Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mai multe gospodării izolate din comuna Horea vor avea electricitate cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Proiectul de peste 900.000 de lei, lansat în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria comunei Horea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru furnizare sisteme fotovoltaice, în cadrul proiectului „Instalare sisteme fotovoltaice gospodării izolate in comuna Horea, Județul Alba”. Valoarea totală estimată a investiției este de 903.361 de lei.

Obiectul contractului cuprinde lucrările de instalații electrice aferente instalării unui număr 43 de sisteme fotovoltaic de tip “off-grid” de producere a energiei electrice, cat si execuția lucrărilor de instalații interioare si exterioare.

In conformitate cu Ghidul de finanțare a Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, obiectivul contractului îl reprezintă creșterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin producerea de energie electrică din surse regenerabile la locuințele situate la cel puțin de 2 km față de rețeaua națională de distribuție a energiei electrice și prin reducerea utilizării combustibililor convenționali.

Principalele activitati ce urmeaza a fi prestate se refera la instalarea unui sistem fotovoltaic de cel puțin 1 kWp, avand ca parti principale componente:
– panou fotovoltaic;
– încărcător;
– baterii (acumulatori);
– invertor;
– materiale conexiuni și siguranțe;
– modul înregistrare – stocare date și comunicație a acestora;
– structura de montaj a sistemului;
– tablou electric de curent continuu-altemativ;

De asemenea, obiectivul urmărește execuția lucrărilor de instalații electrice interioare si exterioare din imobil, conform antemasuratorii efectuate.

Montajul și punerea in funcțiune a sistemului fotovoltaic, a instalației electrice exterioare și interioare, va trebui sa reprezinte maximum 15% din costurile echipamentelor și instalațiilor electrice.

Sistemul fotovoltaic autonom trebuie să fie certificat după SREN 62124 – Sisteme fotovoltaice (PV) autonome.

Sistemul propus trebuie să includă garanție și mentenanță pentru o perioadă de minimum 2 ani la toate părțile componente astfel încât timpul de funcționare să fie maximizat.

Se acceptă sisteme cu alertare și mentenanță inclusă, probând o disponibilitate tehnică a instalației de minimum 85%.

Se va avea în vedere indicatorul de funcționare: kWh/an pentru a valida funcționarea sistemului fotovoltaic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea