Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: 1.000 miliarde lei vechi vor susține economia județului în acest an. Investiții importante în infrastructură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dimensiunea dezastrului pe care îl traversează omenirea, atât de afectată de pandemia de coronavirus, nu poate fi contestată. Acest impas trebuie gestionat cu maximă responsabilitate şi vă asigur că suntem cu toţi implicaţi şi pregătiţi pentru luptă.

Suntem nevoiţi să luăm decizii corecte privind siguranţa sănătăţii publice, care să protejeze economia, investiţiile, comerţul.

Construim planuri şi strategii care să minimizeze consecinţele negative asupra nivelului de trai al populaţiei şi avem în acest moment cea mai mare desfăşurare de forţe din sistemul medical pentru a proteja cât mai multe vieţi omeneşti.

Sănătatea populaţiei, a cadrelor medicale şi auxiliare implicate este prioritară în aceste momente şi facem toate eforturile necesare pentru a acoperi cantităţile necesare de materiale de protecţie şi echipamente, pentru ca toţi cei implicaţi să poată beneficia de acestea.

Suntem încă odată puşi la încercare, însă proiectele noastre de investiţii trebuie să continue, pentru ca, după depăşirea acestei situaţii extrem de dificilă pentru noi toţi, dumneavoastră, cetăţeni ai judeţului Alba să puteţi beneficia de o şi mai bună infrastructură. Aşa cum am mai spus, investiţiile sunt necesare ca aerul în această perioadă.

Amploarea proiectelor administraţiei judeţului Alba include, pe lângă proiectele majore de infrastructură, şi continuarea lucrărilor de întreţinere pe mai multe sectoare de drum judeţean. Valoarea alocată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean este de 2 milioane euro pentru întreţinerea drumurilor judeţene.
În acest moment sunt nouă şantiere active pe raza judeţului:

1. DJ 107 I „Transalpina de Apuseni” – 78,5 km, în valoare totală de peste 40 milioane de euro, este un proiect ambiţios de infrastructură ce traversează munţii prin zone cu peisaje spectaculoase. Lucrările respectă graficul stabilit, executanţii lucrărilor intenţionează conform graficului prezentat să presteze în acest an lucrări în valoare de 10 milioane euro.

Consiliul Judeţean Alba dispune de suma necesară pentru cofinanţarea proiectului, fiind contractată şi o linie de finanţare în valoare de 6 milioane euro pentru asigurarea cash –flowului. (investitie din fonduri europene).

2. DJ 103 E Gârbova – Gârboviţa – în lungime de 7,5 Km. Conform graficului executantului lucrărilor, în cursul lunii aprilie se vor turna ambele straturi de covor asfaltic pe zona de intravilan şi ultimul strat pe zona extravilană. Investiţia este derulată prin fonduri europene. Suma necesară finalizării investiţiei este de 600.000 euro.

3. Din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba, lucrările de la podul de peste râul Mureş de la Vinţu de Jos, sunt în grafic. A fost turnat stratul de beton pe o suprafaţă semnificativă a investiţiei, suma alocată pentru finalizarea acetui proiect fiind de 1 milion de euro.

4. DJ 107 K Galda de Jos – Întregalde, în lungime de 6 km. Stadiul actual al proiectului presupune lucrări de corecţii cu piatră spartă şi turnarea covorului asfaltic pe acest tronson. Lucrările de asfaltare au început.

Investiţia este asigurată prin finanţare europeană, suma necesară finalizării acesteia fiind de 1.250.000 euro.

5. DJ 704 K Vinerea – Săliştea, în lungime de 4,5 km. La momentul de faţă, pentru acest proiect se execută lucrări de terasamente. Cu o mai bună mobilizare a constructorului, lucrarea poate fi finalizată în acest an.

Suma necesară finalizării investiţiei este de 1 milion euro (investiţie finanţată din bugetul Consiliului Judeţean).

6. Lucrări de întreţinere pe DJ 107 E Aiud – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă. Executantul lucrării desfăşoară lucrări de burduşiri (casete) şi plombe acolo unde este necesar. Investiţia este susţinută din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

7. Lucrări de întreţinere pe DJ 107 Cetatea de Baltă – Blaj. Se execută lucrări de curăţat acostamente şi marcaje axiale şi laterale pe o lungime de 50 km. Sursa de finanţare este bugetul propriu al Consiliului Judeţean Alba.

8. DJ 107 B Coşlariu – Galtiu – Sântimbru. Se toarnă covor asfaltic pe o lungime de 5 km şi se vor executa lucrări de marcaje axiale şi laterale.

9. DJ 705 D Almaşu Mare – Cib – limită judeţul Hunedoara. Se execută lucrări de întreţinere (casete) şi, acolo unde este necesar, se toarnă plombe.

Totodată, au fost finalizate studiile de fezabilitate pentru următoarele drumuri:

a. DJ 705 „Drumul Plaiului” Zlatna – Almaşu Mare, în lungime de 5,3 km, având o valoare estimată de 3,5 milioane euro.

b. Consolidare pod peste Râul Mureş la Ciumbrud, aflat pe DJ 107 E Aiud (DN1) – Ciumbrud – Băgău – Lopadea Nouă – Hopârta – Vama Seacă. Valoarea estimată a investiţiei este de 1,3 milioane euro.

c. Lucrări de refacere a 2 poduri şi 12 podeţe afectate de inundaţii în comunele Pianu şi Săsciori. Valoarea estimată a investiţiei este de 1 milion euro.

d. Modernizare DJ 107 Alba Iulia (DN1) – Teleac (zona industrială Ciugud), cu o valoarea a investiţiei de aproximativ 1,5 milioane euro.

e. Modernizare DJ 107 V – Sânmiclăuş – Alecuş – Fărău (11,5 km). Valoarea estimată a investiţiei este de 3 milioane euro.

În funcţie de resursele financiare din acest an, conducerea Consiliului Judeţean Alba va stabili care din aceste investiţi vor intra în faza de proiectare şi execuţie.

Pe langă acestea, vă asigurăm de continuitatea lucrărilor de la Băile Sărate din Ocna Mureş şi a lucrărilor desfăşurate la Sala Polivalentă din Blaj, unde Consiliul Judeţean Alba este partener şi va contribui cu 50% din necesarul sumelor alocate în acest an, aproximativ 2 milioane euro.

Companiile partenere, implicate în proiectele noastre, ne-au asigurat ca au elaborat planuri de securitate pentru muncitorii care desfăşoară lucrări şi că s-au luat măsurile specifice de siguranţă pentru continuarea acestora.

Suntem aşadar implicaţi în numeroase proiecte de investiţii pe raza judeţului Alba, cele mai importante fiind proiecte de infrastructură cu finanţare asigurată prin fonduri europene sau resurse asigurate din Bugetul Consiliului Judeţean.

Pe lângă toate acestea, trebuie să vă mulţumesc dumneavoastră, cetăţenilor judeţului Alba, pentru că aţi înţeles că respectarea masurilor impuse de starea de urgenţă este vitală în aceste momente.

Aveţi grijă de voi, de familiile voastre şi nu uitaţi: este important să stăm acum departe unii de ceilalţi, pentru ca mai tărziu, să ne putem întâlni sănătoşi.

Vă doresc ca Învierea Domnului să vă aducă bucurie în suflete şi multă sănătate!

Marius Haţegan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea