Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: 1.000 miliarde lei vechi vor susține economia județului în acest an. Investiții importante în infrastructură

Publicat

în

Dimensiunea dezastrului pe care îl traversează omenirea, atât de afectată de pandemia de coronavirus, nu poate fi contestată. Acest impas trebuie gestionat cu maximă responsabilitate şi vă asigur că suntem cu toţi implicaţi şi pregătiţi pentru luptă.

Suntem nevoiţi să luăm decizii corecte privind siguranţa sănătăţii publice, care să protejeze economia, investiţiile, comerţul.

Construim planuri şi strategii care să minimizeze consecinţele negative asupra nivelului de trai al populaţiei şi avem în acest moment cea mai mare desfăşurare de forţe din sistemul medical pentru a proteja cât mai multe vieţi omeneşti.

Electrica Furnizare Discount

Sănătatea populaţiei, a cadrelor medicale şi auxiliare implicate este prioritară în aceste momente şi facem toate eforturile necesare pentru a acoperi cantităţile necesare de materiale de protecţie şi echipamente, pentru ca toţi cei implicaţi să poată beneficia de acestea.

Suntem încă odată puşi la încercare, însă proiectele noastre de investiţii trebuie să continue, pentru ca, după depăşirea acestei situaţii extrem de dificilă pentru noi toţi, dumneavoastră, cetăţeni ai judeţului Alba să puteţi beneficia de o şi mai bună infrastructură. Aşa cum am mai spus, investiţiile sunt necesare ca aerul în această perioadă.

Amploarea proiectelor administraţiei judeţului Alba include, pe lângă proiectele majore de infrastructură, şi continuarea lucrărilor de întreţinere pe mai multe sectoare de drum judeţean. Valoarea alocată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean este de 2 milioane euro pentru întreţinerea drumurilor judeţene.
În acest moment sunt nouă şantiere active pe raza judeţului:

1. DJ 107 I „Transalpina de Apuseni” – 78,5 km, în valoare totală de peste 40 milioane de euro, este un proiect ambiţios de infrastructură ce traversează munţii prin zone cu peisaje spectaculoase. Lucrările respectă graficul stabilit, executanţii lucrărilor intenţionează conform graficului prezentat să presteze în acest an lucrări în valoare de 10 milioane euro.

Consiliul Judeţean Alba dispune de suma necesară pentru cofinanţarea proiectului, fiind contractată şi o linie de finanţare în valoare de 6 milioane euro pentru asigurarea cash –flowului. (investitie din fonduri europene).

2. DJ 103 E Gârbova – Gârboviţa – în lungime de 7,5 Km. Conform graficului executantului lucrărilor, în cursul lunii aprilie se vor turna ambele straturi de covor asfaltic pe zona de intravilan şi ultimul strat pe zona extravilană. Investiţia este derulată prin fonduri europene. Suma necesară finalizării investiţiei este de 600.000 euro.

3. Din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba, lucrările de la podul de peste râul Mureş de la Vinţu de Jos, sunt în grafic. A fost turnat stratul de beton pe o suprafaţă semnificativă a investiţiei, suma alocată pentru finalizarea acetui proiect fiind de 1 milion de euro.

4. DJ 107 K Galda de Jos – Întregalde, în lungime de 6 km. Stadiul actual al proiectului presupune lucrări de corecţii cu piatră spartă şi turnarea covorului asfaltic pe acest tronson. Lucrările de asfaltare au început.

Investiţia este asigurată prin finanţare europeană, suma necesară finalizării acesteia fiind de 1.250.000 euro.

5. DJ 704 K Vinerea – Săliştea, în lungime de 4,5 km. La momentul de faţă, pentru acest proiect se execută lucrări de terasamente. Cu o mai bună mobilizare a constructorului, lucrarea poate fi finalizată în acest an.

Suma necesară finalizării investiţiei este de 1 milion euro (investiţie finanţată din bugetul Consiliului Judeţean).

6. Lucrări de întreţinere pe DJ 107 E Aiud – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă. Executantul lucrării desfăşoară lucrări de burduşiri (casete) şi plombe acolo unde este necesar. Investiţia este susţinută din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

7. Lucrări de întreţinere pe DJ 107 Cetatea de Baltă – Blaj. Se execută lucrări de curăţat acostamente şi marcaje axiale şi laterale pe o lungime de 50 km. Sursa de finanţare este bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

8. DJ 107 B Coşlariu – Galtiu – Sântimbru. Se toarnă covor asfaltic pe o lungime de 5 km şi se vor executa lucrări de marcaje axiale şi laterale.

9. DJ 705 D Almaşu Mare – Cib – limită judeţul Hunedoara. Se execută lucrări de întreţinere (casete) şi, acolo unde este necesar, se toarnă plombe.

Totodată, au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru următoarele drumuri:

a. DJ 705 „Drumul Plaiului” Zlatna – Almaşu Mare, în lungime de 5,3 km, având o valoare estimată de 3,5 milioane euro.

b. Consolidare pod peste Râul Mureş la Ciumbrud, aflat pe DJ 107 E Aiud (DN1) – Ciumbrud – Băgău – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă. Valoarea estimată a investiţiei este de 1,3 milioane euro.

c. Lucrări de refacere a 2 poduri şi 12 podeţe afectate de inundaţii în comunele Pianu şi Săsciori. Valoarea estimată a investiţiei este de 1 milion euro.

d. Modernizare DJ 107 Alba Iulia (DN1) – Teleac (zona industrială Ciugud), cu o valoarea a investiţiei de aproximativ 1,5 milioane euro.

e. Modernizare DJ 107 V – Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău (11,5 km). Valoarea estimată a investiţiei este de 3 milioane euro.

În funcţie de resursele financiare din acest an, conducerea Consiliului Judeţean Alba va stabili care din aceste investiţi vor intra în faza de proiectare şi execuţie.

Pe langă acestea, vă asigurăm de continuitatea lucrărilor de la Băile Sărate din Ocna Mureş şi a lucrărilor desfăşurate la Sala Polivalentă din Blaj, unde Consiliul Judeţean Alba este partener şi va contribui cu 50% din necesarul sumelor alocate în acest an, aproximativ 2 milioane euro.

Companiile partenere, implicate în proiectele noastre, ne-au asigurat ca au elaborat planuri de securitate pentru muncitorii care desfăşoară lucrări şi că s-au luat măsurile specifice de siguranţă pentru continuarea acestora.

Suntem aşadar implicaţi în numeroase proiecte de investiţii pe raza judeţului Alba, cele mai importante fiind proiecte de infrastructură cu finanţare asigurată prin fonduri europene sau resurse asigurate din Bugetul Consiliului Judeţean.

Pe lângă toate acestea, trebuie să vă mulţumesc dumneavoastră, cetăţenilor judeţului Alba, pentru că aţi înţeles că respectarea masurilor impuse de starea de urgenţă este vitală în aceste momente.

Aveţi grijă de voi, de familiile voastre şi nu uitaţi: este important să stăm acum departe unii de ceilalţi, pentru ca mai tărziu, să ne putem întâlni sănătoşi.

Vă doresc ca Învierea Domnului să vă aducă bucurie în suflete şi multă sănătate!

Marius Haţegan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba

Publicitate

Ştirea zilei

Recompartimentarea biroului Directiei de Venituri și renovarea sediului Serviciului Administrarea Activitatilor Domeniului Public: Licitația de aproape 250.000 de lei, lansată de Primăria Alba Iulia

Publicat

în

Recompartimentarea biroului Directiei de Venituri și renovarea sediului Serviciului Administrarea Activitatilor Domeniului Public: Licitația de aproape 250.000 de lei, lansată de Primăria Alba Iulia

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat vineri, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru lucrări, în cadrul proiectelor „Recompartimentare birou Directia de Venituri” și „Reparatii interioare sediu Serviciul Administrarea Activitatilor Domeniului Public”. Valoarea totală estimată a investiției este de 246.000 lei, fără TVA.

LOTUL I
Descrierea lucrărilor:

– se vor executa lucrări de reparaţii in vederea măririi suprafeţei unu birou prin montarea unui perete structural tip cortina (aproximativ 67 mp) din profile AL cu sticla termorezistenta , cu bariera termica , inclusiv usa de acces ( 0.9 m / 2.1 m ), iar la partea superioara a peretelui cortina se vor crea 4 ochiuri de geam oscilobatante cu dimensiunea 1,14 m / 0, 5 ml , întrucât personalul acestei direcţii are contact direct cu publicul si datorita Stării de alerta instituita la nivel naţional.

Electrica Furnizare Discount
Peretele cortina va avea următoarele caracteristici:

– partea vizibila a profilului din interior : 55 mm
– rezistenta la incarcare la vânt – proiecţie incarcata + 2KN/ml
– permeabilitate la apa : 750
– permebilitate la aer : clasa 4
– izolare fonica 32 dB – 47 dB
– izolare termica : UF de la 3.7 W/mp K

LOTUL II
Descrierea lucrărilor:
Se vor executa reparaţii interioare datorita fluxului de persoane si a uzurii morale următoarele lucrări :

– înlocuire tamplarie exterioara din PVC ( ferestre – profil cu 6 camere , diametru de 76 mm , Uv = 0.73 W / (mpK) si feronerie cu minim 15 000 de cicluri)

– înlocuire tamplarie exterioara din Al (usi – diametru 73 mm , Ud = 0.86 W/mpK , feronerie cu minim 15000 de cicluri )

– înlocuire tamplarie interioara Al (usi – diametru 50 mm , feronerie cu minim 15000 de cicluri )

– finisaje (glet,zugrăveli )

– pardoseli (gresie , parchet laminat)

– instalaţii sanitare

– instalaţii electrice

Citește mai mult

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 23-25 octombrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 23-25 octombrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 23-25 octombrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 23-25.10.2021

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Ştirea zilei

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

Publicat

în

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

După 3 ani, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o femeie de 30 de ani cu motocicleta neînmatriculată pe care o conducea fără să dețină permis categoria A. În plus acesta a părăsit locul accidentului.

La data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 13.25, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost victima unui accident rutier produs de un motociclist care a părăsit locul evenimentului.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că o femeie de 30 de ani, din comuna Bistra, în timp ce circula pe marginea drumului naţional 75, deplasându-se spre localitatea Hudricești, a fost acroşată de o motocicletă al cărui conducător şi-a continuat drumul.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni la nivelul unui picior şi a fost transportată la spital.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe motociclist, un tânăr de 19 ani la momentul comiterii infracțiunii, din comuna Bistra, care a condus motocicleta fără să deţină permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată în circulație.

În urma accidentului persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 100 – 105 zile de îngrijiri medicale.

În cadrul judecății, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor așa cum a fost reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate, cerere admisă de către instanță.

Victimei accidentului i-au fost acordate de către Judecătoria Câmpeni daune morale în valoare de 21.000 de euro.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpat, părțile civile și partea responsabilă civilmente.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare