Rămâi conectat

Actualitate

Marcel Vela: ,,Încă încercăm să îi convingem pe unii de existenţa virusului, s-au format tabere şi suntem blamaţi sau aprobaţi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat, joi seară, că România înregistrează cifre îngrijorătoare în lupta cu pandemia de coronavirus, iar în tot acest timp autorităţile încă se chinuie să-i convingă pe unii de existenţa virusului, ”mai ales pe cei care cred că din această polemică punctează electoral”. Vela a făcut un apel la responsabilitate şi unitate şi a afirmat că ”nu trebuie să salvăm ţara cu arma în mână, este atât de uşor să purtăm o mască simplă”.

”Dragi prieteni, da, înregistrăm cifre îngrijorătoare, iar în tot acest timp încă încercăm să îi convingem pe unii sau pe alţii de existenţa virusului, mai ales pe cei care cred că din această polemică punctează electoral. S-au format tabere şi suntem blamaţi sau aprobaţi. Sunt dezbateri nesfârşite despre unii de ce cred, iar despre alţii de ce nu cred. Prin căutarea unor argumente pro sau contra, nu facem altceva decât să dăm timp acestui inamic perfid şi invizibil să ia tot mai multe vieţi. Cifrele afişate ne dau fiori reci, iar acelea nu sunt doar cifre abstracte, sunt chiar vieţi omeneşti, sunt semenii noştri care, ieri, erau printre noi.

Cifrele, care marchează numărul de decese anunţate zilnic prin comunicate oficiale, au în spate familii, drame, o pierdere grea, multe lacrimi şi suferinţă. De ce nu încercăm pur şi simplu să ne sprijnim unii pe ceilalţi? De ce să aşteptăm să avem virusul în familiile noastre sau în vieţile noastre pentru a crede în existenţa sa?”, a scris, joi seară, pe facebook, Marcel Vela.

Acesta a făcut un apel la responsabilitate şi unitate.

”Eu cred că a fi precaut în aceste momente înseamnă cu adevărat să îţi iubeşti aproapele şi ţara. Trebuie să acceptăm şi să arătăm astăzi mai mult ca oricând că prin responsabilitate şi prin asumarea măsurilor de protecţie, pur şi simplu ne iubim cu adevărat aproapele. Nu trebuie să salvăm ţara sau viaţa compatrioţilor cu arma în mână… Este atât de uşor să purtăm o mască simplă şi nevinovată şi să fim cu toţii eroii anonimi care salvează o naţiune! Acum, voi sunteţi eroii de care ţara are nevoie! Vă doresc multă, multă sănătate, eroi ai României, oriunde vă aflaţi”, a mai scris Vela.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 6.481 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, 83 decese şi 868 de persoane internate la Terapie Intensivă.

Sursa: g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea