Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: 1.000 miliarde lei vechi vor susține economia județului în acest an. Investiții importante în infrastructură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dimensiunea dezastrului pe care îl traversează omenirea, atât de afectată de pandemia de coronavirus, nu poate fi contestată. Acest impas trebuie gestionat cu maximă responsabilitate şi vă asigur că suntem cu toţi implicaţi şi pregătiţi pentru luptă.

Suntem nevoiţi să luăm decizii corecte privind siguranţa sănătăţii publice, care să protejeze economia, investiţiile, comerţul.

Construim planuri şi strategii care să minimizeze consecinţele negative asupra nivelului de trai al populaţiei şi avem în acest moment cea mai mare desfăşurare de forţe din sistemul medical pentru a proteja cât mai multe vieţi omeneşti.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sănătatea populaţiei, a cadrelor medicale şi auxiliare implicate este prioritară în aceste momente şi facem toate eforturile necesare pentru a acoperi cantităţile necesare de materiale de protecţie şi echipamente, pentru ca toţi cei implicaţi să poată beneficia de acestea.

Suntem încă odată puşi la încercare, însă proiectele noastre de investiţii trebuie să continue, pentru ca, după depăşirea acestei situaţii extrem de dificilă pentru noi toţi, dumneavoastră, cetăţeni ai judeţului Alba să puteţi beneficia de o şi mai bună infrastructură. Aşa cum am mai spus, investiţiile sunt necesare ca aerul în această perioadă.

Amploarea proiectelor administraţiei judeţului Alba include, pe lângă proiectele majore de infrastructură, şi continuarea lucrărilor de întreţinere pe mai multe sectoare de drum judeţean. Valoarea alocată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean este de 2 milioane euro pentru întreţinerea drumurilor judeţene.
În acest moment sunt nouă şantiere active pe raza judeţului:

1. DJ 107 I „Transalpina de Apuseni” – 78,5 km, în valoare totală de peste 40 milioane de euro, este un proiect ambiţios de infrastructură ce traversează munţii prin zone cu peisaje spectaculoase. Lucrările respectă graficul stabilit, executanţii lucrărilor intenţionează conform graficului prezentat să presteze în acest an lucrări în valoare de 10 milioane euro.

Consiliul Judeţean Alba dispune de suma necesară pentru cofinanţarea proiectului, fiind contractată şi o linie de finanţare în valoare de 6 milioane euro pentru asigurarea cash –flowului. (investitie din fonduri europene).

2. DJ 103 E Gârbova – Gârboviţa – în lungime de 7,5 Km. Conform graficului executantului lucrărilor, în cursul lunii aprilie se vor turna ambele straturi de covor asfaltic pe zona de intravilan şi ultimul strat pe zona extravilană. Investiţia este derulată prin fonduri europene. Suma necesară finalizării investiţiei este de 600.000 euro.

3. Din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba, lucrările de la podul de peste râul Mureş de la Vinţu de Jos, sunt în grafic. A fost turnat stratul de beton pe o suprafaţă semnificativă a investiţiei, suma alocată pentru finalizarea acetui proiect fiind de 1 milion de euro.

4. DJ 107 K Galda de Jos – Întregalde, în lungime de 6 km. Stadiul actual al proiectului presupune lucrări de corecţii cu piatră spartă şi turnarea covorului asfaltic pe acest tronson. Lucrările de asfaltare au început.

Investiţia este asigurată prin finanţare europeană, suma necesară finalizării acesteia fiind de 1.250.000 euro.

5. DJ 704 K Vinerea – Săliştea, în lungime de 4,5 km. La momentul de faţă, pentru acest proiect se execută lucrări de terasamente. Cu o mai bună mobilizare a constructorului, lucrarea poate fi finalizată în acest an.

Suma necesară finalizării investiţiei este de 1 milion euro (investiţie finanţată din bugetul Consiliului Judeţean).

6. Lucrări de întreţinere pe DJ 107 E Aiud – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă. Executantul lucrării desfăşoară lucrări de burduşiri (casete) şi plombe acolo unde este necesar. Investiţia este susţinută din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

7. Lucrări de întreţinere pe DJ 107 Cetatea de Baltă – Blaj. Se execută lucrări de curăţat acostamente şi marcaje axiale şi laterale pe o lungime de 50 km. Sursa de finanţare este bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

8. DJ 107 B Coşlariu – Galtiu – Sântimbru. Se toarnă covor asfaltic pe o lungime de 5 km şi se vor executa lucrări de marcaje axiale şi laterale.

9. DJ 705 D Almaşu Mare – Cib – limită judeţul Hunedoara. Se execută lucrări de întreţinere (casete) şi, acolo unde este necesar, se toarnă plombe.

Totodată, au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru următoarele drumuri:

a. DJ 705 „Drumul Plaiului” Zlatna – Almaşu Mare, în lungime de 5,3 km, având o valoare estimată de 3,5 milioane euro.

b. Consolidare pod peste Râul Mureş la Ciumbrud, aflat pe DJ 107 E Aiud (DN1) – Ciumbrud – Băgău – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă. Valoarea estimată a investiţiei este de 1,3 milioane euro.

c. Lucrări de refacere a 2 poduri şi 12 podeţe afectate de inundaţii în comunele Pianu şi Săsciori. Valoarea estimată a investiţiei este de 1 milion euro.

d. Modernizare DJ 107 Alba Iulia (DN1) – Teleac (zona industrială Ciugud), cu o valoarea a investiţiei de aproximativ 1,5 milioane euro.

e. Modernizare DJ 107 V – Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău (11,5 km). Valoarea estimată a investiţiei este de 3 milioane euro.

În funcţie de resursele financiare din acest an, conducerea Consiliului Judeţean Alba va stabili care din aceste investiţi vor intra în faza de proiectare şi execuţie.

Pe langă acestea, vă asigurăm de continuitatea lucrărilor de la Băile Sărate din Ocna Mureş şi a lucrărilor desfăşurate la Sala Polivalentă din Blaj, unde Consiliul Judeţean Alba este partener şi va contribui cu 50% din necesarul sumelor alocate în acest an, aproximativ 2 milioane euro.

Companiile partenere, implicate în proiectele noastre, ne-au asigurat ca au elaborat planuri de securitate pentru muncitorii care desfăşoară lucrări şi că s-au luat măsurile specifice de siguranţă pentru continuarea acestora.

Suntem aşadar implicaţi în numeroase proiecte de investiţii pe raza judeţului Alba, cele mai importante fiind proiecte de infrastructură cu finanţare asigurată prin fonduri europene sau resurse asigurate din Bugetul Consiliului Judeţean.

Pe lângă toate acestea, trebuie să vă mulţumesc dumneavoastră, cetăţenilor judeţului Alba, pentru că aţi înţeles că respectarea masurilor impuse de starea de urgenţă este vitală în aceste momente.

Aveţi grijă de voi, de familiile voastre şi nu uitaţi: este important să stăm acum departe unii de ceilalţi, pentru ca mai tărziu, să ne putem întâlni sănătoşi.

Vă doresc ca Învierea Domnului să vă aducă bucurie în suflete şi multă sănătate!

Marius Haţegan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Cum era să fie înșelată o persoană din Alba, chiar de către un site care verifică fraudele prin card bancar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum era să fie înșelată o persoană din Alba, chiar de către un site care verifică fraudele prin card bancar

O persoană din Alba, care a accesat un site pentru verificarea fraudelor prin card bancar, a fost chiar victima unei astfel de înșelăciuni.

Probele administrate în cauză relevă că, la data de 16.08.2022, persoana vătămată a accesat site-ul www.godold.com, apoi și-a creat un cont unde a introdus datele cardului bancar personal, fiind de acord cu plata unei sume de bani pentru crearea acelui cont.

La scurt timp după crearea contului, persoana vătămată a primit pe telefonul mobil o notificare conform căreia din contul său bancar a fost efectuate mai multe tranzacții pe care aceasta nu le-a solicitat sau aprobat.

Elit - Gustul Desăvârșit

La momentul audierii, persoana vătămată s-a constituit parte civilă cu suma de 219 lei, reprezentând prejudiciul cauzat de către persoane rămase neidentificate.

Din răspunsul comunicat de către bancă, reiese faptul că refuzurile la plată au fost soluționate favorabil clientului, însă nu deține informații privind punctul de compromitere al datelor cardului și nu se constituie parte civilă în cauză.

Conform procesului-verbal încheiat de către organele de poliție la data de 20.02.2023, se constată că persoanei vătămate i s-a restituit în cont suma contestată, prejudiciul fiind astfel recuperat și în consecință nu mai are nicio pretenție de natură penală sau civilă în cauză.

„Având în vedere împrejurările concrete de comitere a faptei și urmările produse – prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate, iar persona vătămată nu mai are nicio pretenție de natură civilă sau penală în cauză, ceea ce conduce la diminuarea rezonanței sociale a faptei penale, precum și lipsa posibilităților de identificare a autorilor prin raportare la mijloacele de proba administrate, disproporția vădită între gravitatea urmărilor infracțiunilor și cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal, se consideră că adoptarea unei soluții de renunțare la urmărirea penală este pe deplin justificată și în concordanță cu principiul oportunității procesului penal, reglementat de art. 7 din Codul pr. penală”, se arată în motivarea instanței.

Astfel, Judecătoria Blaj a hotărât faptul că „Admite cererea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj şi, în consecinţă:

În baza art. 318 alin. 14 şi 15 Cod procedură penală, constatând legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală dispusă prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, confirmă această soluţie dispusă în cauză, având ca obiect, infracțiunea de efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, prevăzută de art. 250 alin.l Cod Penal, săvârşită de autori necunoscuţi în dauna persoanei vătămate. 274 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| CUTREMUR de magnitudine PESTE 5 grade în România: S-a simțit în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

CUTREMUR de magnitudine PESTE 5 grade în România: S-a simțit în Alba

Marți seara, în jurul orei 20.30 a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 5.2 grade pe scara Richter, fiind resimțit chiar și în județul Alba.

În ziua de 06 Iunie 2023, la ora 20:26:52 (ora locală a României), s-a produs în BANAT, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adâncimea de 15km.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 11km SE de Arad, 42km N de Timisoara, 68km S de Bekescsaba, 96km N de Resita, 99km E de Szeged.

Potrivit avertizării trimise pe telefoanele cu Android, epicentrul s-ar fi resimțit în satul Incești, comuna Avram Iancu, însă locația a fost stabilită eronat de aplicație, epicentrul seismului fiind în Arad.

Seismul s-a resimțit și în Alba Iulia, Sebeș și alte localități din județ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba a făcut ZECI de mii de lei din traficul de droguri până a intrat DIICOT pe fir: A reușit să vândă aproape jumătate de kilogram de substanțe psihoactive

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba a făcut ZECI de mii de lei din traficul de droguri până a intrat DIICOT pe fir: A reușit să vândă aproape jumătate de kilogram de substanțe psihoactive

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată de magistrații Tribunalului Alba pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

La data de 31 mai, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în esență, în sarcina inculpatului, că în perioada septembrie 2020 – vara anului 2021, pe raza localităților Alba Iulia, Micești sau Șard, în baza unei rezoluții infracționale unice, a vândut/oferit noi substanțe psihoactive mai multor persoane, respectiv:

Elit - Gustul Desăvârșit

– în perioada septembrie 2020 – mai 2021, aflându-se în localitățile Alba Iulia, Micești sau Șard, i-a vândut noi substanțe psihoactive unui bărbat, de mai multe ori, în total 300-400 grame, contra sumei totale de 21.000 lei;

– în vara anului 2021, aflându-se în localitatea Alba Iulia, i-a vândut noi substanțe psihoactive numitului, de 10 ori, cu prețul de 100 lei gramul;

– în vara anului 2021, aflându-se în localitatea Alba Iulia, i-a oferit pentru consum noi substanțe psihoactive unui bărbat, fără bani, o singură dată.

Inculpatul nu a înţeles să formuleze cereri sau excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală şi nici din oficiu nu se impun a fi invocate.

Decizia poate fi contestată în termen de 3 zile de la comunicare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare