Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Măsurile privind gestionarea situaţiilor de urgenţă în dezbatere, la Prefectura Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Luni 27 aprilie a.c. la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prezidată de prefectul Gheorghe Feneşer.

comunicat prefecturaAgenda de lucru a întâlnirii a cuprins următoarele teme: prezentarea raportului de Analiză a măsurilor, acțiunilor şi misiunilor desfăşurate pe perioada sezonului iarnă 2014 – 2015; prezentarea raportului de Analiză a stadiului lucrărilor specifice pentru prevenirea inundațiilor; prezentarea Planului județean de măsuri și acțiuni pentru perioada sezonului de vară și în perioade cu caniculă și secetă hidrologică din anul 2015; proiect de hotărâre pentru aprobarea „Planului județean de măsuri și acțiuni pentru perioada sezonului de vară și în perioade cu caniculă și secetă hidrologică din anul 2015”; prezentarea constatărilor înregistrate în urma verificărilor efectuate de comisia județeană pe domenii pentru validarea pagubelor înregistrate ca urmare a situațiilor de urgență, pe raza localității Dăroaia, comuna Roșia Montană din data de 20.03.2015; prezentarea Registrului de riscuri și capabilități la nivelul județului Alba în domeniul managementului situațiilor de urgență, actualizat la data de 17.04.2015; proiect de hotărâre pentru aprobarea „Registrului de riscuri și capabilități la nivelul județului Alba în domeniul managementului situațiilor de urgență”, actualizat la data de 17.04.2015, diverse.

Prefectul Gheorghe Feneşer a propus spre aprobarea membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, trei proiecte de hotărâre privind „Planul județean de măsuri și acțiuni pentru perioada sezonului de vară și în perioade cu caniculă și secetă hidrologică din anul 2015”, „ Raportul de sinteză privind efectele fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate pe raza localităţilor Aiud şi Ocna Mureş în data de 20.04.2015” şi respectiv „Registrul de riscuri și capabilități la nivelul județului Alba în domeniul managementului situațiilor de urgență, care au fost aprobate cu unanimitate de voturi.

Prefectul a subliniat importanţa şi utilitatea existenteţi Registrului de riscuri și capabilități la nivelul județului Alba, în domeniul managementului situațiilor de urgență şi responsabilitatea care revine fiecărei instituții, privind asigurarea unei intervenții operative în toate localitățile județului, în strânsă corelare cu timpii stabiliți de fiecare autoritate în parte.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea