Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marcela Vîlcan, asistenta care s-a îngrijit de prima persoană infectată cu COVID-19: „A trecut un an de viață, cât o viață… care nu încape în cuvinte”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marcela Vîlcan, asistenta care s-a îngrijit de prima persoană infectată cu COVID-19: „A trecut un an de viață, cât o viață… care nu încape în cuvinte”

Marcela Vîlcan, asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean a postat un mesaj emoționant pe pagina sa de socializare, în care prezenta situația dramatică prin care au trecut cadrele medicale, de la prima persoană depistată pozitiv cu COVID-19 și până în prezent.

„A fost primul pas dintr-o bătălie căreia nu i-am bănuit durata sau duritatea. Nu știam că e primul pas dintr-un marș nesfârșit în care am învățat din mers să luptăm și să sperăm, punându-ne toată credința în menirea pe care o avem. Nu știam ce ne așteaptă: că vom munci uneori dincolo de orice limite, că vom plânge unii pe umerii altora sau că ne vom îmbrățișa atunci când cuvintele nu ne pot cuprinde bucuria sau deznădejdea.

Citește și: FOTO VIDEO| 18 martie: Prima persoană din Alba, adusă cu izoleta la secția de Infecțioase

Le-am trăit pe toate – noi, o mână de oameni obișnuiți puși în fața încercării vieții lor; am fost aplaudați si am fost huliți, am primit mulțumiri sau blesteme… dar indiferent de ceea ce am primit, am știut că va trebui să ne întoarcem printre bolnavii care aveau și care au nevoie de ajutorul nostru.

Ne-am văzut colegii părăsind tranșeele, infectați la rândul lor, stând pe un pat de spital sau izolați acasă, trecând prin suferință, hăituiți de tot ceea ce au văzut; nimeni și nimic nu ne poate șterge din suflet toate încercările prin care am trecut, toate lacrimile de neputință pe care le-am strâns în pumnii strânși atunci când am pierdut în fața morții, dar și toate lacrimile de bucurie pentru fiecare pacient pe care l-am redat vieții și celor dragi care îl așteptau acasă.

A trecut un an de viață, cât o viață… care nu încape în cuvinte”, a transmis Marcela Vîlcan, asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea