Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Marius Hațegan: „Tarifele la apă și canal din Alba NU vor crește!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marius Hațegan: „Tarifele la apă și canal din Alba NU vor crește!”

PNL este singurul partid din Alba care a acționat concret pentru ca tarifele la apă și canalizare să nu crească, conform ordinului ANRSC. Spuneam și în urmă cu câteva săptămâni că este inadmisibil ca o instituție precum ANRSC să condiționeze aceste tarife, peste deciziile și situațiile cu care se confruntă fiecare operator în parte, cu încălcarea principiului autonomiei locale.

Dacă rămâneau valorile aprobate de ANRSC, prin ordin, rezulta o creștere a prețului apei cu peste 8% și a tarifului la canalizare cu peste 40%, începând cu data de 1 martie. Trebuie menționat însă că un „mare merit” în acest caz avea și fostul ministru USR, Cristian Ghinea, prin modificările introduse în PNRR.

Astfel, la insistențele noastre, astăzi la Cancelaria prim-ministrului, a avut loc o întâlnire la care au participat Florin Roman, deputat PNL Alba, conducerea Apa CTTA Alba și președintele ANRSC, în cadrul căreia s-a stabilit că ANRSC va suspenda aplicarea ordinului mai sus menționat, pentru 2 luni, iar operatorul va reveni cu un plan de afaceri revizuit. Totodată, s-a primit promisiunea ANRSC că noile tarife vor fi stabilite etapizat, pe o perioadă de 3-5 ani, cu avizul MIPE, și cu consultarea administrațiilor locale, după cum este normal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea