Rămâi conectat

Curier Județean

Mărţişoare oferite de elevii Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Apropierea primăverii  şi a zilei de 1 Martie reprezintă un prilej de bucurie pentru  noi toţi.  Cu toţii primim sau dăruim mărtişoare,  sărbătorind  astfel  apariţia primelor raze de soare şi a primilor ghiocei. Elevii de la Centrul Școlar de  Educație Inlcuziva din Alba Iulia împreună cu  dascălii acestei școli s-au gândit să întâmpine cum se cuvine primăvara și să ofere  o fărâmă din sufletul lor, dăruind mărțișoare.

Astfel, de 1 Martie, elevii claselor I- VIII de la  Centrului Școlar de Educație Incluzivă  vor ieși în stradă și vor oferi  fiecărei femei câte un mărțișor confecționat de ei. Sperând să aducă zâmbete pe buzele celor din jur, să  le bucure sufletele, dascălii își doresc să pună în valoare munca  și îndemânarea acestor copii, dorința lor de a se simți importanți și folositori societății  din care fac parte.

Această acțiune face parte din proiectul  ”  Un mărțișor pentru fiecare”  cuprins în Calendarul activităților educative al școlii, urmărindu—se dezvoltarea gustului artistic şi a sensibilităţii artistice, precum şi a imaginaţiei, a aptitudinilor şi a relaţionării sociale. Produsele au fost realizate de elevii cu CES alături de cadrele didactice  de la clase.  Spiritul de echipă, colaborarea, intercunoaşterea  au fost stimulate prin toate activităţile  din cadrul proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni prezent la evenimentul „Avram Iancu-de 30 de ani în mijlocul Clujului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost prezent la evenimentul „Avram Iancu-de 30 de ani în mijlocul Clujului”.

Evenimentul organizat de Societatea cultural-patriotică Avram Iancu cu prilejul Zilei Naționale a României avut loc la Cluj Napoca, unde s-au sărbătorit 30 de ani de la ridicarea statuii Marelui Erou Național .

Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni a fost reprezentat de Corul elevilor îndrumați de profesor Gelu Muntea și o delegație condusă de director adjunct Monica Borteș.

Elevii îndrumați de domnul profesor Gelu Muntea au interpretat mai multe melodii patriotice despre Eroul Național Avram Iancu, acompaniati de glasul tulnicelor grupului de tulnicărese „Moațele ” din Câmpeni . De altfel, orașul nostru Câmpeni a fost reprezentat la eveniment atât de Corul Colegiului Național ” Avram Iancu” și de grupul de tulnicărese, dar și de domnul Ilie Berindei, cel care a realizat măreața statuie a lui Avram Iancu din centrul orașului Cluj-Napoca.

Celebrul sculptor originar din Câmpeni, stabilit de peste 40 de ani în Elveția a fost prezent la eveniment, ținând și un discurs emoționant. Totodată dl Ilie Berindei si-a reiterat dorința de a participa în anul 2024, când se vor împlini 200 de ani de la nașterea Marelui Eroului Național la evenimentele ce se vor organiza cu acest prilej, inclusiv la Câmpeni, locul unde s-a născut celebrul sculptor.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare