Rămâi conectat

Sport

Marius Lupu, o achiziție inspirată și o super afacere pentru CSO Cugir! Medie incredibilă pentru atacantul de sub Drăgana: mai mult de un gol înscris pe meci

Publicat

în

Tudor Șaucă (31 de ani) și Marius Lupu (21 de ani), sunt “gemenii golului” pentru CSO Cugir, cei doi devenind golgheterii Seriei a 9-a din Liga a 3-a în acest sezon, fiecare cu câte 7 reușite! Echipierii grupării de sub Drăgana au strâns, împreună, 14 goluri, adică mai bine de jumătate din totalul celor marcate de “roș-albaștrii” în această toamnă (27, cea mai bună ofensivă a seriei).

În ceea ce-l privește Marius Lupu, atacant venit în iarnă de la LPS Cetate Deva, se poate afirma, fără echivoc, că gruparea cugireană a dat lovitura, punând mâna pe un fotblist tânăr, ce a confirmat imediat, o super afacere pentru CSO! Vârful trupei conduse de Lucian Itu a și punctat la debut, în meciul din martie cu Fotbal Comuna Recea, 1-1, de pe “Arena CSO”, singurul disputat din returul trecut în campionatul înghețat din cauza pandemiei de coronavirus.

*Eficacitate de invidiat!

Și cum cifrele vorbesc de la sine, este firesc să prezentăm randamentul celor doi marcatori cugireni în cele 10 etape. Tudor Șaucă, cel care poartă și banderola de căpitan, a înscris 7 goluri în 8 meciuri disputate (707 minute adunate), lipsind din motive medicale la întâlnirile cu Unirea Alba Iulia și Sănătatea Cluj, o medie de un gol la aproximativ 100 de minute. În cazul lui Marius Lupu, vorbim despre o eficacitate de invidiat chiar și de către atacanții din marile campionate europene. Acesta a fost pe teren în 6 întâlniri (a absentat în jocurile cu Avântul Reghin și Industria Galda de Jos – din motive de coronavirus – și în confruntările cu CS Hunedoara și Unirea Dej, din pricini de natură medicală). Într-un singur duel nu a înscris (1-0 cu Unirea Ungheni), în rest a strâns 7 goluri în șase confruntări, respectiv 521 de minute, rezultând o medie de un gol la 75 de minute (1,16/ meci)!!! Marius Lupu a marcat câte o dublă în jocurile cu Unirea Alba Iulia (4-1) și CS Ocna Mureș (5-1) și un gol în confruntările cu Sticla Arieșul Turda (2-1), Unirea Alba Iulia (1-0) și Sănătatea Cluj (3-3), ajungând la cota “7” goluri (4 externe) și unul din penalty.

Electrica Furnizare Discount

*Originar din Vadu Moților

Promițătorul fotbalist, scăpat aproape incredibil printre degete de CSM Deva, ce a reunțat extrem de ușor la serviciile sale în urmă cu 10 luni, este originar din Alba, din comuna Vadu Moților, însă nu a avut nicio legătură cu fotbalul județean. A plecat la 12 ani la școală la LPS Deva, legându-și destinul timp de 7 ani, de fotbalul de sub Cetate, de la juniori până la echipa mare.

A fost destul de ciudat, în iarnă, să plec de la echipa unde m-am lansat în fotbal. Nu fusese un tur prea reușit sub comanda antrenorului Ștefan Nanu, nu am dat un randament prea bun, lucrurile nu erau «OK». Am vrut să plec la Cugir, în prima fază nu m-a lăsat și am mers în cantonament centralizat la Geoagiu. După numai trei zile antrenorul s-a răzgândit și mi-a transmis «te dau să joci și apoi te iau înapoi». Atunci mi s-a părut greu să plec, dar s-a dovedit o alegere extrem de inspirată”, este explicația elegantă și cosmetizată pe tema despărțirii de gruparea din județul vecin.

*A marcat contra Cugirului!

În aprilie 2018, a marcat chiar contra Cugirului, în deplasare, în uriașa surpriză numită Metalurgistul Cugir – LPS Cetate Deva, scor 2-3, când amfitrionii se băteau la promovare, dar în acel joc și-au pierdut imbatibiliatea din retur!

Se poate spune că în această toamnă am traversat cel mai bun sezon din carieră, cu toate că și în urmă cu doi ani am avut o primăvară reușită”, a spus Marius, care-l are idol pe portughezul Cristiano Ronaldo.

“Cugirul m-a ajutat foarte mult, mi-am recăpătat încrederea. Mă simt minunat, parcă joc de când lumea aici și nici măcar cu am venit de un an. Contează foarte mult grupul, în care m-am acomodat imediat”, a mai adăugat fotbalistul ce a împlinit 21 de ani în septembrie, Marius Lupu are numai cuvinte de laudă la adresa antrenorului Lucian Itu, atacantul veteran în vârstă de 42 de ani.

Este un antrenor de nota 10, am foarte multe de învățat în teren, de la dânsul. Îmi știu calitățile, dar trebuie să muncesc mai mult în continuare, să cresc în timp”, a spus Marius.

Fotbalistul este convins că venirea la Cugir reprezintă o rampă de lansare spre eșaloanele superioare. “De mic îmi doresc să ajung cât mai sus în fotbal, iar pe termen scurt dezideratul meu este să promovăm cu Cugirul în Liga a 2-a. Nu este un obiectiv imediat, scopul nostru este acela de a câștiga fiecare meci care urmează”, a conchis fotbalistul aflat sub contract până vara viitoare cu CSO Cugir.

Publicitate

Sport

Reunire în nocturnă pentru CS Ocna Mureș | Al. Giurgiu, Vasinc și Onciu, sub comanda lui Paul Ciucă

Publicat

în

24 ianuarie, ziua Unirii Principalelor, a fost ziua reunirilor pentru două divizionare terțe din Alba, Unirea Alba Iulia și CS Ocna Mureș.

Formația din orașul salin a avut prima ședință de pregătire la lumina reflectoarelor, iar sub comanda antrenorului Paul Ciucă s-au regăsit și 3 noutăți atacantul Vasinc (din Unirea, ultima dată la Someșul Dej), mijlocașul Al. Giurgiu (care a trecut azi și pe la Stadionul “Cetate”) și portarul Onciu (Arieșul Turda), plus alți câțiva jucători în probe, absent motivat fiind Cioplântă. La capitolul plecări figurează numele lui Tegbo, Frențiu, Ed. Mihail și Neșan, iar Hetea este testat în această perioadă de Someșul Dej (unde a ajuns și uniristul Pocol).

Ocnamureșenii se pregătesc la domiciliu, fără cantonament centralizat, iar în funcție de ce se va mai rezolva la nivelul transferurilor, vor mai fi și plecări din efectivul divizonarei terțe clasate pe locul al 6-lea în Seria a 9-a. Amicalele iernii sunt cu Victoria Viișoara (locul 4 în liga a 4-a, Cluj) – în 5 februarie, Sticla Arieșul Turda (12 și 26 februarie), Unirea Ungheni (19 februarie) și căutându-se adversar pentru ultima repetiție, în 5 martie.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia, reunire cu antrenori noi și 23 de jucători | ”Este un moment dificil, dar sperăm”, a spus Marcel Rusu

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, ‘lanterna roșie” a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, a reluat pregătirile cu o nouă bancă tehnică și 23 de fotbaliști prezenți la prima ședință de pregătire, majoritatea juniori, plus câțiva jucători în probe, desfășurată pe Stadionul “Cetate”, în prezența câtorva fani ce au afișat banner-ul “Unirea nu moare”.

“Alb-negrii” încă nu și-au limpezit situația financiară, însă până în jurul datei de 10 februarie se speră în îndepărtarea incertitudinii și în concretizarea a măcar uneia dintre cele trei piste: implicarea primăriei municipiului Alba Iulia, finanțarea dispre un partener privat și eventuala plecare a internaționalului român Nicolae Stanciu de la Slavia Praga. Un staff tehnic alcătuit de Marcel Rusu, ajutat de Mircea Oprea (absent motivat în startul antrenamentului) și Petre Clep (responsabil cu pregătirea portarilor), plus Robert Sicoe (antrenorul juniorilor A1, de unde au fost promovați în toamnă o serie de jucători).

Este un moment dificil la ora actuală la club, dar sperăm într-o revenire totală din punct de vedere administrativ și aici mă refer la finanțarea echipei cât mai repede posibil, cât și la aducerea de noi jucători care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul, salvarea de la retrogradare. Avem un lot de juctori tineri și foarte tineri, dar vârsta este de partea noastră. Ne clasăm pe un lot retrogradabil, dar sunt un optimist din fire și ne dorim să urcăm două sau chiar 3-4 locuri în clasament”, a spus Marcel Rusu.

Electrica Furnizare Discount

Deocamdată sunt certe plecările lui Bartok (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Cl. Morariu (FC Avrig) și Haj (Metalurgistul Cugir), întrucât în privința experimentaților Al. Giurgiu și Fetița se nădăjduiește ca respectivii să se răzgândescă și să continue în “alb-negru” dacă situația clubului se va stabiliza, asta în vreme ce Pocol este în probe la Someșul Dej, iar Mocanu se pregătește cu Astra Giurgiu (fundașul a fost împrumutat de la Concordia Chiajna).

Au fost prezenți Ciorgovean, Sântoma – Bakcsi, Bârdea, Scrob, V. Codrea, Dehelean, Mâlnă, Lupea, Sg. Tineiu, alături de tinerii N. Itu, C. Dănilă, Jurj, Oneț, Sebaș, Al. Capătă, M. Cristea (va mai fi cooptat în lot și C. Ursu), plus șase nou-veniți: Ionuț Cîrloanță (atacant, 20 de ani, Unirea Ungheni), Răzvan Caciuc (fundaș dreapta, 17 ani, Viitorul Brațca, Bihor), Ionuț Ispas (atacant, 22 ani, Performanța Ighiu), Sergiu Emanuel Colto (atacant, 26 de ani, Voința Horoatu Crasnei, Sălaj, și Germania, ligile inferioare), Gabriel Gheorghete (portar, 27 ani, ligile inferioare Germania), George Vâjdea (fundaș, 20 ani, Gloria Geoagiu). Transferurile importante, obligatorii pentru întărirea unui efectiv subțire valoric, se mai lasă așteptate, fiind dependente de rezolvarea problemelor financiare. Sunt fixate două duble de verificare cu Jiul Petroșani și Aurul Brad, plus un meci cu Inter Sibiu (în 5 martie).

Citește mai mult

Sport

Ovidiu Pănăzan, omul care se identifică cu powerliftingul din România, al 7-lea an la rând cel mai bun antrenor din Alba

Publicat

în

Ovidiu Pănăzan, omul care se identifică cu powerliftingul din România și-a adjudecat în 2021 al 7-lea trofeu consecutiv cuvenit celui mai bun antrenor din județul Alba la secțiunea sporturi neolimpice.

Este totodată și antrenorul lui Andrei Irimie, sportivul anului 2021 la aceeași secțiune, cel care a scris istorie în luna noiembrie, când a realizat una dintre cele mai mari performanțe din istoria sportului județean, cu medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial de Powerlifting Seniori, în luna noiembrie, la Stavanger (Norvegia).

Antrenorul Ovidiu Pănăzan (CS Unirea Alba Iulia/CS Universitatea Alba Iulia/ CS Zamolxis Alba Iulia) este și un concurent cu rezultate de apreciat la nivel internațional, dar și președintele Federației Române de Powerlifting (reales în acest an), organism ce are sediul în Cetatea Marii Uniri. În 2021, elevii antrenorului Ovidiu Pănăzan au primit recunoaștere la nivel internațional, prin cele 11 medalii adjudecate la Campionatele Europene și alte 25 la Mondialele de profil, din acest punct de vedere anul putând fi considerat cel mai prolific.

Electrica Furnizare Discount

*Din 2009, mereu în top!

De acum mai bine de un deceniu, mai precis din 2009, la fiecare ediție a “Galei Sportului Județean”, numele lui Ovidiu Pănăzan s-a regăsit mereu printre laureații evenimentului de seamă ce premiază performanța, acesta primind cel puțin o distincție, fie ca sportiv, antrenor sau manager de structură sportivă. Din perspectiva tehnicianului, prima atestare ca “antrenorul anului” în Alba la sporturi neolimpice s-a consemnat în 2015, iar Ovidiu Pănăzan nu a putut fi detronat în ultimii 7 ani, dominând, la braț cu Gabriel Avram (atletism, CS Unirea Alba Iulia), ierarhiile celor mai buni antrenori din județ.

Mai întâi de toate aș vrea să vă spun că este o mare onoare pentru mine să fiu din nou antrenorul anului și pe această cale aș vrea să îi felicit pe cei care au dobândit de-a lungul anilor abilitatea de a asculta de vocea aceluia care știe mai bine. Dincolo de premii și recunoașteri bucuria mea provine din faptul că am reușit într-un an complicat să arătăm că powerliftingul este o stare de spirit, dispusă să treacă peste marile încercări ale vremurilor. Pasiunea a învins încă o dată demonstrând ca valoarea este dată în principal de perseverență. Le mulțumesc tuturor pentru încredere dar vreau să le mulțumesc deopotrivă și acelora care s-au îndoit. Într-un fel ne-au ajutat pe toți”, a punctat laureatul anului 2021.

*O salbă bogată, aproape 300 de medalii

Activitatea sa în cei 13 ani a fost una rodnică, fiind cumulate aproape 300 de medalii, adunate şi la nivel continental sau mondial, din postura de practicant al powerliftingului și antrenor. Modest, antrenorul Ovidiu Pănăzan consideră că meritul cel mai mare în obținerea acestei distincții prețioase, la fel ca în 2020, îl au sportivii legitimați la cluburile unde își desfășoară activitatea.

*CS Unirea Alba Iulia: “M-a ajutat în cea mai mare măsură la obținerea rezultatelor interne și internaționale din anul 2021, la fel ca în anii precedenți. Am simțit pe tot parcursul anului sprijin necondiționat din partea directorului clubului, Corneliu Mureșan”;

*CS Universitatea din Alba Iulia: “Al doilea club ca importanță în anul 2021 pentru powerliftingul din județ. A sprijinit în proporție însemnată rezultatul obținut de mine și, dacă politica internă va fi una inteligentă, în anul 2022 clubul va putea avea un cuvant greu de spus în statistica sportivă județeană. Mizez în continuare pe o abordare academică în aceasta direcție și perspectivă”;

*CS Zamolxis Alba Iulia; “Structură sportivă de drept privat, fondată în 2008, al cărei președinte și antrenor sunt, un club cu un palmares sportiv spectaculos, nemaîntâlnit în Alba și greu de egalat din punct de vedere statistic la nivelul județului”.

Într-o enumerare succintă, trecem în revistă principalele competiții ale anului, concursuri în care reprezentanții Albei au realizat performanțe notabile, pe lângă acel bronz adjudecat de Andrei Irimie la Mondialele de seniori. La Campionatele Europene de Seniori și Juniori, din luna august, în Cehia, la Pilsen, Andrei Irimie a reușit să câștige medalia de aur la seniori, iar Alexandru Catarambă (sportivul anului 2019) a fost din nou medaliat european, de data aceasta la tineret, un nivel superior de vârstă. Tot în Cehia, la Pilsen, cu o lună mai devreme, la Campionatele Europene de Masters (veterani), Lucian Oțoiu a devenit vicecampion european la master II (categoria 50-59 ani). La Oradea, tot în august, la Campionatele Mondiale de Juniori și Masters, Paul Bejenariu și Lucian Oțoiu au devenit multiplii medaliați la juniori, iar Lucian Oțoiu – vicecampion mondial la masters. De asemenea Magdalena Burduf (din Stremț) a obținut o distincție importantă la tineret, iar Cătălin Hangan (din Cricău) a contribuit la clasarea echipei pe locul secund la tineret. La Campionatele Naționale s-au remarcat Daniel Ordean – cele mai multe medalii interne în acest an, Silviu Popșa – campion absolut la împins din culcat, precum și multipli medaliați Sorin Cazacu, Alexandru Cazacu, Nicoleta Cazacu, Petru Canda, Adelin Meszaros, Nicoleta Adomnoaie, Vlad Trif, Stephan Zielinski.

“Pot afirma cu optimism încă de pe acum faptul că anul 2022 va fi cel puțin la fel de bun ca și 2021, având la bază nivelul extrem de ridicat de pregătire din prezent al sportivilor, potențialul uman local și de sprijin al cluburilor și instituțiilor județene interesate. Dar în primul rând mă bazez pe nivelul de pasiune și dedicare al practicanților de powerlifting din județul nostru”, a declarat Ovidiu Pănăzan.

Ovidiu Pănăzan este originar din Sâcel și a împlinit recent 46 de ani legându-și cariera de “sporturile de forță”, lupte, haltere, powerlifting, pentru ca în 2009 să fie implicat în constituirea Federației Române de Powerlifting, cu sediul în Alba Iulia. În calitate de sportiv cea mai importantă realizare, pe lângă obținerea mai multor medalii de aur la Campionate Europene şi Mondiale de Powerlifting Masters, este de departe medalia de bronz obținută în anul 2017 în cadrul Campionatelor Europene de Powerlifting Seniori, cu 240 kg ridicate în cadrul probei de împins din culcat. Un alt rezultat extraordinar cu care se mândrește este realizarea recordului național de 250 kg, tot la proba de împins din culcat, la categoria de greutate 93 kg, record omologat după efectuarea testării anti-doping.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare