Rămâi conectat

Politică Administrație

Marius Hațegan, PDL Alba: ”Domnul Florea Ioan este primul care îndeplinește criteriile pentru a fi disponibilizat de la Poșta Română”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Secretarul general adjunct al PDL Alba, Marius Hațegan, a atras atenția, în cadrul unei conferințe de presă, asupra valului de disponibilizări care se va abate în curând asupra bugetarilor, în ciuda faptului că în campania electorală USL a promis mii de angajări.

Consilierul județean a exemplificat cu anunțatele reduceri de personal de la Poșta Română de unde, începând cu luna septembrie, vor pleca 3.650 de angajati. Acesta este convins că nu vor fi respectate criteriile stabilite prin protocolul încheiat la 18 iunie între conducerea și sindicaliștii companiei, respectiv: cumularea a două sau mai multe funcții în unități diferite, cumularea pensiei cu salariul, deținerea de firme sau terenuri agricole, îndeplinirea vârstei de pensionare sau conform evaluării obiectivelor de performanță.

Este foarte clar că nu se va ține cont de aceste criterii și singurul criteriu care va conta va fi carnetul de partid. Daca ești la USL rămâi, dacă nu, pleci. Dacă analizăm criteriile constatăm că în fruntea listei de disponibilizări din județul Alba ar trebui să fie nimeni altul decât chiar directorul OJP Alba, d-nul Florea Ioan, care îndepinește cel puțin unul dintre criterii, mai puțin cel al performanței. Nu știm câți salariați ai OJP Alba vor pleca acasă pentru că este ținut totul la secret. Din discuțiile avute cu cei care au fost deja disponibilizați, 30 de persoane de la OPRM Teiuș (care a fost desființat), se pare ca vor mai pleca acasă între 70 și 80 de salariați, marea majoritate din mediul rural”, a spus Hațegan.

La același capitol, democrat-liberalul a amintit despre Ordonanța 77/26.06.2013, care ”va face curățenie mare” printre angajații de la primăriile din județ.

Vom ști exact câți vor pleca numai după ce se vor publica normele de aplicare. Cert este că din Regiile Autonome și societățile cu capital de stat, conform ordonaței vor pleca cel puțin 4% din angajați. Ne amintim că în campania electorală au promis locuri de muncă și creșterea salariilor iar acum putem spune că după USL = Urmează Săracie Lucie”, a concluzionat Marius Hațegan.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea