Rămâi conectat

Curier Județean

MARȚI: Ceremonie militară, avansări în grad și exerciții demonstrative, organizate de IJJ Alba în Piața Cetății din Alba Iulia. Sărbătoresc 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fiecare an, în 3 aprilie, se sărbătoreşte Ziua Jandarmeriei Române, una dintre instituţiile profesioniste şi credibile de apărare a statului de drept, care are ca misiune prioritară asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice pe întreg teritoriul României.

Cu prilejul aniversării a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române în data  de marți, 3 aprilie a.c., la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu”Alba se vor desfăşura, o serie de manifestări dedicate acestei zile după cum urmează:

Marţi, 03 aprilie începând cu ora 11.00, în Piaţa Cetății din municipiul Alba-Iulia, Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba va organiza o Ceremonie Militară  cu ocazia avansărilor în gradul următor înainte de îndeplinirea stagiului minim în grad.

Persoanele prezente la acest eveniment vor putea vedea tehnica de luptă, de intervenţie şi auto specifică detaşamentului mobil şi jandarmeriei montane, personalul specializat stând la dispoziţie pentru a răspunde la întrebări şi pentru a oferi explicaţii în legătură cu cele expuse.

Cadrele serviciului resurse umane vor oferi detalii referitoare la oferta educaţională a Jandarmeriei Române, respectiv condiţiile pe care candidaţii trebuie să le îndeplinească pentru a fi admişi în instituţiile de învăţământ.

Toate aceste activităţi vor culmina cu prezentarea de către jandarmii albaiulieni a unor exerciţii demonstrative specifice detaşamentului mobil de intervenţie cum ar fi modul de acţiune al jandarmilor în diferite situaţii tactice precum și  exerciţii de disciplinare şi de intervenţie prezentate de jandarmii-conductori şi câinii de serviciu.

”Ca în fiecare an, adresăm invitaţia tuturor cetăţenilor să participe într-un număr cât mai mare la aceaste activitatăți şi apreciem că este un bun prilej pentru a cunoaşte domeniul de activitate al jandarmilor, de a se convinge de deschiderea Jandarmeriei Alba faţă de societatea civilă şi de a-şi consolida încrederea în această instituţie”, transmite Jandarmeria Alba.

foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea