Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Mamele minore de peste 16 ani vor avea dreptul să-și încaseze personal banii pentru creșterea copilului

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Mamele minore de peste 16 ani vor avea dreptul să-și încaseze personal banii pentru creșterea copilului

Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului din România urmează să se modifice, potrivit unui proiect ce a trecut de Senat, iar recent a primit propunere de adoptare la Camera Deputaților.

Mamele minore ce au vârsta de peste 16 ani vor putea decide pentru ele și copilul lor și vor putea beneficia direct de drepturile financiare legale, fără să mai fie nevoie de un intermediar, și anume părinte, partener major etc.

Legea nr. 272/2004 va fi completată astfel încât să prevadă clar că, în cazul mamelor minore care au împlinit vârsta de 16 ani, indemnizaţia pentru creşterea şi îngrijirea copilului, alocaţia de stat pentru copil atât a mamelor, cât şi a copilului ori copiilor lor, dar şi orice alte drepturi legale financiare de care beneficiază copilul ori copiii acestora se acordă mamelor, la solicitarea acestora.

Citește și: România, campioană la numărul de mame adolescente! Jumătate dintre mamele sub 15 ani din UE sunt din țara noastră

Cadrul legislativ actual nu permite mamelor minore să beneficieze de drepturile financiare sau de servicii sociale în acord cu nevoile lor.

De aceea, prin proiectul de față se stabilește dobândirea capacității depline de exercițiu pentru mamele minore care împlinesc vârsta de 16 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

PENSII 2024: Noua metodă de calcul a pensiilor: Explicații oficiale privind veniturile seniorilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

PENSII 2024: Noua metodă de calcul a pensiilor: Explicații oficiale privind veniturile seniorilor Noua lege a pensiilor stabilește cadrul legal pentru pensionarii actuali și viitori. După publicarea legii, au fost emise normativele care stabilesc noua formulă de calcul a pensiilor. În acest context, CNPP și Ministerul Muncii explică modul în care vor fi calculate veniturile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea