Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mașinile cu volan pe dreapta ar putea fi INTERZISE în România. PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Maşinile care au volanul pe partea dreaptă ar putea fi interzise în România. Un deputat PSD, care consideră că vehiculele sunt periculoase în trafic, pentru că nu le oferă şoferilor o bună vizibilitate, a venit cu o propunere în acest sens. Pe stradă, mulţi cred că pericolul vine de la cel care conduce, nu de la maşină.

Aleşii vor să scape de maşinile cu volanul pe dreapta care circulă pe şoselele noastre, dar părerile şoferilor sunt împărţite.

Gabriel Petrea, deputat PSD, invocă două motive pentru această măsură: mai multe mesaje primite de la cetăţeni şi faptul că maşinile cu volanul pe partea dreapta reprezintă un adevărat pericol în trafic.

„Partea stângă, tot ce înseamnă partea stângă a lui (a şoferului – n.r.) nu este dezvoltată ca şi reflex, reacţie, schimbul de treaptă de viteză, acţionarea frânei de mână, partea de semnalizări, tot ceea ce înseamnă joystickurile din spatele volanului, cel de semnale, cel de lumini”, explică Sorin Ene, pilot profesionist.

După eliminarea taxei auto în 2017 tot mai mulţi români şi-au cumpărat maşini cu volan pe dreapta. Dacă în 2016 au fost înmatriculate puţin peste 6.000 de maşini, anul trecut peste 25.000 de astfel de vehicule şi-au făcut loc în traficul de la noi din ţară. Asta deoarece maşinile care au volanul pe partea dreaptă sunt mult mai ieftine.

În urmă cu an, directorul RAR, George Dincă, arăta, pentru Capital, că interzicerea maşinilor cu volan pe dreapta ar putea deveni posibilă abia după ieşirea efectivă din UE a Marii Britanii, cel mai mare stat european unde se circulă pe partea stângă a carosabilului.

Legea europeană spune că nu pot fi afectate drepturile cetăţenilor UE prin astfel de decizii considerate discriminatorii.

Totuşi, spune Mădălin Roşu, preşedintele BAAR, există soluţii chiar şi înainte de ieşirea Marii Britanii din UE, iar aceste soluţii sunt cu atât mai de luat în seamă cu cât în UE mai există oricum o ţară unde se circulă pe stânga, Cipru.

sursa: capital.ro, digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

19 martie: Ziua paşaportului românesc

Ziarul Unirea

Publicat

în

19 martie: Ziua paşaportului românesc Anual, la 19 martie, este sărbătorită Ziua paşaportului românesc, dată la care, în anul 1912, regele Carol I a promulgat, prin Înaltul Decret Regal nr. 1758, prima lege modernă referitoare la paşapoarte, denumită ”Lege asupra paşapoartelor”. Documentul de călătorie românesc cunoscut sub termenul de paşaport fusese menţionat, pentru prima dată, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea