Mandat european de arestare respins la Curtea de Apel pentru un avocat din Alba Iulia condamnat la închisoare cu executare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Curtea de Apel Alba Iulia a respins joi, 2 august, solicitarea procurorilor de emitere a unui mandat european de arestare pe numele unui avocat din Alba Iulia, condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Radu Flaviu Chebuţiu s-a supendat din profesia de avocat în 2015 și până la decizia în justiție era director al reprezentanței unei firme americane la Aiud.

Sentința definitivă a fost pronunțată în 28 iunie la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Pentru că nu a fost găsit în România, anchetatorii au solicitat un mandat european pentru a-l căuta în țări din Uniunea Europeană. Instanța de judecată a respins solicitarea pe motiv că, din datele existente la acest moment, Flaviu Radu Chebuțiu nu s-ar afla într-un stat membru al Uniunii Europene.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Bărbatul de 38 de ani a fost surprins de polițiști la volanului unui autoturism, deși avea permisul suspendat. A fost oprit de organele de poliție întrucât a depășit limita legală de viteză din localitate, circulând cu viteza de 65 km/h într-o zonă limitată la 50 km/h. Permisul acestuia fusese suspendat anterior tot pentru depășirea vitezei legale de circulație. Ulterior, a fost trimis în judecată, iar instanța a decis să îi aplice o amendă penală în valoare de 1.500 de lei şi a dispus revocarea suspendării pedepsei de 2 ani şi 6 luni pe care Chebuţiu a primit-o în 2013 pentru luare de mită. Sentința a fost pronunțată, inițial, la Curtea de Apel Alba Iulia, iar în 28 iunie 2018 a fost menținută de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”În mod constant, atât în cursul urmăririi penale cât și în fața instanței de judecată, inculpatul Chebuțiu Radu Florin a recunoscut săvârșirea faptei. A motivat inculpatul săvârșirea infracțiunii de necesitatea deplasării la Alba Iulia în vederea rezolvării unor probleme personale presante”, se afirmă în motivarea deciziei de la Curtea de Apel. Judecătorii i-au aplicat doar amendă penală, dar au fost nevoiți să revoce suspendarea pedepsei din 2013 decisă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Avocatul a fost trimis în judecată de procurori DNA pentru că a pretins şi primit bani de la un client al său pentru a interveni pe lângă medicii legişti, în vederea obţinerii unui certificat medico-legal care să confirme o alcoolemie mai mică decât în realitate.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

fara directie 7 august 2018 at 12:04

Si se mai mira cineva de ce toti ochii sunt pe o anume directie, unde se pare ca dispar dosare, cauze si sentinte ?

Comentariile sunt oprite