Cultură Educație
Marea reformă portocalie produce victime!
Sistemul de sănătate din România se află pe patul de moarte de vreo doi ani încoace, de când reformiştii portocalii au venit la putere şi au tot experimentat în acest domeniu o mulţime nesfârşită de idei năstruşnice! Guvernanţii echipei de şocuri electrice, Boc-Băsescu, au început haotizarea sistemului de sănătate din România, printr-o subfinanţare a acestuia fără precedent, după care au mers mai departe cu reforma, continuând cu insistenţă prin a strica definitiv absolut tot ceea ce se făcuse bine şi temeinic anterior!
Dar gravitatea situaţiei actuale constă în faptul că cei mai mari specialişti în teorie mincinoasă şi reformatori păguboşi ai tuturor timpurilor, domnii Boc şi Băsescu, girează şi implementează reforme peste reforme, care mai de care mai imposibil de aplicat în practică şi pline de greşeli flagrante, ce au doar rolul de a bulversa fără ieşire întreaga societate românească şi de a produce falimente şi eşecuri în lanţ!
Din promisiunile de viitor luminos, pe care le-au încasat românii drept cec în alb, pentru voturile lor din ultimele campanii s-a ales un praf mocirlos deja, în care se afundă din ce în ce mai rău ţara!
Cum este posibil ca într-o Românie modernă şi democratică premierul Boc să hotărască de unul singur tot – sau, mă rog, cu tranzitarii inconştienţi ai Palatului Victoria -, că trebuie să fie închise dintr-odată peste 70 de spitale şi încă peste 100 dintre cele existente trebuie să fie reorganizate, fără ca acele comunităţi din care fac parte spitalele respective să-şi dea acordul pentru acest lucru vital pentru sănătatea oamenilor?
Toate aceste spitale publice, domnilor Boc şi Băsescu, sunt ţinute în viaţă prin contribuţiile pe care le plătesc lună de lună românii, timp de o viaţă, cu toţii cetăţeni ai acestei ţări, care atunci când se îmbolnăvesc îşi reclamă doar dreptul firesc de a fi trataţi de urgenţă, acolo unde li se poate acorda imediat primul ajutor şi nu la zeci şi sute de kilometri depărtare de casă, pentru că aşa aţi hotărât dumneavoastră!
Zilele acestea au murit doi români deoarece rudele sau vecinii lor nu ştiau încă toate detaliile macabrei reforme portocalii! Aceştia nu aflaseră încă ce le-au dăruit premierul Boc şi preşedintele Băsescu în schimbul voturilor primite: boli tratate cu sărăcie lucie şi indiferenţă până la moarte! Da, domnilor, inumani conducători ai poporului român spre pieire! Pur şi simplu românii de rând, care muncesc fără încetare pentru o biată pâine – căruia dumnevoastră nu-i ştiţi nici măcar preţul corect -, n-au aflat încă ce spitale au fost închise din ordinul dumneavoastră, începând cu 1 aprilie a.c. Aceştia bat în continuare la uşile unităţilor medicale şi află cu surprindere că salvarea lor se află departe de supravieţuire, la zeci sau sute de kilometri distanţă de şansa de a mai trăi şi mâine! Pentru că dumneavoastră, domnule preşedinte – (mare!) jucător aţi pariat pe incompetenţă şi le-aţi jucat vieţile românilor la ruleta bajtocurii nemărginite şi a nepăsării neclintite de vreo undă de umanitate sau moralitate…
Deputat PNL Alba,
Teodor Atanasiu

Cultură Educație
24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online
24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online
Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.
Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza
Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.
Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.
Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.
Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.
Cultură Educație
24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York
24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York
Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.
Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza
Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.
Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.
Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.
Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.
Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.
sursa: news.ro
Cultură Educație
Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației
Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației
Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.
Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ
Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.
Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.
CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022
Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS
Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.
Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.
-
Ştirea Taacum 16 ore
ȘTIREA TA| O mașină „tunată” scoate peri albi locuitorilor unei străzi din Alba Iulia: „Un derbedeu cu cotețul lui din o mie nouă sute toamna”
-
Actualitateacum 15 ore
Președintele Ungariei vine sâmbătă în Alba Iulia: Novák Katalin va fi prezentă la dezvelirea statuii principelui Gábor Bethlen
-
Curier Județeanacum 13 ore
VIDEO| 1 iunie. „Sărbătorile copilăriei” în Alba Iulia: Flashmob „Dansul copilăriei” și vânătoare de comori în Cetatea Marii Uniri. Programul evenimentului
-
Actualitateacum 18 ore
Viză pentru SUA 2022: Lista tarifelor pentru toate categoriile de vize acceptate
-
Actualitateacum 18 ore
Subprefectul Mureșan: PNRR reprezintă o șansă importantă pentru creșterea accesibilității și calității serviciilor medicale în județul Alba
-
Actualitateacum 14 ore
Percheziții în județul Alba: Prejudiciu de aproape 4,7 milioane de lei, în cazul unor firme care colectează și reciclează deșeuri
-
Ştirea zileiacum 14 ore
PERCHEZIȚII la Alba Iulia: Un bărbat de 69 de ani, REȚINUT de polițiști. Ce au descoperit oamenii legii
-
Curier Județeanacum 17 ore
19-20 mai| Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia organizează cea de-a XIV-a ediţie a Conferinței internaționale a Facultății de Științe Economice, ICMEA 2022
-
Actualitateacum 19 ore
Se apropie o criză alimentară? Bogdan Aurescu: „Este foarte important să o contracarăm”
-
Actualitateacum 9 ore
Salariu minim de 3.000 de lei, începând cu data de 1 iunie: Ce categorie de români vor beneficia și care sunt condițiile
-
Curier Județeanacum 16 ore
19 mai. Președintele Academiei Regale de Limbă și Literatură Franceză din Belgia, scriitorul Yves Namur, lansează „Tristețea smochinului” la Biblioteca „Lucian Blaga” Alba. Program
-
Sportacum 11 ore
După tripla istorică din stagiunea 2021/2022, Volei Alba Blaj mizează, în linii mari, pe același lot și în ediția viitoare