Rămâi conectat

Sport

Mâine, ora 18.00, Volei Alba Blaj – VK UP Olomouc, în Sala “Transilvania” din Sibiu | Vicecampioana Europei, în cursă spre grupele Champions League

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, vicecampioana Europei, dispută marți, 30 octombrie, de la ora 18.00, în Sala “Transilvania” din Sibiu, locația obișnuită a jocurilor interne din competiția supremă de pe „Bătrânul Continent”, returul cu VK UP Olomouc, din cadrul turului secund preliminar al Ligii Campionilor.

Formația din “Mica Romă” este favorită la calificare, după victoria din Cehia, 3-2, una conturată cu greutate, după o replică dârză a oponentelor. Cu siguranță iarăși va fi un pelerinaj al suporterilor blăjeni către Sala “Transilvania”, ca de fiecare dată la meciurile internaționale, în condițiile în care clubul asigură gratuitatea deplasării. Comparativ cu primul joc oficial al sezonului, cel de la Olomouc, antrenorul Darko Zakoc se poate baza în această dispută și pe ultimele două nou-venite, Maja Aleksic și Aleksandra Cirovic, voleibalistele din țara campioanei mondiale, Serbia, incertă fiind, în continuare Nneka Onyejekwe. „Este a doua repriză, chiar dacă am câștigat acolo, nimic nu e stabilit. Ne aflăm într-o poziție mai bună decât la meciul anterior, suntem aproape să strângem o echipă completă, avem acum mai multe soluții și sper că vom face dovada că suntem favoriți în această rundă și trebuie să confirmăm acest lucru și pe teren”, a menționat Darko Zakoc. „Cred că suntem mult mai pregătite pentru meciul de retur, avem și avantajul că jucăm acasă și publicul o să fie alături de noi. Ne dorim foarte mult această calificare, ne vom mobiliza și vom demonstra asta în teren”, a declarat Ioana Baciu, cea mai bună jucătoare a confruntării din Cehia, când a realizat 25 de puncte.

*13, număr cu noroc!

Pentru Volei Alba Blaj această dispută este a 13-a de nivel european sustinută în Sala “Transilvania”, în a 5-a participare în competițiile continentale, Cupa CEV și Champions League. VK UP Olomouc este al 13-lea adversar întâlnit în această perioadă, iar în cazul unui succes, acesta ar fi al 13-lea obținut în Europa de reprezentanta României, echipă care, sezonul trecut a reușit să joace, la București, finala Ligii Campionilor. Pentru Volei Alba Blaj, miza acestei campanii este calificarea în grupele Champions League, iar după dubla cu vicecampioana Cehiei o așteaptă un duel mult mai dificil, cu Allianz MTV Stuttgart, în turul al treilea preliminar (6/7 noiembrie – acasă, 13 noiembrie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea