Rămâi conectat

Politică Administrație

Marius Ceteraș: ”Doar un partid puternic de dreapta poate duce cu succes o luptă pe termen lung cu PSD”

Publicat

în

ceteras si hateganChiar dacă în judeţul Alba am reuşit să învingem PSD, rezultatul alegerilor ne indică faptul că, pe termen mediu şi lung, singura soluţie pentru salva judeţul nostru de la iliescizare este fuziunea rapidă a PDL şi PNL. Fuziune, nu alianţă sau altă formă de colaborare pe termen scurt. Doar un partid puternic de dreapta poate duce cu succes o luptă pe termen lung cu PSD.

Consider că şi la nivel naţional ne aflăm într-un moment favorabil fuziunii PDL şi PNL, din cel puţin următoarele 5 motive:

Pe toată durata campaniei electorale, alegătorii noştri ne-au transmis un mesaj clar, în favoarea unificării forţelor de dreapta pentru a lupta cu PSD. Este absolut normal respectăm dorinţa alegătorilor de a avea un singur partid puternic de dreapta, în locul duzinei de partide şi partiduleţe poziţionate în prezent pe dreapta eşicherului politic.

Electrica Furnizare Discount

Alegerile europarlamentare au arătat că PNL şi PDL sunt principalele forţe ale dreptei politice din România, depăşind clar celelalte partide de dreapta. O fuziune între două partide, care să formeze o alternativă puternică la PSD şi care să fie temelia unificării întregii drepte româneşti este evident mai simplu de realizat decât o fuziune a mai multor partide.

Scorurile electorale ale PDL şi PNL au fost apropiate, ceea ce uşurează un dialog politic de pe poziţii egale. Dacă unul dintre cele două partide ar fi obţinut un scor mult superior celuilalt, în mod natural ar fi avut tendinţa să negocieze de pe o poziţie de superioritate.

Nici PDL, nici PNL nu au suficientă forţă în acest moment pentru a deveni pe cont propriu adversari de temut pentru PSD. “Doar împreună putem învinge PSD” este concluzia la care probabil au ajuns atât liderii PDL cât şi cei ai PNL de la toate nivelurile.

Scorul sub 40% obţinut de PSD la alegerile parlamentare arată că partidul lui Ponta şi Iliescu poate fi învins la alegerile prezidenţiale. Şansele de unificare a forţelor de dreapta sunt cu atât mai mari cu cât această unificare poate fi una de succes.

Personal consider că fuziunea PDL şi PNL este de preferat unei alianţe electorale. Practica a demonstrat că în România alianţele politice nu rezistă pe termen lung, ori bătâlia noastră împotriva PSD nu este una care să se încheie odată cu alegerile prezidenţiale, ci una care va continua inevitabil şi în anii următori.

Marius CETERAȘ, prim-vicepreşedinte PDL Alba

Publicitate

Politică Administrație

DECIZIE: Acordarea pensiilor speciale ale aleșilor locali se amână un an de zile. Ce spune Marcel Ciolacu

Publicat

în

DECIZIE: Acordarea pensiilor speciale ale aleșilor locali se amână un an de zile. Ce spune Marcel Ciolacu

Credem că cea mai bună soluție este prorogarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, a declarat luni seară liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ședința liderilor partidelor din coaliția de guvernare.

„S-a avut această discuție (referitoare la pensiile speciale pentru aleșii locali – n.r.). Credem că cea mai bună soluție în acest moment este prorogarea de termen pentru un an de zile”, a declarat Marcel Ciolacu după ședința coaliției de guvernare.

Pensiile speciale pentru primari, consilieri și președinți de consilii județene au fost introduse prin Codul administrativ din 2019, însă au fost prorogate în fiecare an.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Stimați locuitori ai județului Alba,

Se împlinește un an de la alegerile parlamentare și aproape un an de când mi-am preluat mandatul de deputat. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să spuneți dacă v-am reprezentat așa cum v-ați dorit în Parlamentul României și ce trebuie să îmbunătățesc pentru ca activitatea mea să corespundă necesităților și să fie pe măsura așteptărilor.

Activitatea parlamentară se măsoară și în cifre: Am avut 21 de luări de cuvânt, 12 declarații politice, 25 de propuneri legislative (alături de colegii din PSD), dintre care una a devenit lege, 115 întrebări și interpelări și 6 moțiuni semnate. De asemenea, am depus peste 60 de amendamente pentru ca locuitori din județul Alba să beneficieze de investiții guvernamentale

Electrica Furnizare Discount

Demersurile mele au avut ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor din Alba: accesibilizarea accesului la servicii medicale în mediul rural și îmbunătățirea calității actului medical în urban, investiții în infrastructura rutieră, ajutarea oamenilor din Alba afectați de inundații, descentralizarea deciziei și mai multă putere pentru autoritățile publice locale, sprijin pentru mediul privat, pentru turismul rural și montan, pentru agricultori și crescători de animale, șanse egale la angajare în sistemul public pentru tineri și deopotrivă vârstnici, scăderea prețurilor la lemnele de foc pentru populație sau sprijin pentru instituțiile de învățământ. Am reacționat când subvențiile pentru fermieri au scăzut dramatic și am transmis propunerile lor decidenților guvernamentali.

De asemenea, m-am folosit de toate prerogativele legislative și de toate pârghiile pe care le-am avut la dispoziție pentru ca spitalele din Apuseni să beneficieze de investiții, DN 74, DN 74 A și DN 75 să fie asfaltate, iar elevii din satele noastre să beneficieze de condiții egale de învățare.

O parte dintre demersuri, cu sprijinul dvs. și al celorlalți parlamentari, s-au concretizat, iar altele sunt în curs. Spre exemplu, mă bucur că primăriile vor hotărî soarta școlilor lăsate în paragină, după ce propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari PSD a fost promulgată. Schimbarea destinației se putea face, până acum, doar cu avizul conform al Ministerului Educației. Aleșii locali cunosc cel mai bine necesitățile oamenilor și au capacitatea necesară să prevadă dacă pentru respectiva școală vor exista solicitări din partea părințiilor, în funcție de natalitate și de alți indicatori siguri și obiectivi. Primarii nu au nevoie de birocrație excesivă și de negații din partea autorităților centrale. Fostele școli pot fi modernizate, inclusiv cu bani europeni și pot fi transformate în centre sociale, cămine de vârstnici, dispensare, locuri de agrement și socializare sau li se pot oferi orice alte utilități, în funcție de necesități.

 Nu voi renunța și, chiar dacă nu am amintit în fiecare zi, am continuat munca pentru înființarea primului centru de dializă în Apuseni și a unui cabinet de expertiză medicală a capacității de muncă în această zonă.

Îmi doresc să fiu în continuare parlamentarul tuturor locuitorilor județului Alba. A celor care m-au votat și a celor care au avut alte opțiuni sau care, din diferite motive, nu au participat la vot. Orice propuneri pe care doriți să mi le faceți sunt binevenite!

Cu considerație,

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Publicat

în

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Liderii PSD și PNL se reunesc luni atât în ședințe separate, cât și într-o întâlnire a coaliției, pentru a stabili cum își împart funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat.

Biroul Executiv al PNL are loc la ora 10.00, PSD are Biroul Politic Naţional la ora 13.00, iar ședința coaliției e programată la ora 18.00.

În ceea ce privește împărțirea funcțiilor de prefecți, unul dintre scenariile discutate este ca partidul care conduce Consiliul Județean să dea și prefectul. Chiar dacă acest scenariu nu va fi pus în aplicare, PNL va pierde cinci posturi de prefecți față de cele 22 pe care le avea în coaliția anterioară cu USR.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Propunerea PSD pentru funcția vacantă de subprefect de Alba: Un cunoscut medic din județ, în cărți

În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, potrivit surselor G4Media.ro.

În interiorul PNL se discută și propunerea ca organizațiile județene care au dat miniștri să nu mai aibă și prefecți.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare