Rămâi conectat

Actualitate

Medicii sunt în stare de alertă! Virusul gripal, care devastează România, poate ucide în doar 24 de ore

Darius BUZGURE

Publicat

în

Medicii sunt în stare de alertă! Virusul gripal, care devastează România, poate ucide în doar 24 de ore

Medicii sunt în stare de alertă în acest sezon gripal, mai ales după ce a apărut o nouă formă, mult mai severă, de gripă. Aceasta poate ucide oamenii în doar 24 de ore, exact cum s-a întâmplat cu o femeie din Iași. Autoritățile sanitare au anunțat epidemie la nivelul întregii țări.

Medicii spun că femeia, în vârsta de 40 de ani, nu avea nicio altă boală, însă virusul i-a afectat rapid plămânii. Se pare că organismul sănătos al femeii nu s-a putut lupta cu virusul gripal, iar organele i-au cedat pe rând.

Femeia, mama a doi copii, a început să se simtă rău joi dimineață. După încercări nereușite de a îi scădea febra, copii au sunat la 112. Pacienta a fost transportată la Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iași, unde i-au făcut investigații, iar ulterior au trimis-o la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a fost internată direct la Terapie Intensivă. Vineri dimineață, femeia s-a stins din viață.

„A fost un caz dramatic, fiind vorba de o pacientă de numai 40 de ani: complicații grave care nu au putut fi stăpânite în ATI, cu insuficiență respiratorie acută și edem pulmonar acut. S-a confirmat gripa de tip A.” a declarat Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași.

Epidemiologii nu cunosc cauzele acestor forme de gripă

Un băiat de 12 ani sportiv de performanță în București, a murit în 36 de ore tot din cauza unei forme agresive a virsului gripal, acum aproape o lună. Se pare că ambele victime nu erau vaccinate.

În plus, epidemiologii susțin că este vorba despre o formă agresivă a virusului gripal care poate ucide rapid.

Irina Teodorescu, epidemiolog: „Există și forme fulminante de gripă, cu deces în 24 de ore. Este relativ caracteristică tinerilor. Este rară, dar există. Nu se știe exact cauza, de ce neapărat tinerii, dar este o afectare masivă a plămânului cu pneumonie interstițială, insuficiență respiratorie extrem de severă.”

În cazul femeii, doctorii au cerut legiștilor analize atente, iar autoritățile sanitare din Iași au declanșat o anchetă epidemiologică în familia ei.

În România s-au înregistrat 35 de decese din cauza virusului, de la începutul sezonului de gripă și până acum. Autoritățile sanitare s-au văzut nevoite să declare epidemie.

Surse: Capital


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază ar putea fi prelungită până la 31 decembrie 2024 Marcel Ciolacu, premierul României,  a declarat, luni, că susține amendamentul care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024. „Susțin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea