Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Manifestări creştine în preajma Naşterii Pruncului Iisus

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În ultima perioadă, pe raza municipiului Blaj, au avut loc o serie de manifestări creştine închinate sărbătorilor de iarnă, cu precădere sărbătoririi Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. Principalele instituţii de cultură, biserici, şcoli, Palatul culturii, biblioteci au ţinut să întâmpine măreţul eveniment prin spectacole de colinzi, concerte de Crăciun, serbări şi alte manifestări specifice care au mers la sufletul numeroşilor creştini, mereu prezenţi în locurile mai sus amintite, trăind cu emoţii apropierea măreţului eveniment.
Aş începe cu Concertul de Crăciun susţinut de grupul instrumental „Crescendo” şi grupul vocal „AbeDe”, ambele aparţinând Colegiului Naţional „I.M. Clain” Blaj, în regia şi sub conducerea muzicală a domnului prof. Adrian Solomon, un muzicolog de excepţie, care au prezentat colinde şi cântece de Crăciun din repertoriul românesc şi universal.
Un alt eveniment la care am participat a fost serbarea susţinută de Grădiniţa „Surâsul copiilor”, unde „Bulgăraşul de aur” (3-5 ani) aparţinând Caritas-ului Blaj a susţinut un frumos program de cântece şi recitări care au impresionat profund numerosul public, ei având onoarea ca în sală să fie prezent episcopul greco-catolic Vasile Bizău, părintele Nicolae Anuşcă, preşedintele Caritas România şi Octavian Frâncu, secretar episcopal. Am reţinut şi numele unor copii – Alesia, Nicolle-Maria Roman, Ana Dariana Oltean, Răzvan Andrei Corlaciu, Maria Isabela Stan etc.
A fost o reuşită deplină, factorul determinant fiind educatoarea-instructor, sora Claudia. Toţi copiii au primit daruri de la Moş Crăciun care a fost prezent în sală precum şi de la sponsori din Germania.
Rică ROMAN, Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P)

Bogdan Ilea

Publicat

în

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P) Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro – Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea