

Asa e Mircea, Cornel si Radu fac cinste generatiei lor si orasului nostru, nu toata generatia se comporta insa la fel, ar fi prea frumos. E important sa nu se comporte ca lasii oamenii de valoare, ca altfel initiativele de acest gen nu vor putea avea efecte. Succes!

Presa 31 martie 2013 at 18:12

Si Unirea merita felicitari pentru ca mai lasa oameni sa vorbeaska. Si Presecan ca scrie tot mai bine. Hai Unirea :))!!!

Aurelian 31 martie 2013 at 18:20

Ma bucur sa vad si oameni de felul asta, in alba 10000 de oameni lucra la stat si sunt terorizati de sefii lor, ca nu pot sa mai puna o pita pe masa daca comenteaza ceva. Pacat ca nu pot sa se rascoale odata si sa deie cu ei de pamant sau poate o sa se trezeasca totusi. Sa va dea sanatate si noroc Dzeu baieti!

jjruhbnn 31 martie 2013 at 20:37

dsccfbhfhvbvbnbbn jjhjjnjbn jhjjn2jnnb hn jngnb jnbjbnjnb jjjjjbhjnnb m jtjnjgjnb nhhhrtughbhhhurhhbvnchhhhhghhh

Cam asta era modul tau abject de a te lua de toata lumea pe aici pe forum pana acum. Ma surprinzi ca poti sa si vorbesti nu doar sa te c..i pe gura.
M–e la uslasi!

marian 31 martie 2013 at 18:34

Comsa ar fi mai bine sa taca. Stie foarte bine ca tatal lui a luat o nota foarte mica si a fost impus de el si partidul lui la conducerea centrului de cultura. cu toata sustinerea ppdd nu a reusit sa ia decat o nota foarte mica rusinos de mica. asa ca mai bine ar tacea si si-ar vedea de de treaba acolo la Bucuresti ca aici numai rau face.

Marinica 31 martie 2013 at 19:44

Si astia doi sunt povestitori. Spuneti ceva concret nu doar baliverne. Nulitatea de Comsa s-a lipit de Vieru poate isi mai face un miligram de imagine. Domnule Vieru, cred ca presedintele Coposu ar fi mandru de dumneavoastra ca dati mana cu Partidul Poporului. Sa va fie rusine. Macar nu va mai declarati taranist. Mie mi-ati inselat sperantele in noua generatie de politicieni.

colonelu' gogu 31 martie 2013 at 20:15

aceasta miscare are legatura cu miscarea populara inregistrata de ioana basescu si pe care tac-su si cativa consilieri prezidentiali urmeaza sa o lanseze zilele urmatoare.
deci semne ca comsa urmeaza sa tradeze ppdd-ul si implicit cetatenii care l-au ales

Eu zic 31 martie 2013 at 23:01

Si eu vin cu voi,sunt cu PNTCD din 95

Horea 1 aprilie 2013 at 9:54

Numai inteleg nimic. Vieru se asociaza cu papagalul de la PP_DD care e in tratative sa treaca la PSD daca-i da si lui din ciolan? Sau critica actuala guvernare din care face parte ca doar s-a aliat la alegeri cu ei ca sa iasa Ciorbea parlamentar. Oricum ambele personaje n-au facut nimic pentru spital sau oras.

Aristotel 1 aprilie 2013 at 16:00

Nu prea cred. N-ai observat ca e moda cu miscarile civice? Apar ca ciupercile dupa ploaie.

vlad 1 aprilie 2013 at 22:44

Doi penibili care vorbesc doar tampenii. Jenant. Si, pana la urma, ce „chirurg” e Vieru? Ca eu stiu ca-i doar medic legist. Se ocupa de morti

Comentariile sunt oprite