Rămâi conectat

Actualitate

Marca românească Brădet defăimată gratuit. ANSVSA: ”Laptele NU este sursa infecţiei cu E.coli”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că, în urma analizării probelor de lapte de la fermele din Argeş şi Dâmboviţa care sunt furnizori ai fabricii Brădet, nu s-a descoperit bacteria E.coli.

lapteTotodată, inspectorii ANSVSA spun că vor continua ancheta, pentru că mai sunt de analizat probe prelevate din magazine şi din gospodării proprii de unde părinţii au cumpărat produse pentru copii.

Surse din industria lactatelor spun că două lanţuri de hipermarketuri vor să facă teste E.coli la fiecare lot din produsele lactate primite.

Fermierii vor să îl dea în judecată pe ministrul Agriculturii care a spus în urmă cu două zile că brânza de Brădet ar fi fost contaminată cu E.coli prin lapte.

Ieri, ministrul Agriculturii şi-a nuanțat declaraţia care i-a înfuriat pe fermieri.

„Eu nu am spus de niciun fel că laptele este de vină. Eu am spus un singur lucru: că la testele pe care le-a făcut ANSVSA în comerţ, nu în fabrica respectivă, a rezultat că 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci este contaminată”, a spus Achim Irimescu.

Crescătorii rămân însă furioşi. Se plâng că spusele demnitarului au creat panică şi le-au înjumătăţit imediat vânzările.

Reprezentantul crescătorilor de taurine spune că laptele livrat de fermieri nu poate contamina pe nimeni cu bacteria E.coli: este procesat în fabrici. (Z.U.)

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea