Rămâi conectat

Actualitate

Mai mulți americani au murit în două luni de COVID-19 decât în două decenii de Război în Vietnam

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul pacienților morți, în două luni din cauza infecției cu COVID-19 în Statele Unite l-a depăşit pe cel al soldaţilor americani ucişi în două decenii în cursul Războiului din Vietnam, potrivit bilanţului actualizat marţi de Universitatea Johns Hopkins, notează AFP.

În total, 58.365 de persoane au murit de COVID-19 în SUA, cea mai afectată ţară de pe glob. Potrivit bilanţului oficial publicat de Arhivele Naţionale ale Statelor Unite, în Războiul din Vietnam (1955-1975) şi-au pierdut viaţa 58.220 de militari americani, informează Agerpres.

Deşi cele două evenimente nu au nicio legătură, acest prag are o valoare simbolică, pentru că Războiul din Vietnam rămâne unul din cele mai mari traumatisme trăite de americani în secolul al XX-lea.

Tot marţi, Statele Unite au depăşit alt prag simbolic, un milion de cazuri diagnosticate cu COVID-19. Aceasta reprezintă circa o treime din numărul total de cazuri înregistrate în lume, potrivit bilanţului Universităţii Johns Hopkins.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea