Marți, 15 octombrie 2019, ora 11: Ziua Încoronării va fi marcată la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia prin vernisarea unei expoziții dedicată regalității

Paul Voicu - Primar 2020

Marți, 15 octombrie 2019, ora 11: Ziua Încoronării va fi marcată la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia prin vernisarea unei expoziții dedicată regalității.

O parte din piesele aflate în colecțiile muzeului albaiulian păstrează chipul celor care au condus destinele României în perioada 1866-1947: fotografii, litografii și tablouri pe pânză. Evenimentele la care au participat: Primul Război Mondial, vizita din Transilvania (mai 1919), încoronarea de la Alba Iulia (15 octombrie 1922), Serbările Unirii (1929), inaugurarea monumentului dedicat lui Horea Cloșca și Crișan (1937) se regăsesc în bogata colecție de fotografii aflată în patrimoniul muzeului.

ELIT

Imaginea regilor românilor din fotografiile și portretele oficiale este reîntregită prin descrierile evenimentelor la care aceștia au participat, de program regal cotidian relatat în presa contemporană ori de cărți care poartă semnătura regilor României Mari.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Mihail David - 2020

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ciclop 14 octombrie 2019 at 13:32

ar fi normal sa fie amintita si sarbatorita si ziua ” incornorarii ” , se stie ca fosta regina maria l-a incornorat pe ferdinand si a facut si 2 sau 3 copii cu alti barbati, deh, i se „zbarlea fofoloanca ” cand vedea o pereche de nadragi pe aproape. Nu-i ajungeau palatele a mai facut unul la Balcic,cuibusor de nebunii, departe de ochii lumii. Pe carol al II-lea comandant de unigtate militara, dezertor din armata romana, nu l-au supus legilor , Curtea martiala si plutonul de executie, ci l-au facut rege.Legile erau pentru prosti, ei erau deasupra legii. Istoricii onesti ar trebui sa spuna adevarul despre toti regii, inclusiv fostul rege mihai, tradatorul natiei romane .
.Asa ca spuneti adevarul nu mai faceti din ei sfinti.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...