Rămâi conectat

Actualitate

Medicul Mihai Craiu: Școlile și restaurantele ar trebui deschise pe rând, nu simultan. Trei reguli de bază pentru siguranța în unitățile de învățământ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Restaurantele în spații închise se vor redeschide la 1 septembrie, după ce au fost închise în luna martie din cauza Covid-19. „Consider că după 1 septembrie, în anumite condiții, restaurantele se pot deschide în interior, ținând cont de condițiile epidemiologice din localitatea respectivă”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

Și școlile se pregătesc să își primească elevii în clase, odată cu începerea noului an școlar.

Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru, nu vede cu ochi buni deschiderea simultană a școlilor și a restaurantelor, dând exemplul altor țări europene.

În opinia dr. Mihai Craiu, pentru siguranța în școli, în contextul epidemiei de COVID-19, trebuie să se țină cont de trei reguli de bază:

– menținerea pe cât posibil a distanțării sociale,

– spălatul conștiincios al mâinilor,

– purtarea măștii de protecție.

„Sunt clase în școlile din România unde se poate menține distanța socială, dar sunt altele în care nu putem vorbi despre distanțare. Ei bine, măcar atunci când sunt puși să răspundă, copiii ar trebui să poarte mască. Dacă unul nu va purta mască, ceilalți vor râde de el sau îl vor tachina. Ei se vor impulsiona unii pe alții să poarte masca”, a declarat medicul pentru Wall Street.

De asemenea, medicul se teme de deschiderea simultană a școlilor și a restaurantelor.

„Ar trebui să luăm în calcul exemplul Israelului. Au deschis restaurantele, au deschis școlile și s-au ales cu o explozie de cazuri. Guvernul trebuia să gândească deschiderea grădinițelor, ulterior a școlilor. După o analiză clară a felului în care decurgeau lucrurile, puteam plusa și cu deschiderea restaurantelor”, a mai precizat dr. Craiu.

Teama de creștere a cazurilor de coronavirus după reluarea cursurilor plutește în aer.

Cu toate acestea, medicul pediatru nu crede că ne vom confrunta cu o creștere a ratei de infectare, lucru întărit și de Col. Dr. Narcis Tănase, medic în Secția ATI a Spitalului Militar ROL 2 COVID-19 ”Ana Aslan”.

„Cei mai mulți dintre copiii care vin la școală sunt asimptomatici. Prin urmare, nu va fi o încărcătură virală foarte mare”, spune medicul, care a mai precizat că „este foarte posibil ca multe dintre școli să rămână încă închise. Sunt 1.170 de unități de învățământ care au toalete în curte și nu dispun de apă curentă. Va fi principala activitate a DSP-urilor la început de septembrie. Ele vor decide dacă este în regulă deschiderea unei școli din Tecuci sau Zalău, spre exemplu.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea