Manifestări creştine în preajma Naşterii Pruncului Iisus

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În ultima perioadă, pe raza municipiului Blaj, au avut loc o serie de manifestări creştine închinate sărbătorilor de iarnă, cu precădere sărbătoririi Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos. Principalele instituţii de cultură, biserici, şcoli, Palatul culturii, biblioteci au ţinut să întâmpine măreţul eveniment prin spectacole de colinzi, concerte de Crăciun, serbări şi alte manifestări specifice care au mers la sufletul numeroşilor creştini, mereu prezenţi în locurile mai sus amintite, trăind cu emoţii apropierea măreţului eveniment.
Aş începe cu Concertul de Crăciun susţinut de grupul instrumental „Crescendo” şi grupul vocal „AbeDe”, ambele aparţinând Colegiului Naţional „I.M. Clain” Blaj, în regia şi sub conducerea muzicală a domnului prof. Adrian Solomon, un muzicolog de excepţie, care au prezentat colinde şi cântece de Crăciun din repertoriul românesc şi universal.
Un alt eveniment la care am participat a fost serbarea susţinută de Grădiniţa „Surâsul copiilor”, unde „Bulgăraşul de aur” (3-5 ani) aparţinând Caritas-ului Blaj a susţinut un frumos program de cântece şi recitări care au impresionat profund numerosul public, ei având onoarea ca în sală să fie prezent episcopul greco-catolic Vasile Bizău, părintele Nicolae Anuşcă, preşedintele Caritas România şi Octavian Frâncu, secretar episcopal. Am reţinut şi numele unor copii – Alesia, Nicolle-Maria Roman, Ana Dariana Oltean, Răzvan Andrei Corlaciu, Maria Isabela Stan etc.
A fost o reuşită deplină, factorul determinant fiind educatoarea-instructor, sora Claudia. Toţi copiii au primit daruri de la Moş Crăciun care a fost prezent în sală precum şi de la sponsori din Germania.
Rică ROMAN, Blaj

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

vigilante 21 decembrie 2010 at 12:56

Frumoase manifestari..cred ca in toate gradinitele si scolile municipiului au avut loc serbari nu numai la Caritas. O relatare obiectiva ar evidentia si alte serbari din alte gradinite ale Blajului, la fel de frumoase si acelea.

Comentariile sunt oprite