Rămâi conectat

Ştirea zilei

Marcel Ciolacu, conditionează creșterea salariilor: Este nevoie de identificarea soluțiilor pentru a crește performanța

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marcel Ciolacu, conditionează creșterea salariilor: Este nevoie de identificarea soluțiilor pentru a crește performanța în învățământ.

Marcel Ciolacu solicită stabilirea criteriilor de performanță după rezultatele dezamăgitoare obținute de România la testele PISA, precizând că majorările salariale pentru profesori vor fi condiționate de producerea de rezultate semnificative în sistemul educațional.

Premierul Marcel Ciolacu a adresat această cerere ministrului Educației, Ligia Deca, subliniind necesitatea identificării soluțiilor pentru stabilirea criteriilor de performanță în domeniul educației. În contextul anunțării celei mai mari alocări bugetare din istorie pentru Educație, Ciolacu a subliniat importanța implementării unor reforme concomitente cu orice creștere de cheltuieli, astfel încât acestea să conducă la îmbunătățiri semnificative în performanța generală a sistemului de învățământ.

În cadrul ședinței de Guvern desfășurată vineri, 8 decembrie, liderul politic a argumentat că creșterea salariilor profesorilor nu poate fi singura soluție pentru îmbunătățirea calității educației. El a subliniat necesitatea introducerii criteriilor de performanță, conform cărora remunerațiile cadrelor didactice vor fi ajustate în funcție de rezultatele obținute în procesul de învățământ.

Citește și: Educația rămâne un pilon secundar pentru Guvernul Ciolacu: Alocarea de 15% din Bugetul General Consolidat, amânată

De menționat că România se situează pe penultimul loc între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește rezultatele la testele PISA, situându-se înaintea Bulgariei. În contextul evaluărilor globale, țara se află pe poziția 45 din 81 de țări, conform celor mai recente rezultate ale testelor PISA, care evaluează analfabetismul funcțional și abilitățile în matematică, științe și citire. Testele PISA se axează pe capacitatea elevilor de a aplica cunoștințele și abilitățile în contexte reale, depășind modelul de memorare a informațiilor.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 16 APRILIE 2024: 551 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea