Rămâi conectat

Actualitate

Medic specialist, despre vindecarea de COVID-19: „Orice pacient care se vindecă trebuie să treacă obligatoriu prin niște evaluări”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Specialiștii avertizează că în cazul unei boli infecțioase perfide, precum noul coronavirus, vindecarea nu înseamnă că acest capitol s-a încheiat, pacienții fiind nevoiți să treacă un set de teste suplimentare.

Medicul Radu Ţincu, specialist ATI la Spitalul Floreasca, aflat în prima linie în lupta cu coronavirusul, atrage atenţia că virusul poate produce nişte anomalii serioase la nivelul plămânilor, astfel că, după vindecare, fiecare bolnav trebuie să mai facă unele investigaţii medicale.

„Orice pacient care se vindecă, fie că este asimptomatic, fie că a făcut o formă medie sau severă de boală, trebuie să treacă obligatoriu prin niște evaluări. Se va face după vindecarea de infecție prin medicul de familie, iar dacă această evaluare generală evidențiază anumite modificări, cel mai probabil ea va fi completată cu investigații suplimentare sau chiar și cu consulturi, fie că discutăm de consulturi de boli infecțioase sau de pneumonologie”, a explicat dr. Radu Țincu, potrivit B1.

Studiile realizate de curând au arătat că după circa 3 luni de la îmbolnăvire, pacienții au acuzat oboseală și probleme cu respirația, chiar dacă nu au avut o formă severă de COVID-19.

„Afectarea pulmonară este cea mai largă, dar există și tulburări neuro-cognitive, sunt pacienți care nu mai tolerează efotul fizic, nici măcar de mică intensitate, pacienți care acuză o stare de oboseală sau lipsa de concentrare. Este un virus nou, pe care nu-l cunoaștem atât de bine. Trebuie făcute evaluări pentru a ne asigura că starea de sănătate a revenit la normal”, a continuat medicul.

Dr. Radu Țincu a mai explicat că singura posibilitate de a gestiona pacienții din Terapie Intensivă, unde numărul celor internați ar putea crește, ar fi ca sistemul sanitar „să transfere și transforme paturi suplimentare” de ATI din zona pacienților cu alte boli, către pacienții cu COVID-19, dar acest lucru va avea „un impact negativ pentru tot sistemul sanitar”, pentru că pacienții cu alte patologii vor accesa din ce în ce mai greu secțiile de acest gen.

Sursa: evz.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea