Marca românească Brădet defăimată gratuit. ANSVSA: ”Laptele NU este sursa infecţiei cu E.coli”

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat că, în urma analizării probelor de lapte de la fermele din Argeş şi Dâmboviţa care sunt furnizori ai fabricii Brădet, nu s-a descoperit bacteria E.coli.

lapteTotodată, inspectorii ANSVSA spun că vor continua ancheta, pentru că mai sunt de analizat probe prelevate din magazine şi din gospodării proprii de unde părinţii au cumpărat produse pentru copii.

ELIT

Surse din industria lactatelor spun că două lanţuri de hipermarketuri vor să facă teste E.coli la fiecare lot din produsele lactate primite.

Fermierii vor să îl dea în judecată pe ministrul Agriculturii care a spus în urmă cu două zile că brânza de Brădet ar fi fost contaminată cu E.coli prin lapte.

Mihail David - 2020

Ieri, ministrul Agriculturii şi-a nuanțat declaraţia care i-a înfuriat pe fermieri.

„Eu nu am spus de niciun fel că laptele este de vină. Eu am spus un singur lucru: că la testele pe care le-a făcut ANSVSA în comerţ, nu în fabrica respectivă, a rezultat că 25 de kilograme de brânză proaspătă de vaci este contaminată”, a spus Achim Irimescu.

Crescătorii rămân însă furioşi. Se plâng că spusele demnitarului au creat panică şi le-au înjumătăţit imediat vânzările.

Reprezentantul crescătorilor de taurine spune că laptele livrat de fermieri nu poate contamina pe nimeni cu bacteria E.coli: este procesat în fabrici. (Z.U.)

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...