Rămâi conectat

Actualitate

Gala Voluntarilor din judeţul Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 11 decembrie 2012, începând cu ora 18.00, la restaurantul „Mercur Magic” din Alba Iulia va avea loc Gala Voluntarilor  din judeţul Alba. Manifestarea este organizată de Centrul judeţean de Voluntariat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba, al Primăriei Alba Iulia, al Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, al Federaţiei „Volum” şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

“Gala Voluntarilor 2012 este un eveniment judeţean dedicat recunoaşterii voluntarilor, proiectelor de voluntariat şi coordonatorilor de voluntari, eveniment care marchează Ziua Internaţională a Voluntarilor, celebrată în fiecare an în data de 5 decembrie.  Datorită suprapunerii acestui eveniment cu alte evenimente importante pentru judeţul nostru, echipa organizatorică a fost nevoită să decaleze data de desfăşurare a Galei pentru ziua de 11 Decembrie 2012.

Gala Voluntarilor 2012 are rolul de a aduce voluntarii, proiectele de voluntariat şi coordonatorii de voluntari în atenţia publicului larg şi a mass-mediei pentru a ridica profilul voluntariatului în judeţul Alba şi a oferi o binemeritată recunoaştere publică oamenilor minunaţi care îşi dăruiesc constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie, pentru a proteja mediul sau pentru a-şi dezvolta comunităţile.

Juriul care va evalua nominalizările la această Gală este compus din reprezentanţi ai: Consiliului Judeţean Alba, Primaria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Alba, Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba, Agenţia pentru Dezvoltare Regională – Centru, OIR POS DRU – Regiunea Centru, reprezentantul regional al FRDS şi un reprezentant al mediului business.

Juriul va avea în vedere următoarele aspecte şi criterii în evaluarea voluntarilor, proiectelor de voluntariat şi a coordonatorilor de voluntari, notarea făcându-se de la 1 la 5 (1 – minim, 5 – maxim).

Câştigătorii celor 13 secţiuni ale Galei vor fi premiaţi după cum urmează: Premiul I va consta dintr-un schimb de experienţă în Bremen (Germania) pe durata a 10 zile. Premiul II îl reprezintă participarea la un curs de 3 zile pe tema „Comunicare”, ce se va desfăşura la Arieşeni, iar premiul III constă din participarea la un curs intensiv de o zi cu tema „Public speaking”, ce se va desfăşura la Ampoiţa.

Voluntarii nominalizaţi sunt persoane care au dovedit implicarea în activităţi de voluntariat din diferite domenii ale vieţii judeţului nostru, cum ar fi: servicii sociale, educaţie, cultură, protecţia mediului, dezvoltare organizaţională, artă şi turism, comunicare şi cunoaştere, media, antidiscriminare şi integrare socială, activităţi care să le înnobileze viaţa şi care să îmbunătăţească sau să uşureze viaţa semenilor, să înfrumuseţeze lumea în care trăim, să eficientizeze acţiunile organizaţiilor şi instituţiilor în care activează, să încurajeze participarea civică a tinerilor în comunităţile locale din Judeţul Alba, să formeze punţi de legătură între tinerii voluntari şi organizaţiile, fundaţiile, companiile şi instituţiile care oferă posibilitatea desfăşurării activităţii de voluntariat.

Un astfel de eveniment încurajează implicarea tinerilor într-o mai mare măsură în activităţi de voluntariat, susţine şi promovează eforturile depuse de organizaţiile, instituţiile şi autorităţile locale pentru a crea la nivelul societăţii civile condiţii favorabile voluntariatului în Judeţul Alba. În egală măsură, el este un demers pentru ameliorarea şi recunoaşterea activităţilor de voluntariat, pentru pregătirea de resurse umane în vederea susţinerii activităţilor comunităţii, pentru creşterea respectului faţă de muncă, faţă de oameni, natură şi valorile contemporane dar şi pentru introducerea pe agenda publică a subiectului voluntariatului, în vederea obţinerii recunoaşterii valorii lui, ca parte integrantă a societăţii româneşti.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea