Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mandat european de arestare respins la Curtea de Apel pentru un avocat din Alba Iulia condamnat la închisoare cu executare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a respins joi, 2 august, solicitarea procurorilor de emitere a unui mandat european de arestare pe numele unui avocat din Alba Iulia, condamnat definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Radu Flaviu Chebuţiu s-a supendat din profesia de avocat în 2015 și până la decizia în justiție era director al reprezentanței unei firme americane la Aiud.

Sentința definitivă a fost pronunțată în 28 iunie la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Pentru că nu a fost găsit în România, anchetatorii au solicitat un mandat european pentru a-l căuta în țări din Uniunea Europeană. Instanța de judecată a respins solicitarea pe motiv că, din datele existente la acest moment, Flaviu Radu Chebuțiu nu s-ar afla într-un stat membru al Uniunii Europene.

Bărbatul de 38 de ani a fost surprins de polițiști la volanului unui autoturism, deși avea permisul suspendat. A fost oprit de organele de poliție întrucât a depășit limita legală de viteză din localitate, circulând cu viteza de 65 km/h într-o zonă limitată la 50 km/h. Permisul acestuia fusese suspendat anterior tot pentru depășirea vitezei legale de circulație. Ulterior, a fost trimis în judecată, iar instanța a decis să îi aplice o amendă penală în valoare de 1.500 de lei şi a dispus revocarea suspendării pedepsei de 2 ani şi 6 luni pe care Chebuţiu a primit-o în 2013 pentru luare de mită. Sentința a fost pronunțată, inițial, la Curtea de Apel Alba Iulia, iar în 28 iunie 2018 a fost menținută de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

”În mod constant, atât în cursul urmăririi penale cât și în fața instanței de judecată, inculpatul Chebuțiu Radu Florin a recunoscut săvârșirea faptei. A motivat inculpatul săvârșirea infracțiunii de necesitatea deplasării la Alba Iulia în vederea rezolvării unor probleme personale presante”, se afirmă în motivarea deciziei de la Curtea de Apel. Judecătorii i-au aplicat doar amendă penală, dar au fost nevoiți să revoce suspendarea pedepsei din 2013 decisă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Avocatul a fost trimis în judecată de procurori DNA pentru că a pretins şi primit bani de la un client al său pentru a interveni pe lângă medicii legişti, în vederea obţinerii unui certificat medico-legal care să confirme o alcoolemie mai mică decât în realitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea