Rămâi conectat

Ştirea zilei

Medic de familie din Alba, potențială soluție pentru criza COVID: „Centre de vaccinare deschise 24 din 24, în care sa vaccineze medici de toate specialitățile, pe ture de 4 ore”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Medic de familie din Alba, potențială soluție pentru criza COVID: „Centre de vaccinare deschise 24 din 24, în care sa vaccineze medici de toate specialitățile, pe ture de 4 ore”

Valul 4 al pandemiei de Covid-19, face ravagii în Romania, țara noastră situându-se pe ultimele locuri în Europa la numărul de cetățeni vaccinați, însă pe primele locuri la decese și infectări. Un medic de familie din Alba, propune ca potențială soluție pentru a recupera decalajul față de țările vestice, menținerea centrelor de vaccinare deschise non stop, cu medici care să vaccineze în ture de 4 ore.

„Eu, când privesc cu uimire și ingrijorare personaje apărute de nicăieri (inclusiv la TV), și care se dau de ceasul morții ca medicii de familie ar trebui sa o ia din casa în casa, sa vaccineze populația. Astfel de afirmații nu doar ca reflecta lipsa totala de cunoștințe medicale, dar și limitare în abordare.

Medicul de familie nu este unealta unora de a deveni vector de răspândire a virusului în comunitate! Sa iti vina o astfel de idee nu e greu, când nu ai respect fata de o profesie, dar asta poate sa însemne și zadarnicirea combaterii bolilor! De ce?

Pentru ca, mergând pe timp de pandemie intr-un posibil focar ( atâta timp cât nu ai testare în masa, poți sa nimerești în focar), tu, medic de familie, ești potențial vector de răspândire. Mai precis, pe lângă faptul ca e posibil sa extinzi focarul, testat pozitiv, ești obligat sa închizi cabinetul 2 săptămâni. Asta înseamnă ca nou-nascutii, copiii, raman fără medic vaccinator pe PNI, bolnavii cronici-fără asistenta medicala, persoanele sănătoase fără posibilitatea de a obține adeverințe medicale, pacientii nu mai pot beneficia de vaccinare antigripala, etc.

De unde le vin unora idei? Eu zic sa se organizeze doar pe ei, sa lase MF sa încerce sa își ajute pacienții, pentru ca de la începutul pandemiei au dus si ei greul, și nu, ei nu au spus STOP JOC atunci când situația a devenit cu adevărat complicata.

PS: Soluții? De exemplu: as tine centrele de vaccinare deschise 24 din 24h, si în care sa vaccineze medici de toate specialitățile, pe ture de 4 ore, când le vine randul, apoi repetata procedura, în centre de vaccinare unde pacientul sa aibă de ales tipul de vaccin. În doua luni am recupera decalajul creat cu aportul multora…”, a scris medicul Carmen Crăciun pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea